Ma 2024 június 17. Laura, Alida napja van. Holnap Arnold, Levente napja lesz.
lead-cropped-0.jpg

Bayer Zsolt: A Dávid csillag meg a politikai gecizmus

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Trump kirúgott tanácsadója szerint a Hillary Clinton mellé posztolt Dávid-csillag igazából seriffcsillag.

Némileg váratlanul rúgták ki nemrég Donald Trump vezető kampánytanácsadóját, Corey Lewandowskit. Lewandowski nem sokáig maradt munka nélkül, hamar lecsapott rá a CNN, hogy legyen Trump-ügyi szakértőjük.

Rögtön szükség is volt a tudására, miután Trump kampánya újabb botrányba keveredett. A republikánusok várható elnökjelöltjének Twitterén bukkant fel egy fotó, amin Hillary Clinton volt látható egy pénzhalom mellett, a kép oldalán pedig egy Dávid-csillagba volt beírva, hogy a valaha volt legkorruptabb politikus.

A bejegyzést hatalmas felháborodás fogadta, végül két órán belül törölték is. Azóta sem derült ki, hogy ki posztolta és hogy lett-e bármiféle következménye. A Mic utánanézett a képnek és kiderült, hogy nem saját alkotása volt a Trump-csapatnak, hetekkel korábban egy neonáci oldalon bukkant fel először.

Lewandowskit viszont ilyesmivel sem lehet zavarba hozni. A CNN-en arról beszélt, hogy ez a tweet egy egyszerű tweet volt, az emberek pedig elkezdtek mindenféle dolgot belelátni, ami ott sem volt:

"Ez ugyanaz a csillag, ami a seriffirodákon van kirakva országszerte."

- mondta a volt kampánytanácsadó, aki szerint a mainstream média alaptalan vádakkal támadja Trumpot. Trump kampánycsapata a törlés után visszarakta a képet, ezúttal már egy körbe volt beleírva, hogy Clinton a legkorruptabb politikus valaha.

Lewandowski szerint a politikai korrektség ámokfutása zajlik éppen. Ha ez a csillag úgy került volna ki, hogy nincs mögötte a pénzhalom, senki nem kötött volna bele. De a mainstream média próbál mindenbe belelátni valamit. (]]>CNN]]>, 444) 

Mindenekelőtt szépen könyörgök, hogy nézzék meg alaposan az inkriminált plakátot, és rajta azt a bizonyos csillagot. Egy hatágú, piros vagy inkább vörös színű csillagot látnak, igaz?

És akkor most üssék be a google-ba, hogy „seriff csillag”, így, fonetikusan, magyarosan, és nézzék meg a találatokat.

Nos, akkor láttak mindent. És most tessék szépen bevallani, de őszintén: Akad önök között olyan, akár csak egyetlen egy is, akinek a Hillary plakátról eszébe jutott volna a Dávid csillag? Sejtettem… nem akad. Ugyanis nem akadhat. Ugyanis van a normális, egészséges, ép lelkű emberek óriási halmaza, és vannak azok, akik szerint zsidónak lenni foglalkozás, és ezt a foglalkozást űzik fáradhatatlanul, reggeltől estig, akár esik, akár fúj. Jó tudnunk azt is, hogy akik szerint zsidónak lenni foglalkozás, sok-sok évtizeddel ezelőtt kitalálták azt a remek szólást, hogy az antiszemitizmushoz nincs szükség zsidókra, és azóta ezt hajtogatják, ismételgetik, oly’ buzgalommal, hogy már egészen beleégett a normális, egészséges, ép lelkű emberek tudatába is. Olyan ez, mint a másik kedvencük, miszerint ugye „ez több, mint bűn, ez hiba”. Ez is remek szólás, ez teszi zárójelbe és ez relativizálja a bűnt magát, és ezt az aljas baromságot is addig ismételgették, ameddig mindenki elfogadta.

Nos, akkor szögezzünk le két dolgot mindjárt az elején!

1.: A hiba soha, de soha nem lehet „több”, mint a bűn.

2.: Az antiszemitizmushoz (bár úgy általában teljesen értelmetlen idiótaság), de mindenképpen szükség van zsidóra.

Ellenben azok közül, akik szerint zsidónak lenni foglalkozás, nem mindenki szükségképpen zsidó. Ez származástól tényleg független elmebetegsége az emberiségnek.

És akkor térjünk vissza a cikkhez, és ahhoz a bizonyos Dávid csillaghoz. A Dávid csillaghoz, ami nem lehet Dávid csillag, mert hát vörös, vörös Dávid csillag pedig nincsen. Aztán onnan is lehet tudni, hogy nem Dávid csillag a jámbor, mert az amerikai republikánusok lényegesen nagyobb zsidó- és Izrael-fanok, mint a demokraták. Trumpnak és csapatának egyszerűen eszébe sem jut a zsidókkal baszakodni, fel sem merülne bennük soha a „Dávid csillagozás” és az antiszemitizmus, ez egyszerűen fogalmilag kizárt. De tételünk alátámasztására álljon itt a HVG idén március 22-i beszámolója Trump egyik beszédéről:

„Míg Obama megegyezett a perzsa állammal, Donald Trump felmondaná a megkötött atomalkut az iszlám országgal.

