Ma 2022 június 25. Vilmos napja van. Holnap János, Pál napja lesz.
2be477e195c6eb4f43fe540b863de03d.jpg

Bayer Zsolt: Három hír

Flag

Szöveg méret

2
Átlag: 2 (1 szavazat)

Atyaúristen! Nem lennék meglepve, ha heteken belül kiderülne, hogy Angela Merkel gyerekkorában náci karlendítéssel üdvözölte a halárust. Vagy az apja náci tiszt volt. De ez legyen majd az ő problémája.

Az első: „Menekültek ellen tüntettek Olaszországban”.

Egy olasz kistelepülés, Quinto di Treviso lakói kivonultak egy épület elé, amelybe az önkormányzat menekült családokat akart betelepíteni. Sátrakat vertek fel és közölték, addig nem mennek haza, ameddig a menekülteket nem viszik el onnan. A televíziós beszámolók szerint az egyik tüntető ifjú hölgy ezt mondta: Egy éve munkanélküli vagyok. Egy éve nem kerestem egy vasat sem. Ezek meg napi harmincöt eurót kapnak. Hát jól van ez így? Remek kérdés. Ismételjük meg magunk elé dünnyögve: Jól van ez így?

Mialatt Quinto di Treviso lakói imigyen tüntettek a bevándorlók ellen, addig Rómában a tüntetők egy menekülteket szállító buszt vettek körül, illetve azt az épületet is körbevették, ahová a menekülteket be akarták költöztetni. A rohamrendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre, és hamarosan összecsapás lett a dologból. A rendőrök könnygázzal oszlatták a tömeget (nem a bevándorlókat, hanem a tüntetőket!). A lapok beszámolóiban kötelező jelleggel odaírták a cikkek végére, hogy a menekülteket szállító buszt feltartóztató tüntetők között „szélsőjobboldali aktivisták” is voltak.

Hát persze, hogy voltak. „Szélsőjobboldali aktivisták” nélkül manapság már semmit sem lehet csinálni, csak verejtéket törölgetni szegény, megfáradt bevándorlók homlokáról…

A második hír Bajorországból érkezett. „Menekültszállást gyújtottak fel Bajorországban” – így szól. Egy Ingolstadthoz közeli faluban, bizonyos Windenben akartak elszállásolni 125 menekültet egy használaton kívüli diszkóban. Ám a helyiek inkább felgyújtották. És ezek a helyiek – nyilván szélsőjobboldali aktivisták – már tavasszal tüntettek a bevándorlók ellen.

Ingolstadt amúgy Bajorország ötödik legnagyobb városa, és nem mellesleg itt van az Audi-gyár. Kőgazdag vidék ez, nem holmi lepukkant kóceráj az egykori NDK-ból. Aztán mégis…

Ugyan vajon mi lehet ennek az oka?

A harmadik hír egyenesen a német belügyminiszter szájából való. Thomas de Maiziere német szövetségi belügyminiszter nyilatkozatot adott a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak, amelyben többek között kifejtette: „Magyarországnak meg kell védenie a külső schengeni határt”.

Nahát! Micsoda eretnek gondolat! De a belügyminiszter úr nem állt meg ennél az egy mondatnál, tovább is ment, egészen elmerülve az eretnekség fertelmes, már-már illiberális bűnében. Idézzük őt a Mandiner.hu beszámolója alapján:

„Magyarország azonban olyan állam, amelynek schengeni külső határa van, és mi azt igényeljük, hogy az ilyen országok biztosítsák külső határukat” – mondta a német belügyminiszter. „Ezenfelül Magyarországra súlyos teher nehezedik, az utóbbi hónapokban ott tízezrével vettek fel és regisztráltak menedékkérőket” – mondta Thomas de Maiziere.

A német menekültügyi helyzettel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy „elfogadhatatlan és Európára nézve szégyen”, hogy a Németországba érkező menedékkérők több mint negyven százaléka a Balkánról származik. Ezt az arányt „drasztikusan csökkenteni kell”, és ha már sikerült volna, akkor „egészen más hangulat” lenne az országban – mondta a miniszter a FAZ-nak. Hangsúlyozta: „teljesen érthető”, hogy Németországban az emberek „kritikus kérdéseket” tesznek fel, hiszen azt hallják, hogy válságövezetekből érkező menekültekről van szó, és közben szinte minden második Szerbiából, Koszovóból vagy Albániából jön. Ez a jelenség „értetlenséget” vált ki – mondta Thomas de Maiziere a konzervatív lapnak.

