Ma 2023 március 31. Árpád napja van. Holnap Hugó napja lesz.
12c22cd7ca2a539b4869799e94063e79.jpg

Bayer Zsolt: Európa? (2)

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A régi világ régi vicce ez: a párttitkár gyereke felvételizik. Kérdés: mikor volt a második világháború? Válasz: Őőőő… Húszas évek? Kiváló! Jön a megyei párttitkár gyereke: mikor volt a második világháború? Hát kérem, izé, 1848? Fantasztikus! Majdnem! Jön az osztályidegen gyereke is: mikor volt a második világháború?

1939. szeptember 1-jétől 1945. május 8-ig tartott az európai hadszíntéren. A háború azonban teljesen csak szeptember 2-án Japán kapitulációjával fejeződött be. Hm… Áldozatok száma? Pontos számot nem ismerünk, az egybehangzó becslések szerint 55-60 millió ember. Hm… Fel tudná sorolni név szerint?

Azt hittük, ezt a viccet örökre elfelejthetjük mi, közép-európaiak, kelet-európaiak, egykoron fal mögé zártak, kisemmizettek, megalázottak és megszomorítottak, akik Moszkva parancsszavára figyelve vágyakoztunk Nyugatra. S lám, most Brüsszel átvette Moszkva egykori szerepét. Mi, magyarok, éppen fel kell soroljuk a második világháború áldozatait név szerint. Persze-persze, csak képletesen…

Mi most gazdaságilag sorolunk.

Miközben mindenki más rosszabbul teljesít és rosszabb mutatókkal rendelkezik a költségvetési hiány tekintetében, egyedül nekünk üzenték meg, hogy nem leszünk kieresztve a kalitkából. Vagyis fenntartják velünk szemben a túlzottdeficit-eljárást.

2004 és 2010 között, vagyis az unióba történt belépésünktől egészen a második Orbán-kormány felállásáig soha egyetlen pillanatra sem teljesítette az ország a bűvös három százalék alatti hiányt. Jelzett időszakban mindvégig baloldali kormány volt hatalmon. És hat éven keresztül nem számított semmi. Az unió és a megfelelő biztosok szemet hunytak minden felett. Együtt hazudoztak a szocialista-szabaddemokrata kormányfőkkel, pénzügyminiszterekkel, paríroztak nekik, elnéztek mindent és elnéztek minden felett, mert cserébe megkapták, amit akartak: igényeik és parancsaik azonnali és elvtelen kiszolgálását, teljesítését. Együtt nőttek nagyra a bűnben, együtt felelősek az ország helyzetének tragikus alakulásáért. Emlékeznek még? „Amit meg lehetett csinálni az elmúlt egy hónapban, azt megtettük. Amit az azt megelőző hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük. Úgy őriztük a titkot, hogy miközben tudtuk, és ti is tudtátok, ha el fog jönni a választási győzelem, utána nagyon neki kell állni.(...) Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudnotok, segítette, hogy ezt túléljük.” Igen, és az egész mögött ott hazudik, fedez, ocsmánykodik Almunia pénzügyi biztos. Gyurcsány haverja.

Magyarország 2010 óta évről évre teljesíti az előírt hiánycélt. Az unió haszontalan idiótái, elvtelen, ostoba, léhűtő tintanyalói pedig évről évre azt jósolják, hogy ez nem fog sikerülni. Általános tapasztalat: ha baloldali kormány van hatalmon, az unió mindig egy-két százalékot „téved” negatív irányba, vagyis ennyivel jósol kisebb hiányt, mint ami végül realizálódik. S fordítva: jobboldali kormányzás idején ugyanezt teszi, csak éppen fordítva. Erre még emlékeznek? „Politikailag ilyen ... olyan nyomással – Feri telefonjával – el lehetett intézni, hogy Almunia és munkatársai megadták azt az esélyt, hogy szeptember elsejéig lehet kiegészíteni a konvergenciaprogramot. … Almunia nem cáfolta az esetleges budapesti nyomásgyakorlást. Kitérő választ adott, hogy vajon a szocialista összetartás nevében cselekedett-e, amikor féléves haladékot biztosított a magyar kormánynak az új konvergenciaprogram elkészítésére, elősegítve azt, hogy a választópolgárok a kampány során ne ismerhessék meg az ország valós gazdasági és pénzügyi helyzetét. Érdemes felidézni: a szocialisták akkor 4,6 %-os hiányról beszéltek, ami valójában, mint az a választások után kiderült, meghaladta a 9 %-ot.”

És most megzsarolnak bennünket: vagy megszorításokat vezetünk be vagy minden erőfeszítésünk ellenére bennmaradunk a túlzottdeficit-eljárásban. S mindezt pőre politikai alapon. Ugyanolyan pőre politikai alapon, ahogy az elvtársaiknak elnéztek mindent. Ezért aztán zárolhatjuk a költségvetési intézmények pénzeit, és felfüggeszthetjük az állami beruházások finanszírozását. Leállhatnak a nagy építkezések (stadionok, Kossuth tér), s ezáltal elvesznek munkahelyek. S a megszorítások kikényszerítésével párhuzamosan ugyanez az unió hangosan követeli a növekedést és a gazdaság élénkítését.

Sokáig és sokszor nehéz volt szeretni az uniót. Mostantól lehetetlen. Képmutató, hazug, álságos, velejéig korrupt, senki által semmire fel nem hatalmazott, soha, senki által nem legitimált banda. Tavares első betűjétől az utolsóig hazugságokat összehordó jelentéstervezete például azt kéri számon a kormányon, hogy az új alkotmány mögött nincs széles társadalmi egyeztetés. Aha… És az unió alkotmánya meg a lisszaboni szerződés mögött milyen széles társadalmi egyeztetés van, tavaris Tavares? Ugyanolyan, mint mögöttetek, elvtársak: semmilyen!

Bayer Zsolt - magyarhirlap.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Gazdaság (676) Egészség (50) Titkok és talányok (12) Politika (1581) Mozaik (83) Autómánia (61) Vetítő (30) Gasztronómia (539) Belföld (8) Heti lámpás (261) Történelem (15) Rejtőzködő magyarország (168) Kultúra (6) Mondom a magamét (6709) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Flag gondolja (33) Nagyvilág (1306) Életmód (1) Irodalmi kávéház (519) Tereb (142) Jobbegyenes (2578) Mozi világ (440)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>