Ma 2022 október 06. Brúnó, Renáta napja van. Holnap Amália napja lesz.
Bayer Zsolt: Pap barátom levele Amerikából

Bayer Zsolt: Pap barátom levele Amerikából

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Kérem olvassák el!

Hogyan lehet hintázni rasszistául?

Az úgy volt, hogy a kaliforniai Oakland-ban készült egy fénykép, amit kitettek valamelyik közösségi oldalra. A képen egy fáról lelógó kötél látható, ami úgy van meghurkolva, ahogy az akasztófákon szokták használni. A kép az egyik városi parkban készült.

Az oaklandi rendőrség nyomozni kezdett. Mert az oaklandi rendőrség csak fontos és lakosságot súlyosan érintő ügyekben kezd nyomozni. És ahogy nyomoztak, olyan látvány tárult a szemük elé, ami a gyilkosságokban, feldarabolt holttestek látványában megedződött nyomozókat is megdöbbentette: öt akasztófa kötelet találtak a parkban. Szépen meghurkolva, egymás mellett. Azt tudni kell, hogy ez sokak számára a feketéket fenyegető rasszista jelkép, az egykori lincselésekre utal.

Tehát mindenki számára egyértelmű, hogy alattomos módon, éjszaka, a csodálatos Oakland gyönyörűséges városi parkjában a Ku-Klux-Klan készíti elő a feketék kiirtását.

Aztán, ahogy a nyomozás előre haladt, kiderült az igazság.

A park körüli lakóközösség tagjai kissé értetlenül nézték, hogy a város alkalmazottai rendőri biztosítás mellett szedik le a köteleket a fákról. Azokat, amiket ők tettek ki maguknak. A járvány idején ugyanis bezártak az edzőtermek, és így ők, kényszerűségből odakint a szabadban múlatták az időt: edzettek és hintázgattak. És ehhez szerelték fel maguknak a köteleket. A konkrét személy, aki felszerelte, nyilatkozott is az egyik tv állomásnak. Victor Sengbe elmondta, hogy a szóban forgó kötelek egy nagyobb hinta kötélzeteként szolgáltak. Még egy videót is mutatott, ahogy ő és barátai hintáznak.

Na de nem lehet ám csak úgy hintázni mindenféle rasszista gyűlölet bűncselekmény-kötélen! Ezután senki nem fog itt hintázva feketézni. Sem feketézve hintázni.

Ja! Nem is mondtam, Victor Sengbe és a barátai feketék. Egytől egyig.

Mindez persze semmit sem számít. Ha „ügy” van, akkor „ügy” van. Bizonyítékként álljon itt Libby Schaaf, oaklandi polgármester asszony nyilatkozata. Tévedés ne essék, ezt az ügy végén, minden tény tudatában mondta:

“A hivatalos szervek azzal a feltételezéssel kellett vizsgálódjanak, hogy ez egy gyűlöletbűncselekmény. Nem számít a szándék, ha ez megfélemlíti a lakosságot. Mindannyiunk kötelessége megismerni a rasszista erőszak és terrorizmus történetét, amit az akasztófa kötél jelképez, és nekünk el kell távolítanunk ezeket az erőszakos „jelképeket.”

“A fáról lógó kötél gonoszságot szimbolizál, mindegy, milyen szándékkal szerelték fel. Gonosz, és gyűlöletet jelez.”

A rasszizmus, az rasszizmus, na! Ők mondják meg, mi és ki rasszista, senki más.

Gondolom, ezekben a rasszista időkben fel sem merül, hogy kialakítsanak ott egy sportolásra alkalmas teret. Viszont tovább nyomoznak(!), és mivel igazán súlyos, nemzetbiztonságot érintő az ügy, a nyomozást átvették a szövetségiek. Tudják: az FBI.

Akik a filmekben lebirkózzák, lelövik a terroristákat, most az oaklandi városi parkban hintázni vágyó, fekete polgárok által felszerelt 5 db kötél ügyében szövetségi nyomozást folytatnak. Mennek a fekete, lesötétített terepjárókban, öltöny, fehéring, nyakkendő, napszemüveg, ballonkabát, alatta a hónalj-tokban, meg a boka-tokban is fegyver és kérdezősködnek, nyomoznak, lebuktatnak.

Azt nem tudom, hogy pl. az NCIS-t be fogják-e vonni, de ha megtudom, rögtön szólok!

Hát, ez viccnek tényleg nagyon durva lett volna.

]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Nagyvilág (1464) Tereb (142) Tv fotel (65) Politika (1581) Irodalmi kávéház (514) Heti lámpás (260) Gazdaság (667) Emberi kapcsolatok (36) Kultúra (6) Mondom a magamét (6353) Szépségápolás (15) Belföld (8) Történelem (15) Flag gondolja (33) Autómánia (61) Rejtőzködő magyarország (168) Gasztronómia (539) Sport (729) Vetítő (30) Jobbegyenes (2434) Életmód (1) Mozaik (83) Alámerült atlantiszom (142) Mozi világ (440) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>