Ma 2022 augusztus 12. Klára napja van. Holnap Ipoly napja lesz.
0715b2cd7fe10bf79451e90c41e54704.jpg

Bayer Zsolt: Áramlatok

Flag

Szöveg méret

2
Átlag: 2 (1 szavazat)

És mielőtt felvesszük a nap hírét, asztalra csapjuk, felvágjuk és meggusztáljuk, előtte kalandozzunk kicsit a közelmúltban.

A közelmúltban vár ránk az európai demokrácia lélegzetelállító nagysága, az európai becsületesség, tisztakezűség, az európai kérlelhetetlenség a gonoszsággal és a „diktatúrákkal” szemben – egyszóval a közelmúltban vár ránk maga az EURÓPAISÁG.

A közelmúlt egy elhagyott, körülszart budi. Na, ott vár ránk mindez. Mert ott lakik.

Ebben a közelmúltban, a budi háta mögött vicsorog az a gonosz Déli Áramlat. Emlékeznek még a gyalázatosra? Igen, igen! Az az! Amelyik Oroszországból hozott volna gázt Ukrajna kikerülésével a Balkánon át, és megérkezett volna Magyarországra. Pfuj! A puszta gondolattól is kirázza az embert a hideg! Nem csoda hát, hogy a budi és környéke is felháborodott. Felhorgadtak a régi, ősi, soha fel nem adott és soha fel nem adható európai értékek.

Még hogy gázt Oroszországból!

Még hogy gázt a Gazpromtól!

Még hogy gázt Putyintól!

Még hogy Ukrajna megkerülésével!

Erről szó sem lehet!

Oroszország csúnya és gonosz ország, Putyin csúnya és gonosz elnök, Jacenyuk a jó, meg a Jobb Szektor. Európai demokrata nem üzletel Oroszországgal, Putyinnal, Gazprommal. Egyenesen onnan ismerszik meg a jó európai demokrata, hogy mindezt nem teszi. Sőt! A jó európai demokrata szankciókat hirdet Oroszország ellen, meg blokádot, karantént, istencsapását, a jó európai demokrata keresztet vet, ha Putyin nevét kiejtik előtte, de aztán meggondolja magát, mert a keresztvetés esetleg mélyen megbánt valakit. A jó európai demokrata éjszaka titokban kimegy a temetőbe, és háromszor hátra köp a bal válla fölött, mintsem, hogy Oroszország…

A jó európai demokrata érti ezt, és megfogadja az Egyesült Államok ez irányú iránymutatásait. Aztán enyhén kifejezéstelen, ostoba arccal nézi, hogy az Egyesült Államok oroszországi kereskedelme egy év alatt húsz százalékkal megnő. Pontosan így ismerhető fel a jó európai demokrata. Hogy egész életében kifejezéstelen, ostoba arcot vág. Már ebből is látszik azonnal, hogy például Orbán nem jó európai demokrata… Ezért ki kell átkozni.

Putyinnal is tárgyalt. Ráadásul! Se ostoba, kifejezéstelen pofa, tárgyal Putyinnal: PFUUUUJ!

És amikor végre megnyugodnánk, hogy minden rendben, és helyreállt a világ rendje, akkor tessék… beüt a krach…

Elhagyja az ember a közelmúlt ismerős, otthonos, barátságos kis budiját, a körülszartat, ahol Európa van meg az ő értékei, és belebotlik a jelen borzongató hírébe: két nappal azelőtt, hogy a fényességes Európa eldöntötte, meghosszabbítja az Oroszország elleni szankciókat, vagyis június közepe táján, összeült néhány állami tulajdonú óriáscég, és megállapodott az orosz Gazprommal.

Hogy mely cégek?

Mondom: a német E.ON, a holland–brit Shell, az osztrák ÖMV.

Hogy miről állapodtak meg?

Mondom: Arról, hogy közösen megépítik az Északi Áramlat 2. gázvezetéket, amely Ukrajna kikerülésével szállít orosz gázt a Balti-tenger alatt egészen Németországig.

Ez volt a célja a Déli Áramlatnak is. De azt az EU és az Egyesült Államok közös erővel megfúrta. Szegény bolgárok már neki is fogtak az építkezésnek, amikor felkereste őket egy amerikai szenátor, és óva intett mindenkit.

De most itt az Északi Áramlat 2. És ez annyira rendben van, hogy hű, de rendben van! Sehol a Balkán, koszlott déliek, csenevész bolgárok, a szemmel láthatólag nem jó európai demokrata Orbán sincs benne – hja kérem, így végre lehet az oroszokkal, Putyinnal, Gazprommal üzletelni! Itt mégiscsak a németek, a hollandok, a britek és az osztrákok üzletelnek, és a francia Engie már bejelentkezett, hogy ő is részt venne a buliban.

Ettől a pillanattól fogva ez már egy igazi európai, demokratikus, tiszta, átlátható és klassz üzlet. Ez az üzlet végre a helyén van. A körülszart budi háta mögött. S tudják, honnan lehet ezt mindennél pontosabban tudni? Hát a magyarázatokból! Azoknak ugyanis az a vezérmotívumuk – kapaszkodjanak meg! –, hogy mivel az Északi Áramlat 2. a Balti-tenger alatt fut, így nem vonatkoznak rá az EU-jogszabályok, amelyek miatt a Déli Áramlatot elmeszelték.

A Balti-tengeren át Németországba érkező orosz gáz demokratikus, EU-konform, tiszta és becsületes gáz, míg a Balkánon át futó orosz gáz antidemokratikus, diktatórikus és mocskos gáz. Na, gyerekek… Fogjátok meg szépen egymás kezét, úgy ni! És most menjetek az anyátokba! Már vár rátok. A körülszart budi háta mögött. Vagyis Európában.

]]>www.magyarhirlap.hu ]]>- Bayer Zsolt

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Heti lámpás (260) Életmód (1) Mondom a magamét (6238) Mozi világ (440) Politika (1581) Mozaik (83) Rejtőzködő magyarország (168) Tereb (141) Autómánia (61) Szépségápolás (15) Irodalmi kávéház (513) Sport (729) Titkok és talányok (12) Nagyvilág (1464) Belföld (8) Gasztronómia (539) Emberi kapcsolatok (36) Kultúra (6) Gazdaság (667) Flag gondolja (33) Alámerült atlantiszom (142) Vetítő (30) Jobbegyenes (2381) Tv fotel (65) Történelem (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>