Ma 2020 szeptember 19. Vilhelmina napja van. Holnap Friderika napja lesz.
75106abee39e5ade17230995818e9b80.jpg

Bayer Zsolt: T. Kollégák!

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A Népszava most azon igyekszik, hogy bebizonyítsa: a sukorói kaszinóbotrányért mégiscsak Orbán Viktor felelős. Eddig mindent félreértettünk. Eddig ugyanis csak a következő tényekre koncentráltunk: egy „befektető” a birtokában lévő telkeket elcserélte a sukorói ingatlanra, amelyen hatalmas mulatónegyedet akar felépíteni.

Eddig azzal voltunk elfoglalva, hogy a „befektető” eleve nem juthatott hozzá törvényesen a nevezett telkekhez, hogy nevezett telkeket alaposan felértékelték, míg a sukorói ingatlant alaposan leértékelték, tették mindezt állami segédlettel, így károsítva meg milliárdokkal az államot. Eddig azzal voltunk elfoglalva, hogy minderről tudott-e Gyurcsány és Bajnai. Hogy vajon az ő tudtukkal történt-e az összes panama?

Most a Népszava rávilágított, hogy nem ezek a fontos kérdések.

Hanem immáron egyetlen fontos kérdés van: Orbán Viktor találkozott a „befektető” mögött álló Ronald S. Lauder és George Pataki urakkal.A Népszava forgatókönyve közismert – Sztálin elvtárs egykori útmutatásait követi. Egyik nap óriási szenzációként tálalja a találkozó tényét, majd ezt követően – már másnap, s azóta mindig – konzekvensen „titkos” találkozóról értekezik, így sugallva, hogy valami suskus van a dologban. Ha valaki vette a fáradságot, és elolvasta a Népszava által elindított „szenzáció” minden újabb epizódját, akkor egy dologban már biztos lehet: erről a találkozóról valaki hangfelvételt készített. (Nyilván az, aki a találkozót kezdeményezte, s nyilván azzal a céllal, hogy „jól jöhet még az egyszer valamilyen zsaroláshoz”...) Az is nyilvánvaló, hogy a hangfelvételen nincs semmi kompromittáló. Egészen pontosan: Orbán elhajtotta a „befektetőket”, egyebek mellett valami olyasfélét közölve velük, hogy ez nem egy banánköztársaság, és itt mindenkinek, még a legnagyobb befektetőnek is be kell tartania a törvényeket. Hogy valami ilyesmi elhangzott, azt a Népszabadságból tudhatjuk, ugyanis nevezett lap tegnapi száma egész oldalas összeállításban igyekszik tisztára mosni Gyurcsányékat, ezzel párhuzamosan befeketíteni Orbánt, s nem mellékesen kedvet csinálni a sukorói beruházáshoz. Nos, ebben a cikkben van egy érdekes bekezdés, így szól: „(...) a hírek szerint Pataki is jelen volt a januárban Martonyi János házában tartott találkozón, amelyen Orbán Viktor állítólag arra hívta fel Lauder figyelmét: Magyarország jogállam, nem banánköztársaság, és a törvényeket még a legnagyobb befektetőknek is tiszteletben kell tartaniuk. Lapunk megkereste Patakit, aki lapzártánkig nem válaszolt arra, valóban részt vett-e a megbeszélésen. Ha igen, nem valószínű, hogy jelenlétében Orbán ilyen kijelentést tett volna. Forrásaink arról számoltak be, hogy a volt kormányzó valóban ott volt a megbeszélésen, s Lauder nem kapott kielégítő választ arra, miért is támadja a Fidesz a beruházást.”

Ez a kis bekezdés is magán viseli ám a sztálini hagyományokat! Figyeljünk fel ugyanis erre a mondatra: Ha Pataki ott volt a találkozón, akkor „nem valószínű, hogy jelenlétében Orbán ilyen kijelentést tett volna”. Majd az „informátor” megerősíti, a volt kormányzó ott volt – tehát Orbán biztosan nem tett ilyen kijelentést... Ugye, milyen szépen összeáll minden! De azért bátortalanul hadd érdeklődjek: ugyan vajon miért ne tenne ilyen kijelentést Orbán Pataki jelenlétében, hm? Pataki a törvényeket be nem tartó magyarországi „befektetők” atyamestere, és Orbán nem meri vagy nem akarja megsérteni, vagy miért? Mi ez az egész zagyva baromság itt összehordva? Hát abból a nyolcévnyi tömény gazemberségből tényleg nincsen semmi más kiút, csak ez? Ennyi maradt, gyerekek? A lényeg, hogy napi harminc újságcikkben szerepeljen együtt Orbán és Lauder neve, aztán majd meglátjuk? Képesek vagytok oldalakat teleírni hülyeségekkel, így keltve a tényfeltárás látszatát? Tényleg megér ennyit Gyurcsányék sosem volt becsülete? Ti tényleg azt hiszitek, hogy ezt a nyolc évet meg fogják úszni – és tényleg ehhez nyújtotok segédkezet?

Ti tényleg azt hiszitek, hogy Orbán a bűnös?

Vagy elég annyi is, hogy valahogyan keverjük bele Orbánt is, aztán majd meglátjuk... Egyszerre vagytok szánalmasak és undorítók, kedves kollégák...

Bayer Zsolt, magyarhirlap.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Heti lámpás (243) Egészség (50) Vetítő (37) Mondom a magamét (4795) Flag gondolja (33) Mozaik (83) Emberi kapcsolatok (36) Tv fotel (65) Jobbegyenes (1849) Nagyvilág (1452) Történelem (14) Titkok és talányok (12) Alámerült atlantiszom (142) Politika (1571) Tereb (140) Kultúra (6) Belföld (5) Rejtőzködő magyarország (171) Gazdaság (652) Irodalmi kávéház (490) Autómánia (61) Mozi világ (440) Életmód (1) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539) Sport (729)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>