Az Egyesült Államok és Izrael "megbonthatatlan barátságáról" beszélt a republikánusok elnökjelöltségére esélyes Donald Trump hétfőn az egyik legbefolyásosabb Izrael-barát amerikai lobbiszervezet konferenciáján, és kilátásba helyezte az iráni nukleáris program korlátozásáról Iránnal kötött megállapodás felmondását. Az Amerikai-Izraeli Közpolitikai Bizottság (AIPAC) washingtoni konferenciáján elmaradt a Donald Trump részvétele miatt beígért kivonulás, sőt: a republikánusok elnökjelölt-aspiránsát nemcsak hogy taps fogadta, de beszédét többször is felcsattanó vastaps szakította meg.

Trump – miután felsorolta, hogy az elmúlt években hányszor állt ki Izrael mellett – biztosította hallgatóságát, hogy az Egyesült Államok és Izrael barátsága számára megbonthatatlan. Dicsérte a zsidó államot, amely szerinte az egyetlen demokrácia a közel-keleti térségben, és leszögezte, hogy megválasztása esetén fő külpolitikai törekvése az Iránnal kötött, szerinte katasztrofális megegyezés felmondása lesz.”

Nos, ha ezeket tisztáztuk, tegyük fel a kérdést: Hogyan lett a vörös, hatágú csillagból, amelyeket valóban országszerte lehet látni a seriff irodákban, vagy amelyekbe az áruházak bele szokták írni az aktuális leárazások százalékát, szóval hogy lett ebből Dávid csillag meg az antiszemitizmus kibaszott, ótvaros, lehangoló, unalmas és undorító vádja Trump ellen.

Sikerült megszereznünk a Hillary Clinton kampánycsapat tegnap reggeli gyűlésének hangfelvételét. A vonatkozó részeket idézem:

 

„Joe: Gyerekek, nagy baj van! Hillaryt már az FBI basztatja, ki is hallgatták, az emberek meg egyáltalán nem hiszik el, hogy igazat mond. Alig 16 % hisz neki basszátok meg!

Bill: Azok a kurva mailek… hányszor kértem, hogy ne használja a kurva magán fiókját…

Sarah: Ez most már mindegy, ezen úgysem segíthetünk. De volna itt valami…

Bill: Micsoda?

Joe: Na? Mit találtál?

Sarah: Trumpék tegnap kiadtak valami hülye kampányanyagot, Hillary van rajta, hogy ő a valaha volt legkorruptabb elnökjelölt, de ott az a csillag…

Bill: Ja… egy seriff csillag. És?

Sarah: Joe, szerinted?

Joe: Szerintem mi? Mi a fasz van ezzel a csillaggal? Seriff csillag, vagy árleszállítási csillag, mit akarsz ezzel?

Sarah: Ez egy Dávid csillag…

Bill: Sarah, te teljesen hülye vagy! Hogy a picsába lenne Dávid csillag, hát vörös! Meg egyáltalán, hogy jön ide a Dávid csillag?

Sarah: Ha mi azt mondjuk, hogy Dávid csillag, akkor Dávid csillag. Nem hiszem el, hogy ennyi érzéketek sincs a dolgokhoz…

Joe: Aha… Kezdem sejteni…

Bill: Sarah! Lehet, hogy te mégis zseni vagy…

Sarah: Na ugye! Dávid csillag, basszátok meg! Bill, hány embert tudsz mozgósítani estig, hogy háborodjanak fel a Dávid csillag miatt?

Bill: Úgy tízezret legalább…

Sarah: Joe, van valami szakértőnk, történészünk, holocaust-túlélőnk, aki egyrészt be tudja bizonyítani, hogy ez Dávid csillag, másrészt médiaképes, és fel tud háborodni a tévében is?

Joe: csak ilyenünk van…

Sarah: Na látjátok gyerekek! Akkor az FBI kihallgatás zárójelbe tehető, holnaptól mindenki az antiszemita Trumpról fog beszélni!

Bill: Geci vagy Sarah, de zseniális!

Joe: És hatékony…”

Eddig a felvétel. Így megy ez. És az egészben az a jó, hogy például a 444-nek már el sem kell magyarázni a Dávid csillag Dávid csillag mivoltát. Ők már mindenféle magyarázat és instrukció nélkül is vágják a dolgokat. Bejön a Horváth Bencike, a faszkalap, és Dávid csillag szakértő lesz belőle.

Nektek nincs elegetek ezekből a gecikből?

Bayer Zsolt

]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Életmód (1) Szépségápolás (15) Nagyvilág (1310) Gazdaság (711) Titkok és talányok (12) Alámerült atlantiszom (142) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36) Mozaik (83) Politika (1582) Sport (729) Gasztronómia (539) Vetítő (30) Heti lámpás (319) Történelem (18) Mozi világ (440) Nézőpont (1) Flag gondolja (36) Egészség (50) Tereb (146) Jobbegyenes (2815) Belföld (11) Mondom a magamét (7654) Kultúra (9) Rejtőzködő magyarország (168) Irodalmi kávéház (537) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>