Ma 2022 október 04. Ferenc napja van. Holnap Aurél napja lesz.
Bayer Zsolt: A Városháza mesterei

Bayer Zsolt: A Városháza mesterei

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Itt tartunk most. Ám Anonymus megnyugtat bennünket a végén: „És még bele sem merültünk igazán.”

„Igazából nem látunk tisztán. Mindig mondjuk, hogy a mesterek. Kit értünk mesterek alatt? Mert számunkra egy vagy két mester létezik.”

E mondatokkal veszi kezdetét az a beszélgetés, amelyet Anonymus hozott most nyilvánosságra, s amelyen Gansperger Gyula mesél valakinek a Városháza ügyeiről.

A legutóbbi hangfelvételen például arról, kik is azok a „mesterek”.

„Én elmondom neked, amit én tudok” – mondja Gansperger, és elmondja.

És ő már csak tudja, hiszen ő Bajnai egyik legjobb embere, bizalmasa, így pedig a baloldali milliárdos-oligarcha körök bizalmasa is egyben. (Ez a kör amúgy szinte kivétel nélkül a rendszerváltás utáni, de már a rendszerváltás előtt előkészített zavarosban halászásból, az állami vagyon áron aluli „privatizálásából”, illetve elkótyavetyéléséből lett milliárdos, majd ezen gazdasági hatalom megszerzése után lett a baloldal meghatározó politikai ereje is egyben. Mind gazember – Gyurcsánytól Bajnain át Bigéig. S egyetlenegy dologhoz értenek: a zavarosban halászáshoz, a lopáshoz, a fű alatti mutyihoz és a korrupcióhoz.

Gyula remek munkaerő. Gansperger Gyula jelenleg a Wallis Rt. vezérigazgatója, engem váltott azon a poszton.

– ezeket a mondatokat Bajnai Gordon mondja Ganspergerről, aki ezen a legújabb felvételen pedig mesél. Arról, amit ő tud.

És ő sokat tud.

Tudja például, hogy van ez a két Berki, az egyik a „Berki Józsi”, aki „vagy a tesója, vagy az unokatesója a Berki Zsoltnak”.

Berki Zsoltról pedig ennyit elsőre:

„A szóban forgó bűnügyi történet egy újbudai ingatlan körül bontakozott ki. Az előzmény az volt, hogy az állami tulajdonban álló InfoPark Zrt. 2007 végén a Noveco Invest Kft.-re ruházta a Lágymányosi híd déli oldalán fekvő, 62 ezer négyzetméter nagyságú terület földhasználati jogát.

Az esetről beszámoló híradások szerint később ebből származott a konfliktus. Az állami céget ugyanis a következő esztendőben privatizálták, de a területre nem a vevőt, hanem más céget, nevezetesen a Noveco Investet illette meg a földhasználati jog. A vevő ezt a helyzetet szerette volna megszüntetni, ám nem mindennapi módon. A vita hamar a rendőrség asztalára került, ugyanis – tanúvallomások szerint – a Noveco Invest képviselőit életveszélyesen megfenyegették. A Noveco tulajdonosa ekkoriban Berki Zsolt volt, az állami céget privatizáló vállalkozást pedig Leisztinger Tamás milliárdos üzletemberhez kötötték. A híradások szerint Berki és társai zsarolás miatt feljelentést tettek, amiben Leisztinger neve többször is előfordult. Az ügy utóbb önbíráskodássá szelídült, az eljárást végül 2013-ban meg is szüntették.”

Nos, hát akkor ők a tesók vagy unokatesók…

Aztán mesél még Gansperger egy bizonyos Kiss Ambrusról, aki a „Kiss Péter titkárságvezetője volt”.

De ez vele a kisebbik baj. A nagyobbik, hogy – Gansperger elmondása szerint – Bajnai Gordon két embert „ajánlott be” a „Gergőhöz”, mégpedig ezt a Kiss Ambrust meg a Tordai Csabát. (Ezen a ponton jegyezzük meg, amennyiben van a Városházán valaki, bárki, takarító, sofőr, kajaosztó a menzán, akinek a keresztneve Gergő, az most nagy bajban van, ugyanis a minden mértéket felülmúlóan lusta, aljas, gyáva és sunyi Karácsony „Gergő” első dolga ma az lesz, hogy arra a „Gergőre” fog rámutatni, mint akihez Bajnai beajánlotta a Kiss Ambrust meg ezt a Tordai Csabát. És ő egyáltalán nem tehet arról, hogy ez a Tordai Csaba például az ő jogi főtanácsadója, aki minden szerződésre rábólint, „mielőtt a Gergő aláírja”. (Lásd még: az előző hangfelvétel után Karácsony a saját vagyonkezelőjét vezető Barts Balázsnak adott fegyelmit. 1.: Ha Barts az ő tudta nélkül tárgyalt a Városháza eladásáról, akkor nem fegyelmit kell adni neki, hanem azonnali hatállyal kirúgni és büntetőfeljelentést tenni ellene. 2.: Életszerű, hogy Barts minden felhatalmazás nélkül tárgyalgat a Városháza eladásáról? Nem, nem életszerű. Vagyis teljesen nyilvánvaló, hogy mindez Karácsony tudtával történt, aki a lebukása után, látszatintézkedésként fegyelmit ad a bizalmasának, mert aljas és gyáva alak, aki tudja, a Barts is fogja a tökét, mint mindenki más, Gyurcsánytól Bajnaiig az egész balos maffia…)

