Ma 2021 február 27. Ákos, Bátor napja van. Holnap Elemér napja lesz.
5532110df29e403c555ee6940850c38e.jpg

Bayer Zsolt: Jogalap

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a migránsválsággal összefüggésben.

A mostani eljárás megindítását megelőzte egy negyvenoldalas levél küldése még az ősszel, amely levélben az Európai Bizottság a magyar bevándorlási törvény gyakorlatilag minden egyes paragrafusába belekötött.

A magyar kormány erre a levélre egy kicsit hosszabb, mint negyvenoldalas levélben válaszolt. Az Európai Bizottság ezt követően a megszámlálhatatlan mennyiségű kifogásaiból mindösszesen hármat tartott meg, és e három alapján indította el a kötelezettségszegési eljárást.

Lássuk mindenekelőtt ezt a három pontot:

1.: Aggályos a Bizottság szerint, hogy a menedékkérelem elutasítása elleni fellebbezés esetén nem lehet újabb tényekre és jogi szempontokra hivatkozni.

2.: Fellebbezés esetén nem füg-gesztjük fel automatikusan az adott ügyben hozott határozatot.

3.: Magyarország nem biztosítja, hogy a külföldi gyanúsított megkapjon minden dokumentumot a saját nyelvén, írásban.

Kezdjük a végén. A harmadik pont szemenszedett hazugság. Magyarország igény esetén mindenkinek biztosítja, hogy írásban is megkapja az eljárás során született összes dokumentumot. Viszont arra is lehetőséget nyújt a törvény, hogy a gyanúsított erről lemondjon. Az általános gyakorlat pedig az illegális határátlépők körében az volt, hogy lezajlott a gyorsított büntetőeljárás az ügyükben, a megfelelő tolmács részvételével, vagyis az eljárás alá vont személy anyanyelvén hallhatta a bírósági tárgyalást, és azon az anyanyelvén szólalhatott meg. Ezt követően a bíró megkérdezte a gyanúsítottat, kéri-e írásban is anyanyelvére lefordítva az anyagokat. És az esetek kilencvenöt százalékában a gyanúsított – ügyvédje tanácsára és saját akaratából is! – lemondott erről a lehetőségről. Miért? Azért, mert egy akarat hajtotta: minél előbb kitoloncoltatni magát Magyarországról, hogy ezt követően majd Horvátországon keresztül jusson el álmai országába.

Ez a tény és gyakorlat pedig egyszers- mind választ ad a további kifogások jelentős részére is. Mert például vajon milyen új tényekre és jogi szempon-tokra lehet hivatkozni egy ilyen eljárás esetében? A bevándorló ugyanis a bíróság előtt nyilván elmondja az igazat magáról. Elmondja, hogy honnan jött, mi a neve, állampolgársága, mik a családi viszonyai, miért menekült el szülőföldjéről, bemutatja az iratait, ismerteti menedékkérelmének indokait.

Vagy nem?

A migráns esetleg első körben összevissza hazudozik a bíróságnak, elhallgatja, honnan is jött valójában, más országot jelöl meg hazájának, mint a valódi, iratait eldobálta, és még a nevét sem mondja meg?

És akkor?

Majd fellebbezés után, második körben méltóztatik igazat mondani?

Vagy miről tetszik beszélni a magasságos Bizottságnak?

Igen, ez a legfontosabb kérdés: hogy tudniillik miről is beszél a Bizottság?

Ugyanis sem bevándorlásügyben, sem pedig más ügyben sincs semmiféle erkölcsi és jogi alapja ahhoz, hogy bármilyen eljárást indítson vagy egyáltalán bármit is kérdezzen Magyarországtól.

Jogi alapja azért nincs, mert egy magyar nemzetiségű szlovák állampolgár, akit még a szlovák alkotmány szerint is minden jogalap nélkül fosztottak meg állampolgárságától (és még hány ilyen van!) panaszt tett az Európai Bizottságnak emiatt. Panaszát a Bizottság petíciós bizottsága előtt az anyanyelvén, vagyis magyarul óhajtotta elmondani. ERRE AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG NEM ADOTT NEKI LEHETŐSÉGET. Emiatt az érintett a luxemburgi székhelyű Európai Bírósághoz fordult, amely bíróság megállapította, hogy a panaszos jogai semmilyen értelemben és mértékben NEM SÉRÜLTEK AMIATT, HOGY NEM SZÓLALHATOTT MEG AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG ELŐTT AZ ANYANYELVÉN.

Ebben az esetben viszont az Európai Bizottság mélyen hallgat, kussol, befogja a pofáját, és nem cseszteti Magyarországot azért, mert egy migráns, ha nem ragaszkodik hozzá, akkor nem kapja meg bírósági tárgyalásának dokumentumait az anyanyelvén!

Erkölcsi alapja pedig azért nincs, mert ennek a Bizottságnak, ennek az uniónak és ezeknek az uniós vezetőknek ahhoz sincsen erkölcsi alapjuk, hogy leszaladjanak a sarki boltba öt pud túróért.

Ez a bizottság és ez az unió, élén a sok demens vagy csak egyszerűen fekete öves gazemberrel úgy használja a „jogot”, a jogszabályokat és egyáltalán bármilyen szabályt, ahogy azt vélt vagy valós érdekei szerint jónak látja.

Ezek indítanak kötelezettségszegési eljárást Magyarország ellen a bevándorlási szabályok miatt, miközben Görögország minden létező uniós jogszabályt megszegett az elmúlt években ez ügyben, és egyetlen pillanatig sem tartotta be sem a schengeni, sem pedig a dublini egyezményt? És ugyanez vonatkozik Olaszországra, Horvátországra, Ausztriára, Németországra – és majdnem mindenkire.

Egyedül Magyarország próbálta meg betartani ezeket a szabályokat, és ameddig lehetséges volt, be is tartottuk. És most bennünket vegzálnak ezek a rohadék gazemberek! Bosszúból persze, amiért az európai polgárok döntő többségének elvárásai és szándékai szerint kezeljük a migrációt, szemben az immáron egész Európa létét veszélyeztető idiótákkal, akik minden felhatalmazás nélkül teszik, amit tesznek.

Igen: ezek bosszút akarnak állni rajtunk, mert mi vagyunk immár a példa. Nekünk pedig pont úgy kell viszonyulni ehhez a gazemberséghez, ahogy az ilyesmihez általában viszonyulni kell. Nagy türelemmel erre a három mondvacsinált, aljas és pitiáner kifogásra is válaszolnunk kell, azután pedig le kell mindet szarni.

Bár az is megtiszteltetésnek tűnik, ha ezekről van szó.

Bayer Zsolt – ]]>www.magyarhirlap.hu]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Vetítő (37) Rejtőzködő magyarország (171) Szépségápolás (15) Gazdaság (657) Történelem (14) Politika (1574) Nagyvilág (1454) Irodalmi kávéház (505) Életmód (1) Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (33) Kultúra (6) Heti lámpás (252) Titkok és talányok (12) Egészség (50) Mozi világ (440) Belföld (6) Tv fotel (65) Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142) Sport (729) Tereb (140) Mondom a magamét (5131) Autómánia (61) Jobbegyenes (1968) Mozaik (83)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>