Ma 2020 október 25. Blanka, Bianka napja van. Holnap Dömötör napja lesz.
lead-cropped-0.jpg

Bayer Zsolt: Istenem, a Jobbik

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Íme, a Jobbik…

Tuti biztos vagyok benne, hogy a nőnek van igaza. Na mindegy, nem akarok senkit befolyásolni, olvassák:

„Kínos ügy miatt visszahívja a Jobbik pesterzsébeti képviselőjét

A Jobbik visszahívja mandátumából pesterzsébeti önkormányzati képviselőjét, Gémesi Emesét, áll a párt csütörtöki közleményében, amelyet az MTI sajtószolgálatához juttattak el.

Gémesi 2014-ben a Jobbik listáján jutott mandátumhoz. A párt közleménye szerint a visszahívásához vezető első lépés az volt, hogy a pártja megkérte, nyújtson be közérdekű adatigénylést az önkormányzati bérlakásállományról, de nem akart ráállni. Kiderült, hogy azért nem, mert megválasztása után szolgálati lakáshoz jutott a kerületben az ő egyik, az önkormányzatban dolgozó családtagja, írták.

A Jobbik közleménye szerint "Gémesi Emese saját maga is elismerte, hogy az adatigénylés benyújtása őt is nehezen magyarázható helyzetbe hozta volna". A párt elnöksége "a felmerült erkölcsi aggályokra" hivatkozva döntött Gémesi visszahívásáról.

"A Jobbik kormányra kerülve kérlelhetetlenül fel fog lépni a korrupció minden formája ellen, ezért saját képviselőivel szemben kiemelt elvárás, hogy még a visszaélés gyanújának árnyéka se vetülhessen rájuk" - írták.

Frissítés: A közlemény megjelenése után csütörtök este jelentkezett az Indexnél Gémesi Emese, közölte, hogy jogi úton tervezi megtámadni a Jobbik közleményét. Szerinte bosszúhadjáratot folytatnak ellene, és a tények a témában a következők:

Édesanyja 21 éve elismert, megbecsült munkát végez az önkormányzatnál. Hitelkárosultság miatt kérelmezett szolgálati lakást, még az előző ciklus végén, amikor már hosszú ideje nem lakott a lányával.

A döntés ebben a ciklusban született meg, de Gémesi nem volt a döntést meghozó bizottság tagja.

A lakás egy szoba-konyha-zuhanyzó méretű ingatlan, emelt lakbérrel.

A közérdekű adatigénylésről Gémesi egy sajtótájékoztatóból értesült tavaly decemberben, amit sérelmezett. Az előre elkészített levélhez nem akarta a nevét adni, mert külalakban, tartalmilag és jogilag is kifogásolta, illetve értelmetlennek találta, mert szerinte személyiségi jogok miatt eleve teljesíthetetlen lett volna a szerződésekre is vonatkozó kérés. És emellett valóban jelezte, hogy családtagja is érintett, ami jogilag tiszta, de kellemetlen lehet. Szerinte akkor ennyiben maradt a dolog.

Tavaly maga jelezte a pártnak, hogy szeretne kilépni, mert már nem tud azonosulni a Jobbik politikájával, de először nem engedték el a posztjáról.

Végül január 18-án közös megegyezéssel megszűnt a párttagsága.

Múlt hétfőn jelezte, hogy szeretne átülni a független képviselők közé, csendes, békés elválásra készült. Ehhez képest váratlanul érte tegnap este az országos elnökség határozata, majd csütörtökön a levél, hogy vizsgálatot indítanak ellene a lakásügyben.” (index)

Bayer Zsolt

Forrás: ]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Történelem (14) Mozaik (83) Irodalmi kávéház (491) Életmód (1) Mondom a magamét (4873) Sport (729) Tv fotel (65) Belföld (5) Kultúra (6) Emberi kapcsolatok (36) Szépségápolás (15) Autómánia (61) Gasztronómia (539) Mozi világ (440) Tereb (140) Gazdaság (653) Nagyvilág (1452) Rejtőzködő magyarország (171) Alámerült atlantiszom (142) Jobbegyenes (1875) Vetítő (37) Titkok és talányok (12) Heti lámpás (244) Egészség (50) Politika (1571) Flag gondolja (33)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>