Ma 2024 március 01. Albin napja van. Holnap Lujza napja lesz.
Bayer Zsolt: Európa az öngyilkosság szélén

Bayer Zsolt: Európa az öngyilkosság szélén

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Jól jegyezzük meg!

Tényadatok százalékban kifejezve. Jól jegyezzük meg ezeket! Fontos érvekkel szolgálnak.

Így jutott az öngyilkosság szélére Európa
Európa egyre nagyobb bajban van a tömeges migráció, a kulturális meghasonulás, és a korábbi értékek teljes feladása miatt. Több szakértő szerint Európa ahelyett, hogy a saját értékeivel törődne, mindent elkövet azért, hogy minél szívélyesebben fogadja a muszlimokat. Mára a nyugat-európai országok nagyvárosaiban lassan többségbe kerülnek a muszlimok, mindez pedig alapvetően formálja át az érintett országokat. Egyes szakértők szerint még van lehetőség az öngyilkos folyamatok megfordítására.

Európa sokszor úgy jellemzi magát, mint az emberiség egyesítésének élenjárója, azonban ennek mára az lett az eredménye, hogy egyre nagyobb veszélyben van a kontinens kulturális gyökere is. Minderről Pierre Manent francia politikai szakértő azt mondta, hogy az európai büszkeség, vagy az európai öntudat mára attól függ, hogy milyen mértékben utasítjuk vissza az európai kultúrát és civilizációt. Nem teszünk semmit a keresztény gyökereinkkel, és teljes mértékben szívélyesen fogadjuk az iszlámot – tette hozzá.

Manent szavait bizonyítandó Törökország példáját hozta fel. Úgy látja, az ország uniós csatlakozása annak ellenére volt egyre elfogadottabb még Recep Tayipp Erdogan hatalomra kerülése előtt, mert az erőteljes muszlim többség lehetőséget adott volna arra, hogy Európa megszabaduljon keresztény múltjától. Az ország esetleges csatlakozása az utóbbi években teljesen lekerült a napirendről, de ez nem jelenti azt, hogy a jövőben ne kerülne megint terítékre - mindezen folyamatokról Gulio Meotti, az Il Foglio című olasz lap szakértője írt legújabb elemzésében.

Az új olasz kormány erősítheti a migrációt
Az elmúlt években az EU déli határain elszabadult a tömeges illegális migráció. Olaszországban komolyan fennállt a veszélye annak, hogy az egész állam egy hatalmas menekülttáborrá alakul. A 2018-as márciusi parlamenti választások előtt évente mintegy 200 ezer illegális bevándorló érkezett a Földközi-tengeren át az országba. A voksolás után Matteo Salvini került a belügyminiszteri posztra, és a Liga elnökének sikerült megállítania a tengeri migrációt. A bevándorlásellenes olasz kormány augusztus 20-i megszűnése azonban ismét lehetőséget adott a bevándorláspárti baloldali erőknek, hogy megnyissák az olasz kikötőket az illegális bevándorlók előtt. Az elmúlt hetekben több, Soros Györgyhöz köthető álcivil szervezet meg is próbálkozott az olasz blokád áttörésével, és több esetben a hatóságok szemet is hunytak ezen cselekedetek előtt.

Mindent átalakított a korlátlan bevándorlás
Pont a tömeges bevándorlás mutatott rá arra, hogy a nyugati államok a teljes szétesés felé haladnak. A multikulturalizmus, amely mögött a demográfiai hanyatlás, a masszív elkereszténytelenedés és a kulturális önfeladás áll, nem több, mint egy átmeneti szakasz, amely a nyugat széttöredezettségéhez vezet. David Engels történész szerint mindezen jelenség mögött a tömeges migráció, a népesség elöregedése, az iszlamizáció és a nemzetállamok feloszlatása áll.

A tömeges migráció pont arra volt jó az elmúlt évtizedekben, hogy destabilizálta azt a politikai konszenzust az érintett országokban, ami 1945 után kialakult. Ezek közé tartozik például Izrael állam jogainak az elismerése, amit az utóbbi időben egyre nagyobb támadások érnek pont Nyugat-Európából.

A politikai rendszerek szétesését jól mutatja, hogy a merkeli bevándorláspárti politika miatt mára az Alternatíva Németországnak nevezetű párt egyre inkább megkerülhetetlen szereplő lett. Franciaországban a szocialista Francois Hollande elnök tevékenysége a pártot a teljes megszűnés szélére sodorta. A bevándorláspárti brüsszeli diktátumok pedig az elmúlt években elvezettek a visegrádi négyek egységének a megerősödéséhez. A migránsok százezreinek Svédországba és Olaszországba érkezése is alapvetően formálta át az előbb említett államok pártrendszereit is.

