Ma 2023 március 31. Árpád napja van. Holnap Hugó napja lesz.
lead-cropped-0.jpg

Bayer Zsolt: Béka-egér harc

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Az egerek (mivel mérhetetlenül ráértek és tele is voltak zabálva) elhatározták, hogy megvédik a semmit.

Szereplők: Komáromyx-riddimcolonyx (rasztanyalka egérkapitány), Sebestyénix vállfragmentumix (hisztipics hazugegér), Bolgáryx gyugyikux (rádiós hazugegér), rendőrök, polgárok, melósok, fák. Történik: Budapesten, a Lizsében.

Az egerek (mivel mérhetetlenül ráértek és tele is voltak zabálva) elhatározták, hogy megvédik a semmit. Megvédik, amit nem kell védeni, amit nincs kitől és mitől védeni, megvédik a lepusztultságot, az ótvart, és megakadályozzák a világszínvonalú fejlesztést. Az egerek mindezt a fák megvédésének hazugságába csomagolták, miközben kevés fát fenyegetett veszély, ráadásul a kivágott fák helyett új fákat is akartak ültetni a nagyot álmodók, s miközben a főváros közepén lévő Lizsé nem őserdő, hanem egy mesterséges park, amelyben amúgy is rendszeresen vágni kell a fákat.

Az egerek harca amúgy sem a fákról szólt, hanem az unalomról és a hülyeségről. E két ösztönzőtől vezérelve néhány egér felmászott egy lepusztult, ótvaros épület tetejére, oldalára, és Horatius Coclesnek, valamint Mucius Scaevolának képzelték magukat.

Aztán a rendőrök kijöttek, és elvitték az unatkozó hülyéket a helyszínről. Ami felettébb helyes és üdvös cselekedet ilyen esetekben.

A legmagasabbra Komáromyx-riddimcolonyx (rasztanyalka egérkapitány) mászott, így őt vitték el utoljára. A pszichiátriára. Onnan kijőve Komáromyx-riddimcolonyx mélységesen mély kiválasztottságtudattal átitatottan, prófétai megszállottsággal beszélt átélt szenvedéseiről Bolgáryx gyugyikux (rádiós hazugegér) műsorában.


Komáromyx-riddimcolonyx elmondta, hogy amikor lejött a tetőről, a rendőrök az orvosok jelenlétében életveszélyesen megfenyegették, mondván, most aztán vége lesz őneki, mert a kórházban majd jól beinjekciózzák és akkor puff! És be is vitték, és ott szegénynek egy nővérke jelenlétében kellett meztelenre vetkőznie (irgalom atyja, ne hagyj el!), majd vizeletet és vért akartak venni tőle. Vizeletet adott szívesen, de a véradást vallási okokra hivatkozva megtagadta. (Tudomásunk szerint kizárólag Jehova tanúi tiltják a véradást, de a vérkapást is, a vérátömlesztést is, még akkor is, ha életmentésről van szó. El ne felejtsük ezt, ha Komáromyx-riddimcolonyx ne adj’ isten vérátömlesztésre vagy csak vérre szorulna valamikor, nehogy kapjon majd vért, mert itt állnánk utána a megsértett vallási jogaival!) Amúgy többen élnek a gyanúperrel, hogy Komáromyx-riddimcolonyx teljesen más okból nem akart vért adni. Ugyanis a rendőrségi jegyzőkönyv szerint „(…) a magát a Közlekedési Múzeum kéményének belső falához láncoló 32 éves K. Gergely budapesti lakos saját elmondása szerint kábítószer hatása alatt tiltakozott – tájékoztatott a rendőrség. Közölték: a férfit a mentők szállították be a kórházba, mert az állapota ezt indokolta. Szerdán a helyszínen a rendőrök eleve azt mondták, hogy az addiktológiára viszik, a később a sajtót megjáró öngyilkoshajlamot egyáltalán nem említettek”.

