Ma 2024 április 15. Anasztázia, Tas napja van. Holnap Csongor napja lesz.
c73b1e4ded9f83077f1c3cc7bb594a7e.jpg

Bayer Zsolt: Púpos lelkek

Flag

Szöveg méret

1
Átlag: 1 (1 szavazat)

Egy Gaudi-Nagy Tamásnak látszó Gaudi-Nagy Tamás kigurult valahogy a reterátról. Ott alul, ahol kevés a figyelem, viszont nagy a felgyülemlés. Gurult, csak gurult a Gaudi-Nagynak látszó Gaudi-Nagy, és elgurult egészen a Kossuth térig.

Ott nekiütődött egy hangosító berendezésnek, azt a keze közé kapta, görcsösen megmarkolta, és nem is akarta elengedni soha többé.

Körülnézett. Vagy két tucat súlyos beteg nyomorult állt körülötte. Mindegyiknek púpos volt a lelke. (És befelé kunkorodott, de ezt csak irodalmi műveltségem mondatja velem…)

Egymásra néztek akkor ők. A púpos lelkűek, a nyilas-ávós házmesterek roncsai, unokái és reinkarnációi, és a Gaudi-Nagynak látszó Gaudi-Nagy.

Nagy pillanat volt.

Az egymásra találás nagy pillanata.

Különösen a Gaudi-Nagynak látszó Gaudi-Nagy púpos lelke remegett meg belé. Úgy állt ott, mint Ephialtes állt volna egykoron, ha mégis kap egyenruhát.

Állt Gaudi-Nagy, átgurulván a reterát aljáról egészen a Kossuth térig, kezében hangosító berendezéssel, amely megsokszorozta, felerősítette, már-már mennydörgővé tette az ő hangját, a hangot, amire amúgy soha nem figyelt fel senki sem egész szánalmas élete során, állt Gaudi-Nagy, és mámorító, bódító érzés járta át furcsácska testét.

Úgy érezte, hogy ő valaki.

Amikor egy púpos lelkű senki egyszerre valakinek érzi magát, és körülveszik a nagy érzés pillanatában további púpos lelkű senkik, nos, ezekből a pillanatokból kerekednek a történelmi kataklizmák. Ehhez persze történelmi pillanat szükséges, hogy ne mondjam, kivételes történelmi helyzet és lehetőség, továbbá nagy formátumú púpos lélek és púpos lelkűek hatalmas tömege.

Kedden a Kossuth téren mindez nem állt rendelkezésre. Kedden a Kossuth téren csak egy Gaudi-Nagy állt rendelkezésre, meg két tucat nyilas-ávós házmester. Így a kataklizma elmaradt.

Lett helyette az, ami Gaudi-Nagyból és két tucat nyomorultjából lehetett: lökdösődés meg köpdösődés.

Mert Gaudi-Nagy (aki Gaudi-Nagynak látszott) a kezei közé kaparintott mikrofonba időnként belesikította egy téren áthaladó és neki nem tetsző embernek a nevét.

Sok ilyen ember volt. Soknak kellett lennie, mert a Gaudi-Nagynak látszó Gaudi-Nagy – mint mindenki, aki a reterátról gurult elő - magában hordozza a jakobinusok örökségét is. Ő leginkább Marat-ra hajaz:

„(…)Jean-Paul Marat, e megveszett pincepatkány, akinek a közcsatornarendszer eldugulása lehetőséget ad, hogy előugorjon latrinájából, és őrjöngve mindent felzabáljon. Mocskos, megszállott, korcs, vérbajos, és csillapíthatatlan gyűlölet tölti el mindenki ellen, aki mosakszik, épelméjű, és vérbaj nélkül való – jellegzetes képviselője egyszóval a forradalmi söpredéknek, a föld alatti egzisztenciáknak, akik lumpenkocsmákból, omladozó műhelyek sötétjéből, erdei rejtekhelyekről és föld alatti lyukakból bukkannak elő hirtelen.”

Így állt a Kossuth téren Gaudi-Nagy az övéi körében. S mert egyébre nem futotta, hát köpködtek. Mint mondottam, Gaudi-Nagy időnként belesikította egy neki nem tetsző ember, polgár, miniszter, képviselő (bárki) nevét a mikrofonba, mire a két tucat púpos lelkű odaszaladt hozzájuk, ocsmányságokat kezdett üvöltözni, majd heves köpködésbe fogott. Gaudi-Nagy pedig biztonságos távolságból szemlélte mindezt, apró, gonosz kis szemei fürgén, idegesen fürkészték a teret, újabb áldozat után kutatva.

Ez történt a Kossuth téren kedden. A történés maga levezethető a Gaudi-Nagynak látszó Gaudi-Nagy és híveinek púpos, nyomorult lelkületéből, szánalmas életéből. Egyedül az nem érthető, hogy a rendőrség miért hagyta mindezt. Miképpen fordulhat elő, hogy ez a csürhe inzultáljon, leköpdössön embereket, köztük Pásztor Istvánt, a vajdasági magyarok egyik vezetőjét.

Ez ugyanis nem fordulhat elő. Ez nem fér bele a normális életbe, ez nem lehet része a demokráciának. Most kell meghúzni a határokat, és világossá, egyértelművé kell tenni, hogy a köpködő patkányok a határon kívül esnek. Vezérükkel, a Gaudi-Nagynak látszó Gaudi-Naggyal együtt.

(p. s.: Megelégedéssel nyugtázzuk, hogy a Jobbik elhatárolódott ettől a csőcseléktől. Ugyanakkor némi nyugtalansággal jegyezzük meg, hogy a Gaudi-Nagynak látszó Gaudi-Nagy nem a Jobbik australopithecus-vonulatát képviseli. De nem ám. Ő a fősodor. Morvai Krisztina elválaszthatatlan (harcos)társa, és Morvai a keddi nyilas-ávós összeröffenés főszónoka, fő attrakciója volt, amúgy ő a Jobbik listavezetője az EU-parlamenti választáson. Úgyhogy olyan nagyon azért ne nyugodjon meg senki. Ezek még összeérnek.

p.  s. 2: Gaudi-Nagy szerda reggel megjelent az MTV stúdiójában, ahol egyebek mellett a következő kijelentéseket tette: „Pásztor István örüljön, hogy ennyivel megúszta, mert a hazaárulók a lámpavason szoktak lógni. (…) Ezért ez a legkevesebb, amit kaphatott Pásztor István, és minden hazaáruló meg fogja kapni a jussát.”

Ezek után a kedélyes adomázgatásnak vége. Gaudi-Nagyot el kell takarítani. Ez a rohadék semmilyen módon nem tolerálható többé. És a köztévé ne merészelje még egyszer behívni bármelyik műsorába! A Jobbik pedig kérdezze meg Morvait, de haladéktalanul, hogy óhajt-e még az életben együtt mutatkozni ezzel a potenciális gyilkossal!

Bayer Zsolt – magyarhirlap.hu

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Heti lámpás (312) Tereb (146) Nagyvilág (1310) Mondom a magamét (7536) Mozaik (83) Rejtőzködő magyarország (168) Gasztronómia (539) Autómánia (61) Flag gondolja (36) Gazdaság (704) Szépségápolás (15) Politika (1582) Egészség (50) Kultúra (7) Történelem (18) Tv fotel (65) Alámerült atlantiszom (142) Emberi kapcsolatok (36) Nézőpont (1) Vetítő (30) Belföld (10) Titkok és talányok (12) Mozi világ (440) Sport (729) Irodalmi kávéház (537) Életmód (1) Jobbegyenes (2786)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>