Ma 2022 december 04. Borbála, Barbara napja van. Holnap Vilma napja lesz.
Bayer Zsolt: Na, ezekkel mit csinálnátok?

Bayer Zsolt: Na, ezekkel mit csinálnátok?

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Ez hihetetlen, olvassátok!

Mindenekelőtt olvassuk csak el ezt itt (a mandi szemlézte): 

„Leszarom a Notre-Dame-ot, csak ti, fehérkék deliráltok” – írta a francia diákszervezet egyik vezetője

Hafsa Askar elmondta: a francia történelmet is leszarja.

Az Unef nevű francia diákszervezet két munkatársa botrányos kijelentéseket tett a Notre-Dame-székesegyházat sújtó tűzvésszel kapcsolatban – adja hírül a Le Nouvel Observateur.

„Kitört a nemzeti dráma, ég egy katedrális teteje” – írta Édouard Le Bert, a szervezet országos irodájának tagja, aki Twitter-profiljában „antirevizionista kommunistaként” írja le magát. A tweet azonnal felháborodott reakciókat váltott ki, Le Bert pedig azzal mentegetőzött, hogy az esettel alkalom nyílik a felújításra, a tetőszerkezet és a huszártorony pedig amúgy is a 19. századból valók. (Le Bert egyébként téved, az elpusztult tetőszerkezet jelentős része a 13. században készült.) A felháborodás nyomán Le Bert a Twitter-fiókját privátra állította át.

Hafsa Askar, az Unef lille-i szervezetének alelnöke még botrányosabb kijelentéseket tett. "Az emberek elsírják magukat néhány fadarab miatt. Túlságosan is szeretitek a francia identitást, pedig igazából mindenki leszarja az egészet, csak ti, fehérkék deliráltok" - írta, majd hozzáfűzte: "leszarom a párizsi Notre-Dame-ot, mert leszarom a francia történelmet". A twitterezők finoman szólva negatív reakciójának hatására Askar is lépett, és törölte Twitter-fiókját. A hölgy egyébként korábban arról értekezett, hogy „el kéne gázosítani az összes fehér embert, ezt az alsóbbrendű fajt".

Az Unef elnöke, Mélanie Luce védeni próbálta a mundér becsületét, kifejtve: semmi sem igazolja azt, hogy „inzultálják, zaklassák, nemi erőszakkal fenyegessék azokat, akik máshogyan gondolnak”. Luce intése meglepő módon nem hűtötte a kedélyeket, így másnap a diákszervezet elhatárolódni kényszerült Le Bert és Askar kijelentéseitől. 

És most, hogy elolvastuk, az a dolgunk, hogy legalább önmagunknak mondjuk ki jó hangosan: semmi, az égvilágon semmi sem kötelez bennünket arra, hogy ezeket a patkányokat elviseljük. Mondjuk ki jó hangosan, ezek nem valamiféle legitim vélemények, ez nem „másként gondolkodás”, nem másmilyen világkép – és legfőképpen nem vitaalap. Hanem az emberi élet aláásása.

Forrás: ]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Politika (1581) Kultúra (6) Gazdaság (669) Titkok és talányok (12) Sport (729) Mondom a magamét (6472) Irodalmi kávéház (516) Vetítő (30) Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142) Belföld (8) Tereb (142) Egészség (50) Mozaik (83) Flag gondolja (33) Gasztronómia (539) Történelem (15) Nagyvilág (1304) Mozi világ (440) Jobbegyenes (2487) Szépségápolás (15) Heti lámpás (260) Autómánia (61) Tv fotel (65) Rejtőzködő magyarország (168)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>