Ma 2024 június 23. Zoltán napja van. Holnap Iván napja lesz.
f6a3115b232882bfe405973954c5f67d.jpg

Bayer Zsolt: Nyugdíj és dugó

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Néhány héttel ezelőtt azzal haknizott a baloldal a nyilvánosságban, hogy a Fidesz meg fogja adóztatni a nyugdíjakat. S a „hír” mellé mindjárt odatettek egy másikat is: a Fidesz arra készül, hogy eltörli a minimálnyugdíjat.

Ilyen hírek hallatán a többségükben amúgy is baloldalra húzó nyugdíjasok – vajon miért van ez így, én édes jó Istenem! – igazolva látják minden Orbán- és Fidesz-fóbiájukat. És pontosan ezért készülnek az ilyen „hírek”. A Népszava meg a Népszabadság szerkesztőségeiben. Ahol persze azt is tudják, mi az igazság. Csak azt nem szeretik nagydobra verni. Ennyiben (is) azonosak Gyurcsánnyal: nem bontják ki az igazság minden szeletét. Ehhez képest apró perpatvar csupán, hogy Gyurcsány most éppen nem olvas majd Népszabadságot. Na és? A szerelem ettől csak acélozódik…

És akkor nézzük a valóságot, bontsuk ki némileg minden szeletét.

A Horn-kormány idején döntött úgy a kabinet és az MSZP, hogy 2013-tól megszűnhet a minimálnyugdíj. 2013 pedig már itt settenkedik a kertek alatt. Nosza – sikkantottak hát aprót az MSZP-székházban –, nosza, gyerekek, mindjárt itt a határidő, gyorsan kenjük rá az egészet a kormányra meg a kormánypártokra! S nekiláttak rákenni. Ezek amióta léteznek, nagyjából száz esztendeje mindig mindent összekennek önmagukkal, aztán fintorognak, hogy milyen fertelmes a büdösség… S miközben ők kenegetnek, aközben a KDNP javaslatára megmarad a minimálnyugdíj, és összegének a felemelését is tervezik.

A Hornék által kidolgozott és elfogadott nagy baloldali nyugdíjreform azt is tartalmazta, hogy a 2013 után megállapított nyugdíjakat majd megadóztatják. Mit ad isten, mint az imént utaltunk rá, az a nyomorult 2013 tényleg itt van a látóhatár szélén, hát ez ügyben is léptek gyorsan a szocialisták – és felzárkóztak melléjük a többiek.
A nyugdíjak megadóztatásával vádolják a kormányt. Miközben a valóságban az történik, hogy az általuk elfogadott törvényt éppen most semmisíti meg a kormányzat.

Persze mondhatjuk, mindez a múlt, hiszen ezzel már hetekkel ezelőtt előálltak, és azóta nagy a csend az említett témákban. Ez igaz. Ellenben nem árt újra és újra közkinccsé tenni, miképpen dolgoznak ezek a polgártársak. Már csak azért is, mert itt az új haknibrigád:
a dugódíjas haknibrigád. A dugódíjas haknibrigád Tarlós István főpolgármestert – és rajta keresztül természetesen a kormányzatot – vádolja azzal, hogy dugódíjat akar bevezetni a belvárosban. Most nem térnék ki arra, vajon egy ilyen intézkedés valóban segíthet-e az elviselhetetlen budapesti állapotokon, hogy kevesebb lesz-e ettől az autó a szűk belvárosban, s ennek következtében lehet-e majd például levegőt venni arrafelé –, nem térek ki erre, mert nem tudom a választ. Nem is dolgom tudni, vannak erre szakemberek. Csak annyit jegyzek meg csöndesen, hogy a helyzettel előbb-utóbb kezdeni kell valamit, mert így úgysem maradhat sokáig. Így ugyanis nem lehet élni.

De most, engedelmükkel, arra az apróságra térek ki, hogy a dugódíj bevezetésének kötelezettsége Demszky Gábor és az MSZP–SZDSZ-városvezetés öröksége. Ugyanis a négyes metró szerződésében külön melléklet foglalkozik a dugódíj kérdésével. Nevezetesen: az EU ahhoz a feltételhez kötötte a négyes metró finanszírozását, hogy Budapest bevezeti a dugódíjat.

Ezt Demszkyék aláírták.

És most Horváth Csaba azzal haknizik, hogy Tarlós be akarja vezetni a dugódíjat.

A pofátlanságnak tényleg nincs határa. Éppen ezért felesleges az a kérdés, hogy vajon Horváth Csaba, az MSZP meg a többi szégyellte-e már valaha saját magát. Nem. Ezek alkatilag képtelenek a szégyenkezésre.

Bayer Zsolt  - magyarhirlap.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (9) Tv fotel (65) Heti lámpás (319) Mozi világ (440) Belföld (11) Flag gondolja (36) Nagyvilág (1310) Tereb (146) Szépségápolás (15) Irodalmi kávéház (537) Autómánia (61) Rejtőzködő magyarország (168) Vetítő (30) Titkok és talányok (12) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Jobbegyenes (2818) Mozaik (83) Gasztronómia (539) Politika (1582) Életmód (1) Nézőpont (1) Egészség (50) Mondom a magamét (7667) Alámerült atlantiszom (142) Történelem (18) Gazdaság (711)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>