Ma 2022 október 06. Brúnó, Renáta napja van. Holnap Amália napja lesz.
lead-cropped-0.jpg

Bayer Zsolt: Feltámadás

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Őfelsége, I. Ferenc József, Ausztria császára, Magyarország apostoli királya 2016. augusztus 13-án, szombaton méltóztatott feltámadni.

Feltámadását követően hamar Innsbruckba sietett, csak azért, mert szerette Innsbruckot, s mert Innsbruck is szerette őt. Ahogy I. Ferenc József, Ausztria császára és Magyarország apostoli királya méltóztatott feltámadni, mindjárt feltámadt vele szűkebb személyzete is.

Feltámadt a személyi titkára, tisztiszolgája, kedvenc lovásza, pohárnoka és a többi, mert hát a császári felség mégsem támadhat fel személyzet nélkül, az olyan parvenü feltámadás lenne. S természetesen feltámadt a császárral Metternich is, aki elég korán lett annak idején a császár nevelője. A többi nevelő nem támadt fel vele.

Nem támadt fel Bombelles Henrik, Corvuini gróf, sem Rauscher József bécsi érsek, Hauslab Ferenc ezredes, Pilgrim János, de még Gáspár András honvédtábornok sem, akit pedig csak azért nem végeztek ki Világos után, mert annak idején huszáros lovaglásra oktatta a fiatal uralkodót.

Csak Metternich támadt fel, aki óva intette mindig az ifjút a szabadelvű eszméktől…

A szombaton feltámadt apostoli királynak és császárnak másnap, vasárnap, korán reggel behozta titkára a Kronen Zeitung legutolsó számát. A császári felség még nem látta soha ezt a lapot, némi érdeklődéssel lapozott hát bele, és elsőként ezt olvasta: „Afghane vergewaltigt Brasilianer in Frauenkleidern.”

Mivel elsőre nem nagyon értette, hát szinte felfalta szemével az egész cikket, ezt:

„Nőnek öltözött brazil férfit erőszakolt meg egy afgán Innsbruckban.

Megerőszakolt egy nőnek öltözött 18 éves brazil férfit egy 20 éves afgán az ausztriai Innsbruckban.

Az innsbrucki pályaudvaron találkozott vasárnapra virradóra egy 20 éves afgán férfi egy nőnek öltözött, brazil nemzetiségű, 18 éves fiatalemberrel. Az afgán késsel kényszerítette a brazilt arra, hogy felmenjen vele egy közeli lakásra, ahol análisan közösült vele.

A két férfi aztán újra az utcán tartózkodott, és egy másik 20 éves afgán is a társaságukba keveredett. Itt azonban dulakodás alakult ki, aminek a rendőrök vetettek véget. A két afgánt letartóztatták, a nyomozás folyik, bár a két afgán miatt tolmácsra kellett várniuk a kihallgatóknak vasárnap folyamán.”

Őfelsége, I. Ferenc József, Ausztria császára, Magyarország apostoli királya felséges ölébe ejtette a Kronen Zeitung 2016. augusztus 14-i példányát, és hosszan, nagyon hosszan nézett valahová. Ezt követően becsengette magához titkárát.

A titkár, mint egy alázatos árnyék, belépett őfelsége budoárjába, és várt. Őfelsége szokatlanul hosszú idő után szólalt csak meg:

– Attól tartok, valami hiba csúszott a feltámadásba. Ez itt Innsbruck?

– Igen, felség, természetesen, óhajának megfelelően Innsbruckban vagyunk.

– Az ausztriai Innsbruck?

– Igen, felség, nincs is tudomásom más Innsbruckról.

– Eddig nekem sem volt…

Újabb hosszú, kellemetlen csend telepedett a császár és titkára közé, amelyet végül őfelsége tört meg ismét.

– Van önnek tudomása arról, hogy Innsbruckot elfoglalták a brazilok?

– Nincs erről tudomásom, felség, de azonnal utánanézek, ha…

– És arról hallott esetleg, hogy Innsbruckot elfoglalták az afgánok?

