Ma 2022 január 19. Sára, Márió napja van. Holnap Fábián, Sebestyén napja lesz.
Bayer Zsolt: Viselkedni!

Bayer Zsolt: Viselkedni!

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Itt az új balhé!

Itt az új balhé, a magyar rasszizmust bizonyítandó, mutatom a címeket:

„Megvárták a mentők, míg a rendőrség is a helyszínre ér, közben meghalt egy ember Csenyétén” (HVG)

„Csenyéte polgármestere szerint a településen azért halt meg egy ember, mert a mentősöknek a falu szélén kellett várniuk a rendőrökre” (444)

„Csenyétén a mentők megvárták a rendőrt, mielőtt bementek volna a romatelepre, a beteg meghalt” (Index)

„A mentősök megvárták a rendőröket, mielőtt bementek volna a romatelepre, közben meghalt a beteg” (24)

Aha… Amikor ilyesmit olvasunk, bennünk, egészséges emberekben azonnal megszólal a vészcsengő. És persze felrémlenek a hírek, hogy itt is, ott is fenyegették, bántalmazták a mentősöket, tűzoltókat, de még a rendőröket is.

És láss csodát, most sem történt másképpen:

„Az Országos Mentőszolgálat a következőket írta a 444 kérdéseire vasárnap délután 1530-kor:

A jelzett esetben a mentőhíváskor egy élettelenül fekvő férfiről tettek bejelentést, ezért két mentőegységet is riasztottunk, valamint a protokollnak megfelelően telefonon keresztül segítettük az ott tartózkodókat az újraélesztés megkezdésében. A mentőket már telefonon keresztül szidalmazás, fenyegetés érte (az elhangzottakat hangfelvétel dokumentálja), ezért a helyszínre küldött bajtársainknak a biztonságos betegellátás érdekében rendőri segítséget, védelmet kértünk. A házból kihozott beteg újraélesztését a mentők is folytatták, de a beteg életét sajnos nem lehetett megmenteni, a halál okát szakértői vizsgálat fogja tisztázni. A veszélyeztetettség az ellátásban résztvevő mentők számára kritikusan nehéz helyzetet teremtett, szolgálatukat folytatni nem tudták, ezért számukra pszichológus segítségét biztosítjuk. A hátrányos megkülönböztetés vádját visszautasítjuk, a mentők fontos alapértéke az egyenlőség, az a hivatásunk, hogy a lehető legjobb ellátást minden rászoruló számára egyformán biztosítsuk.”

Hát igen. Mit is mondhatnánk erre? Talán annyit, hogy minden érintett figyelmébe ajánljuk: ha megtanultok tisztességesen, ember módjára viselkedni, és nem fenyegetitek, bántalmazzátok azokat (is), akik éppen a ti segítségetekre sietnek, akkor majd életben marad a bajba jutott. És természetesen (az EU illetékes bizottsága kedvéért) ez nem „a” cigányoknak szól, hanem azoknak, akiket érint. Akinek inge, az vegye magára. Vannak elegen, sajnos.

Forrás:]]> Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tereb (139) Sport (729) Autómánia (61) Szépségápolás (15) Politika (1579) Mondom a magamét (5827) Emberi kapcsolatok (36) Történelem (14) Heti lámpás (256) Egészség (50) Gazdaság (663) Tv fotel (65) Rejtőzködő magyarország (168) Kultúra (6) Vetítő (30) Nagyvilág (1464) Mozi világ (440) Életmód (1) Gasztronómia (539) Mozaik (83) Flag gondolja (33) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (509) Jobbegyenes (2201) Belföld (6) Alámerült atlantiszom (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>