Ma 2022 augusztus 18. Ilona napja van. Holnap Huba napja lesz.
Bayer Zsolt: Ne menjünk el mellette

Bayer Zsolt: Ne menjünk el mellette

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Itt egy hírecske, talán nem véletlen...

 hogy az ellenség „sajtója” nem nagyon foglalkozott vele, holott más esetben ez egy hétig lenne vezető anyag.

De a Szombat azért megírta, itt elolvasható:

Budapest a nemzet fővárosa, amelynek jövője nem múlhat pártszimpátián és önös hatalmi érdekeken - jelentette Karácsony Gergely főpolgármester, amikor a főváros napja alkalmából díszpolgári címeket és elismeréseket adott szerdán

Ebből a beszámolóból ez a legjobb mondat amúgy: 

„Hangsúlyozta, a város vezetése nem engedi, hogy Budapest zöld, élhető, szolidáris és biztonságos hely legyen.”  

Amúgy a beszámoló szerint ezt maga Karácsony Gergely hangsúlyozta, és feltehetőleg ennek éppen az ellenkezőjét hangsúlyozta, csak hát, ez a fránya Freud, mint Márki-Zaynál, aki így szólt a minap: „Én már a rendszerváltás előtt is baloldali voltam... őőőőő, jobboldali...”

Ha csak úgy nem... 

De térjünk vissza a városházára, amelyet Karácsony soha, semmikor sem akar(t) eladni. Az eldugott és sem a 444 sem a 24 által agyon nem reklámozott hír szerint tegnap Karácsony díszpolgári címeket és Pro Urbe díjakat adományozott, ez utóbbit pedig megkapta többek között Máté Gábor is.

És akkor itt álljunk meg egy pillanatra!

Emlékeznek még erre az ügyre: 

„Továbbra sem reagál az Origo kérdéseire a Katona József Színház igazgatója, Máté Gábor. Szerdán a 24 nevű propagandalapnak adott baráti hangulatú interjút, amelyben megdöbbentő cinizmussal beszélt Gothár Péter szexuális zaklatási ügyéről. Egyben viszont kiderült az is, hogy az igazgató egy éve tudott Gothár - legalább - egyik szexuális zaklatási ügyéről, mégsem tett azonban semmit. Sőt, az áldozatra tolta a felelősséget, mondván ő megbocsátott Gothárnak, és emiatt nem lehetett semmit sem csinálni. Sok mindent nem tudunk továbbra sem: pontosan hány áldozata van Gothár Péternek, meddig akarják őt menteni a barátai és a főnökei, mennyi jogdíjat kap Gothár a továbbra is műsoron lévő darabjaiért és meddig falaz neki a fővárosi vezetés (élen Karácsony Gergely főpolgármesterrel és Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettessel). Az azonban most már biztos, hogy ez nem csak Gothár-ügy, hanem Máté Gábor- és Katona-ügy is. Két éve a MeToo-ügy legnagyobb harcosainak hazudták magukat, a szexuális zaklatások védelmezőinek, most pedig kiderült, minden tevékenységük arra irányult, hogy eltussolják a saját zaklatási ügyüket.” 

Vagy elevenítsük fel ezt: 

„A Belvárosi Színházban tartott beszélgetésen a színész-rendezőt arról kérdezték, hogyan látja utólag az esetet. (Mármint a Gothár ügyet, B. Zs.) Máté Gábor úgy fogalmazott, „most az ilyen esetet nem szabad nagy dobra verni.” Elmondása szerint azért, mert amint náluk megtette valaki, az egész színház került bajba – írta meg a Magyar Hang.

A másik interjúalany, Mácsai Pál azon gondolkozott, mi történt volna, ha nem Karácsony Gergely nyeri a tavalyi főpolgármester-választást. „Nagy lenne-e a pofánk? Hát, ez az igazi kérdés” – jelentette ki. Elmondása szerint mióta „védelem” alá kerültek, azaz fővárosi fenntartású intézménnyé váltak, az foglalkoztatja, ebből a pozícióból hogyan lehet beszélni a politikáról. Most szerinte kevesebb bátorság kell hozzá.”

Esetleg olvassuk el ismét ezt:

„Amikor egy évvel ezelőtt először szóltak Máté Gábornak, ő csak nevetett a dolgon! Aztán persze, miután többször is felhozták, mit művelt Gothár, határozottan kijelentette, hogy erről az esetről senki nem tudhat, nem kerülhet nyilvánosságra. Innentől kezdve felgyorsultak az események...” – kezdte a Katona egyik művésze.

Máté azt is cáfolta a csütörtöki interjúban, hogy ]]>titoktartási szerződést]]> íratott alá a színház dolgozóival. Szerinte csak egy olyan papírt dugott a dolgozók orra alá, ami kimondja: nem készíthetnek felvételt arról, ami a társulati ülésen elhangzik. A neve elhallgatását kérő bennfentes lapunknak elárulta, mi történt az ügy kirobbanása utáni reggelen!

„Máté mindenkit behívatott az irodájába, így kezdődött a nap. Mindenkivel közölte, hogy vagy aláírják a titoktartási szerződést, vagy repülnek” – közölte az informátor.

A színészek persze aláírták, hiszen a megélhetésük forgott kockán. Úgy tudni, azóta is félnek.

Mindeközben ]]>a HVG e heti számában]]> saját színházi forrásukra hivatkozva rekonstruálta a történteket. Mint írják, tavaly decemberben, a Jean d'Arc főpróbáján érte abúzust az egyik színésznőt. Gothár a színpadra lépés előtt hátulról megölelte őt és megfogta a nemi szervét. Az esetet egy szemtanú jelentette, Gothár pedig végül bocsánatot kér. A lap szerint akkor bukott ki az egész, amikor néhány hete a vezetőség nem akarta elengedni a művészeit a Szegedi Szabadtéri Játékokra, mert a darabot Kerényi Miklós Gábor rendezte, aki korábban hasonló ügyben volt érintett. Ekkor valaki felvetette, hogy bizony a Katona vezetősége Kero helyett a saját háza táján is söprögethetne. Az érintett színésznő ekkor beszélt a tavalyi inzultusról.

A történet innen már ismert, és úgy tűnik, Máté a hazugságtól sem riad vissza, hogy mentse a bőrét.”

 Mindegy is. Ennyi bőven elég.

A lényeg: Marton Lászlót belekergették a halálba, Máté Gábor pedig Pro Urbe kitüntetésben részesül.

Ezek a gazemberek ebben is éppen olyan következetesek és becsületesek, mint minden másban...

Forrás:]]> Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Belföld (8) Történelem (15) Életmód (1) Mozi világ (440) Mozaik (83) Tereb (142) Politika (1581) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Rejtőzködő magyarország (168) Mondom a magamét (6251) Flag gondolja (33) Szépségápolás (15) Irodalmi kávéház (513) Jobbegyenes (2388) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36) Nagyvilág (1464) Gazdaság (667) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142) Sport (729) Kultúra (6) Gasztronómia (539) Heti lámpás (260) Egészség (50)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>