De visszatérve a mai hangfelvételre, Gansperger tehát tudja, hogy Tordait és Kiss Ambrust a Bajnai ajánlotta be „Gergőnek”, és a Tordai „nem pénzel”. Hogy még világosabb legyen, Gansperger megmagyarázza, pontosítja, egyértelművé teszi:

„Ő nincs benne a jutalékos rendszerben, amit nekem a Zsoltnak kell fizetnem, az csak a Kiss Ambrus felé van. Tehát a Kiss Ambrus és a Karácsony van mögötte.”

Nehéz ezt félreértelmezni, még akkor is, ha például mi eleve elfogultak vagyunk Karácsony és a baloldali oligarchamaffia irányába, pontosabban úgy utáljuk őket, mint… Hagyjuk…

Mindenesetre azt tudjuk tehát eddig Gansperger szíves közlése nyomán, hogy a „jutalékos rendszerben” neki magának például a „Zsoltnak kell fizetnie”, aki esetünkben vagy e sorok írója (nem), vagy az a bizonyos Berki Zsolt, továbbá, hogy e „jutalékos rendszer mögött a Kiss Ambrus és a Karácsony van”.

És mindez azért (is) van így kitalálva, hogy „ha valamelyik bele akar túrni, a Tüttő vagy bármelyik, az a Kiss Ambrusnak a dolga, meg a Tordai dolga”.

Talán rosszul értem, de innen nézve úgy tűnik, hogy időnként a tengerből kilovagoló Tüttő (vagy bármelyik – de melyik?, mondjuk a Draskovics?) megpróbál beletúrni a lébe, de ekkor jön az Ambrus meg a Csabi, és felügyeli a dolgot… Hogy „ne menjen feljebb a láng”…

És így történt ez az óbudai „unixos teleknél is”, illetve mellette, a tízhektárosnál, azt a „Barts Balázs tárgyalta le valamilyen osztrák vevővel”. Azért ő, „mert a Zsolt nem beszél nyelveket”. (Ja, ahogy a Gergő sem…)

S hogy minden világos legyen a végére:

A telekügyben „valami lehetett, mert a Zsolt kicserélte a kocsiját”.

Itt tartunk most. Ám Anonymus megnyugtat bennünket a végén: „És még bele sem merültünk igazán.”

Nyilván mondanom sem kell, hogy ezek amúgy ugyanazok, akik mindennap elmondják, micsoda korrupt szemét a kormány.

S az is nyilvánvaló, hogy már ma délután egymás sarkára fog taposni a Városháza előtt a Hadházy, a Szabó „beszélek, b*szd meg!” Tímea, a proli, meg a Bősz, meg a Szél, no és persze a teljes ellenzéki sajtó, el sem fognak férni egymástól, ott fog toporogni a 24, a 444, a HVG, a Narancs, a Telex, a „Magyar” Hangtól a Dévényi meg a Lukács egymást átölelve fogják a mikrofonjukat a Karácsony szájába tolni, magyarázza már meg mindazt, ami elhangzott.

De ha esetleg mégsem, az lesz ám csak az igazán sokatmondó…

Bayer Zsolt - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Jobbegyenes (2432) Szépségápolás (15) Mondom a magamét (6349) Vetítő (30) Sport (729) Gasztronómia (539) Heti lámpás (260) Tereb (142) Mozaik (83) Irodalmi kávéház (514) Alámerült atlantiszom (142) Titkok és talányok (12) Életmód (1) Történelem (15) Belföld (8) Mozi világ (440) Nagyvilág (1464) Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (33) Gazdaság (667) Rejtőzködő magyarország (168) Egészség (50) Politika (1581) Tv fotel (65) Autómánia (61) Kultúra (6)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>