Ma 2023 január 31. Marcella napja van. Holnap Ignác napja lesz.
5249517a0d23a3dbe7e7d6d1653be5ab.jpg

Bayer Zsolt: Valami nem stimmel

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Valaminek muszáj nem stimmelnie. Az van ugyanis, hogy az Egyesült Államokból hetente érkeznek a megdöbbentő hírek és képsorok, amelyek arról tudósítanak, miképpen lő le egy amerikai rendőr egy fegyvertelen embert. Többnyire feketét.

Ezek az agyonlőtt feketék többnyire az égvilágon semmit sem csináltak. Álltak, ültek, mentek, esetleg szaladtak. Az amerikai rendőr pedig lelőtte őket. Többnyire hátulról. Futás közben. Érthetetlenül. Vérlázítóan.

Mivel pedig hetente érkeznek a hírek ilyesmiről, muszáj eltöprengeni azon, vajon mi történt az amerikai rendőrökkel?

Valószínűleg idegronccsá váltak.

Stressz, stressz, stressz.

Selye János elmélete a gyakorlatban. Tudják: ha szálka megy a kezünkbe, elkapjuk. De csak azt a kezünket. Ha a szemünk felé repül valami, becsukjuk. De csak a szemünket. De létezik olyan inger, amelyre az egész test kénytelen reagálni. Minél erősebb az inger, annál hevesebb a reakció. Ha menekülni kell, kitágulnak az erek, egekbe szökik az adrenalin, nem áll fel a gyík, mert minden vérre szükség van az agyban, a szívben, a lábakban.

Ez a stressz.

Ha az erős inger állandósul, a szervezet kimerül, és a delikvens akár meg is halhat. Az általános adaptációs szindróma összeomlik, és vége.

Vagy a delikvensnek elmegy az esze.

Az állandósuló stressz miatt egyszerűen meghülyül. Üldözési mániássá válik, képtelen helyesen megítélni a szituációkat, a legártatlanabb helyzetben is végletesen és érthetetlenül reagál.

Valószínűleg ilyenekké váltak az amerikai rendőrök, akik mindenkit agyonlőnek, megbilincselnek, összevernek, válogatás nélkül.

Egy beteg társadalom tünetei ők.

Kollégáik, a magyar rendőrök valamilyen másféle bajban szenvednek.

Ők ugyanis képtelenek bárkit is agyonlőni.

Olvasom megint, hogy Ajkán egy bedrogozott állat félholtra vert egy rendőrt a benzinkúton. Minden ok nélkül. Kiérkező bajtársai hatan alig tudták leteperni és megbilincselni.

Na most, ha az amerikai rendőrök bárkit agyonlőnek, menekülő, fegyvertelen embereket, vagy földre visznek és megbilincselnek tizenéves, bulizó, bikinis lányokat, viszont a magyar rendőröket félhioltra lehet verni, a többiek meg hatan is alig tudnak elbánni a támadóval, és képtelenek használni a fegyverüket, akkor itt valami el van cseszve.

Valahol félúton kéne találkozni. Például azon a metszésponton, ahol a menekülő, fegyvertelen embereket nem lövik le, a bikinis tinilányokat nem bilincselik meg, viszont a rendőrre támadó állatokkal nem lacafacáznak sokat.

Ez egy vállalható kompromisszumnak tűnik, szerintem.

Bayer Zsolt

forrás:]]> Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Flag gondolja (33) Vetítő (30) Mozi világ (440) Nagyvilág (1305) Jobbegyenes (2536) Kultúra (6) Életmód (1) Titkok és talányok (12) Mozaik (83) Alámerült atlantiszom (142) Tv fotel (65) Gasztronómia (539) Belföld (8) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (168) Történelem (15) Irodalmi kávéház (516) Politika (1581) Mondom a magamét (6583) Tereb (142) Heti lámpás (260) Sport (729) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (675) Szépségápolás (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>