Ja! Hogy Komáromyx-riddimcolonyx esetleg keményen be volt pipálva? Ez szintúgy sok mindent megmagyarázna, többek között azt is, amit Bolgáryx gyugyikux (rádiós hazugegér) műsorában még előadott. Előadta ugyanis azt is, hogy betették egy szobába egy gyógyszerfüggő srác mellé, aki gyógyszerért könyörgött, mert rosszul van, és zörejek vannak a fejében, de nem törődtek vele. „Akkor jógáztam vele, beszéltem vele, és fél óra múlva tünetmentes lett” – mesélte Komáromyx-riddimcolonyx, aki ettől kezdve hallhatóan Jézusnak képzelte magát. Majd még hozzátette: „Reggel a főorvos megköszönte, hogy segítettem a betegükön, és meghívott, segítsek ezután is. Mondtam, hogy szívesen, de csak ingyen, önkéntes alapon.”

Bolgáryx gyugyikux (rádiós hazugegér) a gyógyításról, nagy, közös jógázásról szóló történet közben elkezdett hüledezve, ciccegve szörnyülködni, hogy jaj, hát micsoda borzalom, hát hol tart az egészségügy, lám, egy kicsi empátiával micsoda csodákat lehet elérni, de az orvosok bezzeg érzéketlenek, még szerencse, hogy néha arra jár egy ilyen jó ember, és jógával (kézrátétellel, kávézaccal, jamaicai reggae zenével) gyógyít. (Ezeket majd egyszer tényleg be kell szállítani a pszichiátriára, azt hiszem…)


Eközben Sebestyénix vállfragmentumix (hisztipics hazugegér) azzal traktálta a nyilvánosságot, hogy a rendőrök, meg a biztonsági őrök, meg az Orbán eltörték a vállát, amiből letört egy „6-8 milliméteres fragmentum”. Ezután az egérsajtó egyéb fragmentumai sokáig könyörögtek, hogy Sebestyénix vállfragmentumix adja át nekik a látleletet, amelyből kiderül, mi is történt a vállfragmentummal. Ekkor Sebestyénix vállfragmentumix hosszú időre eltűnt a nyilvánosság elől. Majd előkerült a látlelet, amiből kiderült, hogy „(…) friss törés, csontsérülésre utaló jel nem látható”.

Na tessék! Most itt állunk friss fragmentum nélkül a háború kellős közepén! Mindenesetre annyi még történt, hogy az egerek halált megvető bátorsággal megrohamoztak egy bobcatet, és könyörtelenül megállították a szerkezet hatvan körüli, öreg melósát. Többen a bobcathez láncolták magukat, egy másik hisztipics meg belemondta a kamerába, a bobcat szédítő magasságában ülve, leláncolva, hogy „legfeljebb meghalok!”

Huh! Micsoda hátborzongató szavak… Szemünk előtt született meg a bobcatek Jeanne d’Arcja… Itt tartunk most. A könyörtelen csata biztosan folytatódni fog. Még egy pár napig. Aztán, miképpen a régi viccben vagyon, jön a csősz, és mindenkit elzavar a francba. És akkor majd a hisztipicsek és rasztanyalkák, meg Sebestyénix vállfragmentumix és Komáromyx-riddimcolonyx, no és Bolgáryx gyugyikux kénytelenek lesznek odébbállni, vihetik máshová az elmebajaikat, odaláncolhatják magukat kukákhoz, budikhoz, kóbor kutyákhoz, egymáshoz – szóval a helyére kerül majd minden. Addig is: ügyeljünk a fragmentumokra!

Bayer Zsolt - ]]>www.magyarhirlap.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mondom a magamét (6709) Irodalmi kávéház (519) Sport (729) Autómánia (61) Jobbegyenes (2578) Életmód (1) Tv fotel (65) Mozaik (83) Nagyvilág (1306) Gasztronómia (539) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Tereb (142) Kultúra (6) Vetítő (30) Szépségápolás (15) Alámerült atlantiszom (142) Titkok és talányok (12) Politika (1581) Gazdaság (676) Történelem (15) Egészség (50) Belföld (8) Flag gondolja (33) Rejtőzködő magyarország (168) Heti lámpás (261)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>