Ma 2023 március 31. Árpád napja van. Holnap Hugó napja lesz.
Bayer Zsolt: Nagy a baj!

Bayer Zsolt: Nagy a baj!

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Még szerencse, hogy Svájc nem EU tag... - Olvassák el!

 mert most kötelezettségszegési eljárás indulna ellene. De azt így is kimondhatjuk, hogy Svájc “fasiszta diktatúra”. Sőt! “Orbánisztán”!

Svájcban elutasították, hogy harmadik nemet is lehessen választani a hivatalos okmányokban

A svájci kormány szerdán elutasította azt az ötletet, hogy a hivatalos okmányokba a férfi és nő mellett egy harmadik nemet vagy nem nélküli kategóriát is felvegyenek. Két erre vonatkozó javaslat került a parlament elé, de a kormányzó Szövetségi Tanács kijelentette, hogy „a bináris nemi modell még mindig erősen rögzült a svájci társadalomban,” és hogy „a harmadik nem bevezetésének, illetve a nemi anyakönyvi bejegyzés általános lemondásának társadalmi előfeltételei jelenleg nincsenek meg.”

A Tanács szerint ezekhez a lehetőségekhez rengeteg változtatásra lenne szükség a svájci alkotmányban és a törvényekben, nemcsak nemzeti szinten, hanem az ország 26 kantonjában is. A kormány arra is hivatkozott, hogy a nemzeti etikai bizottság egy 2020-as jelentésében azt állapította meg, hogy még nem jött el az idő a rendszer megváltoztatására.

A szomszédos Németország 2018-ban már jóváhagyta a harmadik nemi lehetőséget a hivatalos nyilvántartásokban, amit „diverz” kategóriának neveztek el. De a német törvény lehetővé teszi azt is, hogy a nem rubrikát üresen hagyják. Ausztriában ugyanabban az évben szintén úgy döntött a szövetségi bíróság, hogy lehetővé kell tenni, hogy harmadik opciót is választhasson az a személy, aki sem férfiként, sem nőként nem szeretné identifikálni magát. (]]>AP]]>)

Forrás: ]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Irodalmi kávéház (519) Autómánia (61) Történelem (15) Tereb (142) Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (30) Titkok és talányok (12) Belföld (8) Szépségápolás (15) Kultúra (6) Politika (1581) Gasztronómia (539) Mondom a magamét (6709) Mozi világ (440) Jobbegyenes (2578) Flag gondolja (33) Heti lámpás (261) Mozaik (83) Tv fotel (65) Nagyvilág (1306) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (168) Életmód (1) Gazdaság (676) Alámerült atlantiszom (142) Sport (729)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>