– Legjobb tudomásom szerint sem afgánok, sem brazilok nem tartózkodnak Ausztriában, de Európában sem, esetleg a cirkuszok személyzete vagy fellépői között akadhatnak ilyesféle népek, ha szükséges, utánanézek haladéktalanul…

– Igen… Azt hiszem szükséges lesz… De addig is, mondja, miért öltenek női ruhát magukra a brazil férfiak mostanában? Bár ha önnek igaza van, és ezek valamelyik cirkuszból szabadultak el, az sok mindent megmagyaráz…

– Felség, nincs tudomásom arról, hogy brazil férfiak női ruhában járnának az utcán, továbbá férfiruhában az utcán járó brazil férfiakról sincsen tudomásom, legalábbis Innsbruck területén. Eleddig ilyesmiről nem tájékoztattak…

– Értem… Van önnek tudomása arról, hogy itt, a mi Innsbruckunkban, egy afgán férfi megerőszakolt egy nőnek öltözött brazil férfit?

– Nőnek nézte? Istenem… És amikor kiderült, hogy mégsem nő…

– Kiderült…

– És mi történt azután, felség?

– Hát, hogy is mondjam, nehéz erről beszélni… Azután befejeződött az erőszak…

A titkár nagyot nyelt, és megfeledkezve az udvari előírásokról meglazította nyakravalóját.

– Ezt hogy értsem, felség?

– Nagyon kérem, ne kívánja tőlem, hogy elmagyarázzam. Magam sem értem egészen pontosan, ha pedig értem, az annál rosszabb. De talán makacsnak fogok tűnni, mégis ragaszkodnék az eredeti kérdésemhez: mit keresnek Innsbruck utcáin nőnek öltözött brazil férfiak és férfinak öltözött afgán férfiak?

– Nem tudom, felség… De mi történt az erőszak után?

– Az erőszak után a nőnek öltözött brazil férfi és a férfinak öltözött afgán férfi együtt visszament az utcára, ahol egy újabb afgán férfi csatlakozott hozzájuk…

– Azt hiszem, innen nem akarom tudni a történet folytatását, felség…

– Kérem, küldje be Metternichet.

Metternich halkan, udvariasan de határozottan lépett a szobába.

– Hivatott, felség…

– Nézze, Klemens, amiről most beszélünk, minden körülmények között maradjon közöttünk…

–Természetesen, felség!

– Klemens, van önnek tudomása arról, hogy a mi szeretett és gyönyörű Innsbruckunkban afgán férfiak erőszakolnak meg nőnek öltözött brazil férfiakat a pályaudvar környékén, majd utóbb újabb afgán férfiak csatlakoznak ehhez az egészhez?

– Bár még csak két napja támadtunk fel, felség, de igyekeztem tájékozódni a jelen viszonyokról. Sokkal rosszabbakat is tudnék önnek mesélni…

– Értem. Kérem, kíméljen meg, Klemens. Adja ki a szükséges utasításokat, indulunk vissza Bécsbe.

I. Ferenc József császár két nappal később, 2016. augusztus 16-án ért vissza Bécsbe. Haladéktalanul a kapucinusok kriptájához hajtatott. Csak Metternich volt vele. A császár felült nyitott síremlékének szélére, majd kényelmesen elhelyezkedett a sírban.

– Klemens, hányan is éltek a földön, amikor meghaltam?

– Nagyjából kétmilliárdan, felség.

– Kérem, legközelebb akkor támadjak fel, ha megint annyian leszünk. El tudja ezt intézni?

– Megpróbálom, felség. És csak szerényen emlékeztetem önt: én szóltam előre…

Bayer Zsolt – ]]>www.magyarhirlap.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nagyvilág (1464) Jobbegyenes (2435) Titkok és talányok (12) Sport (729) Életmód (1) Kultúra (6) Gazdaság (667) Tereb (142) Mondom a magamét (6355) Mozaik (83) Történelem (15) Tv fotel (65) Vetítő (30) Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (168) Emberi kapcsolatok (36) Mozi világ (440) Alámerült atlantiszom (142) Heti lámpás (260) Autómánia (61) Flag gondolja (33) Egészség (50) Irodalmi kávéház (514) Belföld (8) Politika (1581) Szépségápolás (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>