Ma 2024 június 24. Iván napja van. Holnap Vilmos napja lesz.
lead-cropped-0-1.jpg

Bayer Zsolt: Iowa és New Hampshire túl fehér ahhoz, hogy döntsön az USA jövőjéről

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Harry Reid demokrata szenátor szerint Iowa és New Hampshire állam lakossága nem sokszínű, és az ország jövője nem függhet olyan államoktól, ahol a lakosság kilencvenhét százaléka fehér.

Harry Reid demokrata szenátort, a szenátusban kisebbségben lévő demokraták vezetőjét egy, az NBC által készített ]]>interjúban]]> arról kérdezték, hogy tisztességes-e az a rendszer, amiben a New Hampshire-i előválasztáson Hillary Clintont 22 százalékponttal megverő Bernie Sanders épp úgy 15 delegálthoz jut, mint legyőzött riválisa, köszönhetően a 6 önállóan szavazó „szuperdelegáltnak”, akik mind Clintont támogatják.

Harry Reid

Harry Reid

Válaszában a szenátor megvédte a szuperdelegátusi rendszert. A 93%-ban fehérek által lakott Iowa és a 97%-ban fehér lakosságú New Hampshire példáját hozta fel arra, hogy a korábbi eljárás „teljesen méltánytalan volt”, mivel a két állam döntő súllyal szerepelt az előválasztásokon, pedig azokban „nincs sokszínűség”. A régi „nem volt egy jó rendszer, most azonban sokkal jobb a helyzet” – nyilatkozta.” (]]>Real Clear Politics Harry Reid Defends Superdelegate System: Iowa, New Hampshire Too White To Decide Future Of Country]]>, Mandiner) 

Tényleg. Ez egész egyszerűen zseniális ötlet. S ha esetleg a végső számláláskor úgy alakulna, hogy a győztes jelölt nem felel meg a liberális kánonnak, akkor majd elvesszük a fehér szavazatok felét. Vagy háromnegyedét. Amennyit csak kell.

Nem tudná valaki Harry Reid szenátor urat is elvenni?

Bayer Zsolt

Forrás:]]> Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Sport (729) Szépségápolás (15) Kultúra (9) Emberi kapcsolatok (36) Nagyvilág (1310) Történelem (18) Tereb (146) Gazdaság (711) Belföld (11) Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142) Politika (1582) Rejtőzködő magyarország (168) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (537) Heti lámpás (320) Egészség (50) Autómánia (61) Jobbegyenes (2819) Életmód (1) Mondom a magamét (7668) Tv fotel (65) Flag gondolja (36) Nézőpont (1) Vetítő (30) Mozaik (83)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>