Thomas de Maiziere belügyminiszter úr és a német nép értetlenségét meglovagolva emlékeztetett a múltkori magyarországi esetre, amikor a debreceni befogadóállomásról kitörő iszlám csorda flaszterrel és botokkal hajigálta az arra járók autóit, és Allah akbart üvöltözött. A „konfliktust” az váltotta ki, hogy egy mobiltelefonok adásvételére szakosodott török menekült összeveszett valakivel, és földre dobta annak Koránját. Ezt a halálos sértést pedig meg akarták torolni rajta, méghozzá úgy, hogy megölik, ugyanis azokban a körökben ez a természetes. Földre hulló Koránért halál jár. És a csorda azon háborodott föl, hogy a magyar rendőrök a törököt védték.

Ugye, kissé nehéznek tűnik az együttélés ezekkel? És egy jámbor kérdés: mit keres a debreceni befogadóállomáson egy török?

No de hagyjuk is, erre úgysem fogunk értelmes választ kapni odaátról.

Térjünk inkább vissza Németországba, a Frankfurter Allgemeine Zeitunghoz. Nevezett lap ugyanis a belügyminiszteri interjú mellett egy véleménycikket is közöl a bevándorlás kérdéséről. Ismét a Mandiner.hu beszámolóját idézzük:

„A Frankfurter Allgemeine Zeitung az ideiglenes műszaki határzárral kapcsolatban kommentárt is közölt szombati számában. A Menekülés és dölyfösség című kommentárban a szerző, Jasper von Altenbockum kiemelte, hogy az európai menekültügyi politikáról folytatott vitával ismét megjelent az a Kelet–Nyugat-konfliktus, amely már az Európai Unió bővítésének folyamatát is kísérte. A Nyugat azt mondja, hogy a Kelet még nem eléggé fejlett, ezért »meg kell nevelni, hogy fel tudjon kapaszkodni a multikulturális idők magaslataira«. Ebben a vonatkozásban Magyarország és a balti államok ugyanúgy jártak, mint a keletnémetek, hiszen azt feltételezik róluk, hogy »lelkületük idegenellenes, és ezt ki kell űzni belőlük«. Arról azonban a Nyugat nem vesz tudomást, hogy olyan országokról van szó, amelyekben az idegen uralom vagy a szisztematikus oroszosítás miatt Nyugaton ismeretlen félelmek keletkeztek, és a balti államok esetében arról is megfeledkezik, hogy ezek az országok az orosz lakosságuk integrációjával előrébb tartanak, mint egynémely nyugati országban a külföldiek integrációjával. Ezért a Nyugatnak nincs alapja a fennhéjázó, dölyfös viszonyulásra – fejtette ki a FAZ szerzője. Ugyanez érvényes a határkerítések építésére adott reakciókra is – tette hozzá. Kiemelte: a kerítés ugyan »nem jó ötlet, de van valakinek jobb ötlete?« »Könnyű mondani, hogy inkább a migráció kiváltó okai ellen kell küzdeni«, de »mindenki tudja, hogy ebből egyhamar nem lesz semmi« – írta Jasper von Altenbockum.”

Hát így. És ne felejtsük el egy pillanatra sem, hogy a „multikulturális idők magaslatairól” Angela Merkel kancellár már évekkel ezelőtt kijelentette: „A multikulturalizmusnak vége”. S a német kancellár asszony tegnapelőtt egy interjúban azt is kijelentette, hogy szerinte a házasság egy „férfi és egy nő együttélését jelenti”.

Atyaúristen! Nem lennék meglepve, ha heteken belül kiderülne, hogy Angela Merkel gyerekkorában náci karlendítéssel üdvözölte a halárust. Vagy az apja náci tiszt volt. De ez legyen majd az ő problémája.

Mi annyit jegyezzünk meg az egészből: a Nyugat még túl idióta ahhoz, hogy alá tudjon szállni az antimultikulturális idők mélységeibe.

De meg fogja tanulni. Különben el fog pusztulni.

Bayer Zsolt - magyarhirlap.hu

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Életmód (1) Mozi világ (440) Sport (729) Autómánia (61) Heti lámpás (259) Belföld (6) Vetítő (30) Jobbegyenes (2338) Gazdaság (665) Egészség (50) Mozaik (83) Kultúra (6) Titkok és talányok (12) Politika (1581) Tv fotel (65) Flag gondolja (33) Szépségápolás (15) Tereb (141) Történelem (15) Rejtőzködő magyarország (168) Nagyvilág (1465) Alámerült atlantiszom (142) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Irodalmi kávéház (513) Mondom a magamét (6141)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>