Ma 2024 február 24. Mátyás napja van. Holnap Géza napja lesz.
fc44939f8f6a88a05cc5f2169d0f75f8.jpg

Bayer Zsolt: Kecskemét

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Senki nem tud semmit.Senki által sem felügyelt, senki által nem figyelt, ellenőrzött, működtetett minisztérium volt a sportminisztérium. 

Nincsen az a titkos NASA-laboratórium, amely hasonlatos lehetne hozzá.

Onnan csak kinőttek a nagyok, a hatalmasok. Onnét jött maga Gyurcsány, maga Szilvásy, s az új arc, Mesterházy.
Onnan jött majd az összes új undok.
Az egykor volt sportminisztériumban csak Kafka tudott volna eligazodni.

Ő értett a képtelenségekhez. Jozef K. is, Gregor Samsa is kényelmes otthonra lelt volna ottan.
De ott sajnos az új undokak leltek kényelmes otthonra.
S onnan ment ki a pénz is, persze. Onnan is. S úgy tudott kimenni, hogy nem látta senki. Senki sem adott rá engedélyt, senki sem felügyelte, ellenőrizte, senki sem kérdezett semmit sem.

Úgy tűnik most, immáron az összes egykori tisztségviselő vallomását ismerve, hogy Zuschlag János éjszakánként egyedül járt be a sportminisztériumba. A portást (aki nyilván nem tud semmit) egy kábítólövedékkel elkábította, majd felment a nagy, központi széfhez, amelyhez saját kulcsa volt, s onnét kisebb-nagyobb összegeket kivéve távozott. Másnap reggel bement, köszönt a még mindig kótyagos portásnak, frissen, energikusan köszöngetett jobbra és balra, majd az előző éjjel kivett kisebb-nagyobb összegekhez utólagosan elismervényeket, engedélyeket, igazolásokat készített, melyeket aláíratott a gyanútlan tisztségviselőkkel. Miniszterrel, államtitkárral, helyettes államtitkárral, taki nénivel. A rendszer nagyszerűen, pompásan és hibátlanul működött, egészen addig, amíg Zuschlag egy végzetes napon rosszízű viccet engedett meg magának a zsidó áldozatok rovására.
Utána hamar összedőlt minden.S Zuschlag azóta előzetesben üldögél.
Gyurcsány meg nem tud semmiről. Szilvásy, a „féreg”, ahogy Zuschlag maga nevezi, szintén nem tud semmiről. Illetve csak annyiról, hogy az ügyészség a hibás. Ocsovai, egykori helyettes államtitkár állítja, hogy Mesterházy adott instrukciókat a pénzek elosztására vonatkozóan. Mesterházy egykori államtitkár állítja, hogy nem adott instrukciókat, sőt, meg sem keresték ilyen ügyekben. Ellenben Ocsovai…
Tényleg összedőlt minden.

Kecskeméten ott adja egymásnak a kilincset az egész bűnbanda, és összevissza hazudozik, és keni egymásra a mocskot.

Zuschlag meg, a képek tanulsága szerint már csak röhög az egészen. S végül is, lássuk be, ebben az egész történetben ő a legbecsületesebb, legőszintébb, legártatlanabb figura immár. Azzá nőtte ki magát a többi mellett. S mindent tud, de ő az egyetlen, akiben maradt annyi betyárbecsület, hogy hallgat. Vagy mondtak neki valamit, amiért érdemesebb hallgatnia, és egyedül elvinnie a balhét.
Aki viszont tényleg megérdemli feltétlen bizalmunkat és támogatásunkat, az a kecskeméti bíróság, ügyészség – a kecskeméti igazságszolgáltatás. Ha ők nem lennének, talán Zuschlag-ügy sem lenne.

De vannak, szerencsére. És teszik a dolgukat. Az MSZP börtönválogatottja pedig megkezdi az alapozó edzéseket, s a jövő idényben már akár szép sikereket is elérhet a házi bajnokságban.

Különösen, ha hamarosan csatlakozik hozzájuk balhátvédnek Kolompár Orbán, cigánypénzügyi szakértő.
Aki immáron szintén bíróság előtt áll, és próbálja megmagyarázni, hová lettek a milliók.
S hol áll bíróság előtt Kolompár?
Naná, hogy Kecskeméten!

Jó hely az, no, és mindig is az volt. Már akkor, amikor kiállította nyalka verbunkját.

Bayer Zsolt, magyarhirlap.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Sport (729) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Tereb (146) Mozaik (83) Nézőpont (1) Autómánia (61) Nagyvilág (1309) Történelem (17) Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (535) Titkok és talányok (12) Vetítő (30) Egészség (50) Mondom a magamét (7422) Kultúra (6) Gasztronómia (539) Belföld (10) Heti lámpás (305) Gazdaság (698) Politika (1582) Flag gondolja (36) Életmód (1) Szépségápolás (15) Jobbegyenes (2761) Tv fotel (65) Rejtőzködő magyarország (168)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>