A brexit oka
És akkor még nem beszéltünk a brexitről. Egy német újságíró, Jochen Bittner szerint 2015 végén a kiváláspárti kampány azzal vett komoly lendületet, hogy olyan plakátok árasztották el az országot, amelyeken a mindenféle ellenőrzés nélkül beözönlő migránsok voltak. Ahelyett, hogy Európa átgondolná a döntését, balliberális elemzők folyamatosan azon „sírnak", hogy egyre nagyobb teret nyer a populizmus és a nacionalizmus.

Európában a berlini fal 1989-es leomlása után nagyon sokan arról beszéltek, hogy a jövőben nem fognak újabbak épülni, azonban a kontinensen az utóbbi időben egyre több épül, hogy meg tudja védeni magát a megjósolhatatlan tömegáradattól.
A spanyolországi Ceuta mellett, a magyar-szerb határon és Calais mellett is épült már egy határvédő kerítés. A tervek között szerepel, hogy az osztrák-olasz határon, a szlovén-horvát határon, valamint az észak-macedón-görög határon létesül majd fal.

Nincs megállás a bevándorlásban
Akár tetszik, akár nem, Európa úgy tűnik, nagyon súlyos egzisztenciális, kulturális fenyegetést érez a nagy migrációs hullámok miatt. A probléma azonban nemcsak az illegális migrációs nyomás miatt van, hanem a legális migráció is nagyon nagy mértékű. 2017-ben több mint 100 ezer ember kért menedékjogot Franciaországban, míg 2018-ban már több mint 123 ezer. 2018-ban csak Németországban 200 ezren kértek menedéket.

A tömeges migráció Európa belső felépítését is teljesen megváltoztatja. Antwerpenben a általános iskolás gyerekek fele muszlim. Brüsszelben az iskolás gyerekek 15,6 százaléka vett részt katolikus hittanon, 4,3 százaléka protestáns és ortodox hittanon, 0,2 százalék jár héber vallásoktatásra, míg 51,4 százalék pedig muszlim vallásórára. Ezen adatok fényében egyáltalán nem kell meglepődni azon, hogy a belga emberek számára a legnagyobb probléma a bevándorlás.

Teljes iszlamizáció
Marseille lakosságának már a 25 százaléka muszlim. Rotterdam 20 százaléka muszlim, míg Birmingham 27 százaléka muszlim. Egy friss becslés szerint egy generáció múlva Bécs lakosságának egyharmada muszlim lesz. Svédország lakossága egyes elemzői vélemények szerint 2050-re 30 százalékban lesz muszlim, mivel a svéd újszülöttek 30 százalékának édesanyja nem az országban született. Franciaországban mára az újszülöttek 18 százalékának pedig az iszlám valláshoz köthető nevet adnak. Az 1960-as években ez az arány még csupán egy százalék volt.

Az egyik becslés szerint 2050-re a muszlim népesség aránya Franciaországban 18, az Egyesült Királyságban 17,2, Hollandiában 15,2, Belgiumban 18,2, Olaszországban 14,1, Németországban 19,7, Ausztriában 19,9, míg Norvégiában 17 százalék lesz. 2050 azonban egyre közelebb van, így lehet, hogy inkább arról kellene gondolkozni, hogy mi történik a következő két-három generáció alatt.

Van még lehetőség megfordulni
Ha a népesség megváltozik, akkor azt a kultúra követi. Egy bizonyos szám után a mennyiség minőséggé változik – minderről már Éric Zemmour francia író beszélt. Míg az európai kereszténység ereje a demográfiai és a kulturális hanyatlás miatt gyengül, addig az iszlám óriási lépéseket tesz előre. A várható események azonban nincsenek kőbe vésve, mivel továbbra is az európaiak döntése, hogy hány bevándorlót akarnak befogadni. A jövőben alapvetően változhatnak meg az európai politikák, ha az adott társadalmak is akarják majd a változást. Ismételten előtérbe kerülhet az európai családok megsegítése és az integrációs programok felülvizsgálata. Mindezek révén meg lehet fordítani a mostani öngyilkos tendenciákat.

Eredeti cikk: ]]>https://www.origo.hu/nagyvilag/20190902-europa-illegalis-bevandorlas-osszeomlas.html]]>

Forrás: ]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (6) Nézőpont (1) Nagyvilág (1309) Tv fotel (65) Belföld (10) Mozi világ (440) Egészség (50) Szépségápolás (15) Flag gondolja (36) Heti lámpás (307) Sport (729) Irodalmi kávéház (535) Tereb (146) Mozaik (83) Emberi kapcsolatok (36) Alámerült atlantiszom (142) Gazdaság (699) Vetítő (30) Politika (1582) Történelem (17) Jobbegyenes (2764) Rejtőzködő magyarország (168) Életmód (1) Autómánia (61) Mondom a magamét (7431) Gasztronómia (539) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>