Ma 2020 augusztus 13. Ipoly napja van. Holnap Marcell napja lesz.
lead-cropped-0.jpg

Bayer Zsolt: Boldog Ausztria

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
A Darnyi Tamás sportklub úszói dél-afrikai edzőtáborozásra indultak tegnap délben.

Tíz gyerek –köztük hárman sógornőm gyerekei- és az edzők, Horváth Péter és Pintér Vanda. Nem ez az első alkalom, máskor is voltak már Dél-Afrikában edzőtáborban, úgyhogy rutinosan indultak útnak.

Busz vitte őket Bécsbe, onnan repültek Isztambulba, Isztambulból Dél-Afrikába.

Vagyis hát… repültek volna.

Ugyanis a bécsi reptéten a következő történt:

Az osztrák határőr átengedte a gyerekek közül sógornőm három gyereke közül Tamást és Lindát, akik elmúltak 18 évesek, majd átengedett még két 18 év alatti úszót, s amikor a harmadik Novoszáth gyerek, Noel került sorra, aki szintén még csak 16 éves, hirtelen közölte az osztrák határőrség éber hölgye, hogy több gyerek nem mehet át, mert a 18 év alatti gyerekeknél ott kell legyen az eredeti születési anyakönyvi kivonatuk, meg valami hivatalos, jegyző által ellenjegyzett igazolás a követségtől(!), hogy kiutazhatnak.

Majd a biztonság kedvéért az egész csapattól megtagadták az utazás lehetőségét, úgyhogy mindenki, tíz gyerek és a két edző, Horváth Péter és Pintér Vanda visszafordult az osztrák fővárosból, és éjjel egyre hazaérkeztek három hét edzőtábor helyett.

Éppen tegnap olvastam, hogy az osztrák hatóságoknak elegük lett az egyre romló biztonsági helyzetből az országban, úgyhogy szigorúbb ellenőrzést fognak bevezetni.

Félek, rossz helyen kezdték. Félek, nem egy tíz fős magyar úszócsapatnál kell elkezdeni a szigorítást.

Amúgy érdekes kérdéseket vet fel az is, hogy milyen jogi alappal tették az osztrákok mindezt? Továbbá, mi lesz a kifizetett repülőjegyek, a Dél-Afrikában három hétre lefoglalt szállodai szobák, valamint a szintúgy kibérelt uszodai kapacitások árával. Elárulom: nem két fillérbe került mindez!

Netán az osztrák hatóságok fogják megtéríteni a kárt?

Vagy ők csak állnak továbbra is hülyén, és fehér európai sportolókkal fognak kekeckedni? Mert az legalább nem kerül semmibe? Se bátorság, se elszánás, se konfliktus-vállalás nem kell hozzá. Gratulálok! Szép volt svarcgelbek! Beleillik abba sorba, amikor Magyarország uniós csatlakozása után a határmenti osztrák falvak polgármesterei útakadályokat hyelyeztek ki, nehogy már a magyarok csak úgy átmehessenek Ausztriába, vagy amikor mostanában szakmányban cseszegetik a magyar autósokat a határon, több órás fennakadást okozva ezzel a személy- és teherforgalomban, tökéletesen értelmetlenül.

Te csak házasodjál, boldog Ausztria!

Bayer Zsolt

Forrás: ]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Tereb (140) Gasztronómia (539) Emberi kapcsolatok (36) Politika (1571) Sport (729) Mondom a magamét (4720) Mozaik (83) Mozi világ (440) Tv fotel (65) Történelem (14) Életmód (1) Belföld (5) Gazdaság (652) Heti lámpás (243) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (171) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (489) Kultúra (6) Vetítő (37) Flag gondolja (33) Nagyvilág (1451) Autómánia (61) Jobbegyenes (1817) Szépségápolás (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>