Ma 2021 május 12. Pongrác napja van. Holnap Szervác, Imola napja lesz.
lead-cropped-0.jpg

Bayer Zsolt: Szerény javaslat Seres Lászlónak

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Seres az alábbi „cikket” publikálta a HVG-n: „Orbán csicskásai nem viccelnek"

A 31 éves férfivel az egyik legrosszabb dolog történt: a NER egyik intézménye komolyan vette őt.

Mottó: "Amíg pénz van, csicskás is van." (Szanyi Tibor, ]]>hvg.hu]]>

Lehetne viccelődni, hogy de jó, a magyar rendőr kikéri magának, merthogy sértésnek tartja, ha a miniszterelnök csicskásának nevezik, de nem lenne értelme. Nem úgy tűnik, hogy a szakmai öntudat vezérelte azt a két szekszárdi rendőrt, akik halál komolyan, "becsületsértés" címén feljelentettek egy 31 éves autóst.

Az történt, hogy a "nem teljesen józan" férfit igazoltatták, amikor az "passzív ellenállást" tanúsított, megbilincselték, ő pedig olyanokat szólt be a rendőröknek, hogy "Orbán csicskásai vagytok", meg hogy "Egyesével gyertek! De nagyra vagytok a ruhátokkal." A két rendőr nagyon a szívére vette a nyilván nem kicsit felindult (és kábult) férfi vagdalkozásait. A bíróság most kimondta: a férfi két rendbeli becsületsértés vétségében bűnös, ezért 50-szer 1500 forint pénzbüntetésre ítélte. Senki nem fellebbezett. Az ítélet jogerős.

Egyszerűen remek. Az Orbán valódi csicskásai által kompilált alaptörvényben ilyeneket olvashatunk:

Mindenkinek joga van a véleménynyilvánítás szabadságához.

Ez alapvető jog. És itt van, hogy az ilyen alapjog korlátozásáról mit is kell tudni:

Alapvető jog más alapvető jog érvényesülése vagy valamely alkotmányos érték védelme érdekében, a feltétlenül szükséges mértékben, az elérni kívánt céllal arányosan, az alapvető jog lényeges tartalmának tiszteletben tartásával korlátozható.

Ez történt Szekszárdon, a feltétlenül szükséges mértékben, arányosan, tiszteletben tartásával? Nem ez történt, tisztelt esküdtszék. A 31 éves férfivel az egyik legrosszabb dolog történt: a NER egyik intézménye komolyan vette őt. Nem kiröhögték, feljelentették. Ismerték a csicska szót, Orbánról is hallottak, de ezt a kombinációt nem szerették.

Különben is, akit megbilincselünk, az tűrjön, mint az a norvégalapos civil nő, az is milyen szép csendben tuszkolódott be szinte magától a rendőrautóba. A két rendőrnek épp ezzel a feljelentéssel sikerült igazolnia azt, amit az igazoltatott férfi csak úgy odavetett nekik. Gratulálunk.” (Seres László, HVG) 

Ugyebár a véleménynyilvánítás szabadsága sehol, de sehol a világon nem terjed ki arra, hogy valaki bebaszva sértegesse a rendőröket, és még ellen is szegüljön nekik. Ezt persze Seres is tudja, de hát mit számít ez, ha lehet kicsit orbánozni!

Úgyhogy van egy szerény javaslatom: Seres, te fasz, légy oly kedves, utazz már az Egyesült Államokba, basszál be, majd ülj be egy autóba és vágj neki az útnak. Úgy menj, hogy mindenképpen megállítsanak a rendőrök. Ezt követően a kedvemért tanúsíts passzív ellenállást, és nevezd őket Obama csicskásainak, ok? Ha nem lőnek pofán, akkor a börtönévek letöltése után írd meg az esetről tanulságos, figyelemreméltó kis szösszenetedet, kérlek. Figyelemmel fogom olvasni...

Bayer Zsolt

Forrás: ]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Történelem (14) Életmód (1) Nagyvilág (1454) Egészség (50) Kultúra (6) Gasztronómia (539) Mondom a magamét (5289) Sport (729) Alámerült atlantiszom (142) Titkok és talányok (12) Autómánia (61) Politika (1578) Irodalmi kávéház (505) Mozi világ (440) Jobbegyenes (2024) Belföld (6) Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (37) Tereb (140) Rejtőzködő magyarország (171) Flag gondolja (33) Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Heti lámpás (255) Gazdaság (657) Mozaik (83)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>