Ma 2024 április 18. Andrea, Ilma napja van. Holnap Emma napja lesz.
Bayer Zsolt: Két eset lehetséges

Bayer Zsolt: Két eset lehetséges

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A CNN megírta, amit lassan két éve hangoztatunk. Mondom a CNN!

 
Két eset lehetséges:
1.: Végre ott is rájöttek, mi az igazság, rájuk rúgta végre az ajtót valóság nevű nagybácsink.
2.: A CNN is az "orbáni propagandagépezet" része.
Döntsék el önök...
 

CNN: Oroszország sosem volt gazdagabb – hála az USA egyik „stratégiai partnerének”

A lap szerint hiába háborúzik Oroszország immár harmadik éve, soha nem látott mennyiségű készpénze van, ami a nyugati szankcióknak is köszönhető.

„Oroszország az ukrajnai háború harmadik évébe lép, és soha nem látott mennyiségű készpénz van az államkasszában” – mutat rá hétfői cikkében a ]]>CNN]]>.

Honnan az óriási készpénztömeg és mi köze hozzá az Egyesült Államoknak?

A lap arról ír, hogy az oroszok óriási készpénzállományát egy új elemzés szerint a tavalyi rekord értékű, 37 milliárd dolláros Indiába irányuló kőolaj-eladás eredményezhette, amellyel kapcsolatban kiderült: az említett kőolaj egy részét Indiában csupán finomították, azt olajtermékként végül az Egyesült Államokba exportálták, több mint 1 milliárd dollár értékben.

Az Energiával és Tiszta Levegővel foglalkozó Kutatóközpont (CREA) elemzése szerint tehát

a végső soron Moszkva javát szolgáló pénzek Indiából származnak, az ország ugyanis a háború előtti mennyiség több mint 13-szorosára növelte orosz nyersolaj-vásárlásait, amelyeket finomítás után tovább értékesít, többek között az Egyesült Államoknak.

Vagyis – mint a CNN az elemzés következtetéseit összegezve fogalmaz – az Egyesült Államok stratégiai partnere, Újdelhi (egyszemélyben – a szerk.) vette át a nyugati vevők nyersolaj-vásárlásait, amelyet a Nyugat Oroszországgal szembeni szankciói csökkentettek.

Ráadásul „míg az Indiába irányuló orosz nyersolaj-eladásokra nem vonatkoznak szankciók, és teljesen jogszerűek, a hajózási útvonalak szakértői vizsgálata azt sugallja, hogy ez a hatalmas mennyiségű szállítmány magában foglalhatja az úgynevezett „árnyékflotta” nyersolaj tankereket is, amelyeket Moszkva azért hozott létre, hogy megpróbálja álcázni, hogy kivel és hogyan kereskedik, ezzel is maximalizálva a Kreml profitját” – teszi hozzá a lap.

A CNN teljes, angol nyelvű cikkét a témában ]]>itt olvashatja]]>.

Nyitókép: SERGEY GUNEYEV / POOL / AFP

]]>www.mandiner.hu]]>

Forrás: ]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Szépségápolás (15) Egészség (50) Emberi kapcsolatok (36) Nézőpont (1) Tereb (146) Mozaik (83) Nagyvilág (1310) Irodalmi kávéház (537) Autómánia (61) Flag gondolja (36) Heti lámpás (312) Mondom a magamét (7546) Belföld (10) Kultúra (7) Politika (1582) Jobbegyenes (2788) Gazdaság (705) Életmód (1) Rejtőzködő magyarország (168) Alámerült atlantiszom (142) Tv fotel (65) Gasztronómia (539) Történelem (18) Vetítő (30) Mozi világ (440) Sport (729) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>