Ma 2024 május 18. Erik, Alexandra napja van. Holnap Ivó, Milán napja lesz.
d5788fffbc7e0d58d3c145d3c7c58a1b.jpg

Bayer Zsolt: Európa 2.rész

Flag

Szöveg méret

2
Átlag: 2 (1 szavazat)

Az elmúlt esztendők bővelkedtek az úgynevezett „Femen-aktivisták” akcióiban. S az európai világvárosok népe már alig-alig kapta fel a fejét, amikor ezek a nyomorult, beteg, perverz kurvák meggyaláztak valamit.

Nézzük az „eseménysort” a teljesség igénye nélkül!

A kölni dómban, ahol Joachim Meisner bíboros misézett éppen, egy húszéves, filozófia szakos(!) Femen-aktivista félmeztelenül felugrott az oltárra. Ezt a feliratot festette magára: „Én vagyok Isten”. Történt mindez december 25-én. A karácsonyt valamilyen oknál fogva különösen gyűlölik ezek a szerencsétlenek. A római Szent Péter téren Inna Sevcsenko, a Femen ukrán vezetője már december 19-én félmeztelenre vetkőzött, megmutatva a világnak a testére festett, nyilván fantasztikusan eredetinek és bátornak tartott jelszót: „A karácsony elmarad, Jézust elvetélték!” Sevcsenkót elvitték a rendőrök, erre bosszúból december 20-án a párizsi Madeleine-templom oltárára ugrott félmeztelenül egy „aktivista”, a szervezet karácsonyi üzenetét üvöltözve, miszerint: „A karácsony Vatikántól Párizsig elmarad! A Madeleine-templom oltárán Szent Anyánk, Eloise elvetélte Jézust!”

A karácsonyi akciókat megelőzve, még áprilisban történt Belgiumban: Andre-Joseph Leonard érsek tartott előadást egy egyetemen az istenkáromlással kapcsolatos törvények és Szűz Mária ikonográfiája témakörben. Ekkor három Femen-boszorkány tört be az előadóba – félmeztelenül –, és a homoszexuálisok templomi házasságát, valamint az abortusz egyházi engedélyezését követelve Szűz Mária alakú palackokból vízzel locsolták le az érseket. A megdöbbentő és felháborító eseményről készült fotók önmagukon túlmutató mélységben ábrázolják Európa jelenlegi állapotát. Ahogy a minden emberségből kivetkőzött, eltorzult pofájú nőstények meggyalázzák a papot, aki néma alázattal tűri mindezt, sőt, mintha imádkozna…

A Femen aktivistái a Notre Dame-ot sem kímélték. A katedrális fennállásának 850. évét ünnepelték, amikor a főhajóban megszabadultak ruháiktól, és azt kezdték üvöltözni: „Soha többé pápát!” Meztelen felsőtestükre pedig ezt írták: „Nem a homofóbiára!” „A hit válsága.” „Viszlát, Benedek!” Mi-után pedig kidobták őket a templomból, azt üvöltözték az utcán: „Mi a buzikban hiszünk!” Ezt a remek jelszót ordibálta az a három francia és egy ukrán Femen-lidérc is, aki januárban a Szent Péter téren a még ott álló karácsonyfa mellett vetkőzött le, miközben az akkor még pápa XVI. Benedek éppen az Úrangyala imádságot mondta. A téren álló tömeg akkor majdnem meglincselte a négy nőt, de a rendőrök végül kimenekítették őket.

Egyébként ugyanennek a kórtünetnek másik jelensége a Pussy Riot nevű orosz alakulat, amely a nyugati (és a magyar) liberális média nagy-nagy rokonszenvétől övezve végzi beteg és embertelen tevékenységét.

Európa ma ilyen. A felszínen ilyen. Beteg és perverz és undorító. Boldogan és gondolkodás nélkül meggyaláz bármit, bármilyen értéket, hagyományt, szentséget, büszkén gyalogol bele bárki érzékenységébe, hitébe, méltóságába, miközben a szabadságról és toleranciáról hazudozik. De a felszín alatt ott van az egykorvolt Európa is. Félve vagy éppen közönyösen szemléli a perverz liberális orgiát, és várja a végét. Mert tudja, hogy vége lesz. Annak ellenére, hogy Spengler már a húszas években látta a lényeget:

„Az a harc, amelyet annak idején –metafizikai, kultikus vagy dogmatikus fogantatású világproblémák talaján - egy koreszme kialakításáért folytattak, a földművelő nép (nemesség és papság) mélyen a talajban gyökerező szelleme, valamint a korai dór és gótikus időszak régi, kicsiny és híres városkáinak »világi«, patrícius szelleme között zajlott le. (…) S ahogy a falusi táj fölött végül is győzedelmeskedtek e városok – a tisztán városi világtudat már Parmenidésznél és Descartes-nál megjelenik -, ugyanúgy diadalmaskodott őfelettük a világváros. (…) A világváros a »haza« helyett a kozmopolitizmust, a hagyomány és a természetesség iránti tisztelet helyett a hűvös tényérzéket, az állam helyett a »társadalmat«, a természetes jogok helyett a kivívott jogokat, végül pedig a tudományos vallástalanságot mint a szív korábbi vallásosságának kövületét jelenti. (…) A világváros nem a néphez, hanem a tömeghez kötődik. A tömeg minden hagyománnyal szembeni értetlensége, mellyel voltaképpen a kultúra (vagyis a nemesség, az egyház, a kiváltságok, a dinasztia, a művészetekben a konvenciók, a tudományban pedig a megismerés lehetőségének határai) ellen lép fel, a paraszti ravaszságot legyűrő éles és hűvös intelligenciája, egészen új értelemben vett naturalizmusa, amely minden szexuális és társadalmi jelenséggel kapcsolatban – Szókratészon és Rousseau-n is messze túlhaladva – az ősemberre jellemző ösztönökig és állapotokig lép vissza, továbbá a panem et circenses elve, amelyet manapság a bérharc és a sportpálya formájában látunk viszont – mindez a végérvényesen lezáruló kultúrára, vagyis az emberi létezésnek arra az egészen új, késői és kilátástalan, egyúttal azonban elkerülhetetlenül bekövetkező formájára jellemző, amely ellenpólusa a vidéknek.”

Majd’ száz év telt el Spengler óta. Éppen száz évvel lett rosszabb minden. Úgyhogy közel a vég. És a megváltás.

Bayer Zsolt – magyarhirlap.hu

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Kultúra (9) Irodalmi kávéház (537) Sport (729) Mondom a magamét (7603) Gasztronómia (539) Jobbegyenes (2804) Mozaik (83) Titkok és talányok (12) Rejtőzködő magyarország (168) Történelem (18) Politika (1582) Életmód (1) Tereb (146) Szépségápolás (15) Heti lámpás (313) Flag gondolja (36) Autómánia (61) Gazdaság (709) Nagyvilág (1310) Mozi világ (440) Tv fotel (65) Egészség (50) Vetítő (30) Emberi kapcsolatok (36) Nézőpont (1) Belföld (11)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>