Ma 2021 március 02. Lujza napja van. Holnap Kornélia napja lesz.
Bayer Zsolt: Hümér felolvas

Bayer Zsolt: Hümér felolvas

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Közöljük: semmiben sem értünk egyet veletek, úgyhogy távoztunk! Ezt kell tegyük!

Azt írja az újság, hogy „a néppárti frakció 75-80 százaléka kész kitenni a Fideszt” – mármint ugye a néppártból. Ezt január 21-én írta az újság, sőt nem egyszerűen egy újság, hanem „az újságok újságja”, a HVG.

„A Spiegel szerint nem zárják ki a Fideszt az Európai Néppártból” – írja ezek szerint a Spiegel, s idézi az „újságok még újságabbika”, a 444, igaz, már január 24-én. S az indoklás is megvan, így szól: „[…] nem zárják ki a Fideszt az Európai Néppártból (EPP), mert nincs meg a magyar kormánypárt tagságának megszüntetéséhez szükséges többség a jobbközép erőket összefogó pártcsaládban […]”.

Értjük. Három nap alatt valamiért elolvadt a 75-80 százalékos többség, van ilyen. Főleg, ha a „független” lapokat és „újságírókat” nem készítik fel eléggé összehangoltan a függetlenségre.

De ez most mellékszál. A lényeg a mi szempontunkból az, hogy akkor most örüljünk ennek a hírnek, mármint hogy nem zárják ki a Fideszt az EPP-ből vagy mit kezdjünk vele? A magam részéről kifejezem fölöttébb nagy örömömet és megelégedettségemet, ugyanakkor határozottan szeretném kijelenteni, hogy semmi okunk sincsen a néppártban maradni.

S ha ennek is szeretnénk a végére járni, Rejtő Jenőt javaslom kalauznak, ezen belül pedig talán legjobb regényét, Az előretolt helyőrséget. Nos ebben, Afrika felé hajózva, Troppauer Hümér, a költő verseit olvassa fel a szűk és büdös hajófenékben. De nem arat osztatlan sikert, lássuk csak:

„– Azonnal hagyja abba ezt a marhaságot – mondta egy kanadai óriás.
– De, uraim… Hát nem szépek az én… verseim? – Úgy látszott, hogy nyomban sírva fakad.
– A maga versei unalmasak és hülyék… – kiáltotta öklét rázva egy görög díjbirkózó.

Ami azután következett, az olyan volt, mint valami rossz álom. A költő úgy vágta szájon a görög díjbirkózót, hogy az repedt állkapoccsal röpült egy vasoszlopnak és elájult. Azután egyetlen könnyed mozdulattal a kanadai favágót fél kézzel nekicsapta a társainak. Még néhány zord kritikus sietett az erélyes költő ellen… De hiába. Troppauer úgy dobta egyiket a másikhoz, mint apró forgácsot. A katonák döbbenten, ijedten nézték… A harc befejeződött, a művész egymaga állt a helyiség közepén és szemrehányó pillantással körülnézett. Valaki nyöszörgött, de különben csend volt. A költő visszaült a helyére, kisimította piszkos papírcsomóját, és fennkölten így szólt:

– Anyám, te vagy árva fiad csillaga, írta Troppauer Hümér. Első ének…

A több mint huszonkét oldalas verset azután már feszült figyelemmel hallgatták végig a légionisták.”

Na most az a helyzet, hogy a néppárt vezetősége, Weberrel az élen, a hülye verseit olvassa fel nekünk liberalizmusról, nyitott Európáról, befogadásról, közös európai értékekről miegyébről, és mi szóltunk elsőnek, hogy ezek a versek unalmasak és hülyék. Ráadásul öngyilkossággal érnek fel. Azóta a néppárt a többivel összefogva üt-vág bennünket, hajigál a sarokba a lengyelekkel, olaszokkal, csehekkel együtt. És a helyzet a lehető legegyszerűbb ma már: hallgatjuk-e tovább is, összeverve és megfélemlítve a sarokban a több mint huszonkét oldalas költeményt, vagy távozunk végre, és mélyet szívunk a szabad levegőből?

Én az utóbbira szavazok. És nincsen szó sértődésről, a politikában állítólag nem szabad sértődősnek lenni. Vagyis nagy tisztelettel üdvözlünk mindenkit, különösképpen Weber őrmestert, ő most a soros, aki egy „jólelkű, nyájas altiszt benyomását szerette volna kelteni. Viszont a pártoló és jóindulatú arckifejezése egy áldozatát megnyugtató hóhér és egy kéjes vízión merengő elmebeteg vonásait egyesítette, valami diabolikus derűben”, szóval közöljük: semmiben sem értünk egyet veletek, úgyhogy távoztunk! Ezt kell tegyük!

Bayer Zsolt - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Szépségápolás (15) Alámerült atlantiszom (142) Mozaik (83) Rejtőzködő magyarország (171) Tereb (140) Sport (729) Belföld (6) Emberi kapcsolatok (36) Irodalmi kávéház (505) Mozi világ (440) Gasztronómia (539) Egészség (50) Történelem (14) Mondom a magamét (5135) Vetítő (37) Gazdaság (657) Heti lámpás (252) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Jobbegyenes (1971) Flag gondolja (33) Kultúra (6) Nagyvilág (1454) Autómánia (61) Politika (1576) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>