Ma 2024 február 26. Edina napja van. Holnap Ákos, Bátor napja lesz.
1c319ed26d3f31f3dc5303ca99e4e536.jpg

Bayer Zsolt: Dimitrov elvtárs

Flag

Szöveg méret

4
Átlag: 4 (1 szavazat)

„Fenyegetőznek a fiúk. Börtönbe akarnak küldeni. De akkor miért beszélnek róla, miért nem teszik? Vajon mi a szándékuk? Ijesztgetnek? Akkor rossz helyen kopogtatnak. (…) Ha megvádolnak, önként mondok le mentelmi jogomról, hogy vádlóim, a politikai méregkeverők szemébe nézhessek.

Ha a politikai küzdelmet bíróságon akarják lefolytatni, én állok elébe. Vádlott helyett vádlójuk leszek. Vádlója ennek a torz, erőszakos, megfélemlítésre játszó Fidesz-világnak. Leleplezője a kétszínűségnek, a megtévesztésnek, a hazugságnak.”

Gyurcsány Ferenc írja mindezt legújabb blogbejegyzésében.
Ebből is látszik, hogy Gyurcsány Ferencben igen erősen él a bolgár vonal. Nézzük csak, hogy is történt ez annak idején?Szűk egy hónappal Hitler hatalomra jutása után, 1933. feb­ruár 27-én leégett a Reichstag. A gyújtogatással Marinus van der Lubbét vádolták meg, amúgy felettébb helyesen, lévén ő gyújtotta fel a Reichstagot. Persze mindez nem volt ennyire egyszerű… Nem, mert a náci propagandagépezet többet látott bele az ügybe, édestestvére, a kommunista propagandagépezet meg még annál is többet. Így aztán a nácik mindjárt megvádoltak még néhány kommunista vezért, közöttük egy Dimitrov nevű bolgár komcsit, aki ráadásul a Kommunista Internacionálé Végrehajtó Bizottságának nyugat-európai irodavezetője volt (nagy falat!).

A komcsik pedig hamar előálltak az ellencsapás ötletével. S jött Willi Münzenberg, a Német Kommunista Párt propagandafőnöke (igazi gané ember!), összerántott egy „független” vizsgálóbizottságot, amely Londonban összeülvén megállapította, hogy a Reichstagot a nácik gyújtották fel.

Megállapításukat hamar ki is adták a „Barna könyvben” – és e kiadvány alapján aztán a világ közvéleménye hosszú évtizedekig így is hitte a dolgot. (Aki többet akar tudni a komcsi propaganda- gépezetről, olvassa el Mályusz Elemér zseniális munkáját, címe: A vörös emigráció. Vagy Paul Johnson még zseniálisabb művét, címe: Értelmiségiek.) A propaganda olyannyira jól sikerült, hogy az akkor még hithű komcsi Arthur Koestler meg is jegyezte: „Hála Münzenberg zseniális ötletének, a nácik elejétől fogva védekezésre kényszerültek.”

S akkor hátra volt még a „nagy per”, amelyben a vádlott Dimitrov vádlóvá lépett elő, leleplezte – úgymond – a hazugságokat, imigyen szolgáltatva legendát és több évtizednyi további propaganda- anyagot az utókor virsliujjú párttitkárainak a Lajtától keletre…

Erre a szerepre készül most a mi Gyurcsány Ferencünk. Dobrev elvtárs nyomán eleven valóság számára a dimitrovi hagyomány, s nem elhanyagolható az sem, hogy e szerepkörben egyszersmind mindjárt Hitlernek állíthatja be politikai ellenfeleit, legfőképpen Orbánt. Igaz ugyan, hogy most nem a Reichstag felgyújtásáról van szó, hanem egy velejéig romlott gazdasági és politikai bűnöző viselt dolgairól, Fittelinától egészen a 2006. október 23-i szemkilövetésig, illetve az azt megelőző tévészékházostromig, ahol nevezett bűnöző arra várt, hogy meghaljon végre egy rendőr.

Erről, ezekről van szó. S Gyurcsány látja magát, amint Dimitrovként leleplezi a sötét összeesküvéseket. A háta mögött pedig ott áll a vártán száznyolc Willi Münzenberg, akik egyelőre aláírásukkal védik szegény Dimitrov elvtársat, akire rátörni készül az ellen. Ez a száznyolc Willi Münzenberg a mi konstansunk. Ezek írnak alá mindig mindent, ezek látnak minden sarokban hitlerájt, ha éppen nem nekik dől a lé, és nem ők mondhatják meg egyedül a frankót.

Az ő lelkük megtestesülése Gyurcsány Ferenc. Akiről végül is kedves kollégám s barátom, Csermely Péter írta meg a legtökéletesebb jellemzést, imigyen: „Gyurcsány Ferenc egy hülye.” Hát mit lehet ehhez hozzátenni? Semmit sem. Az axiómának legfeljebb folyománya lehet: Willi Münzenberg is az, mind az összes reinkarnációjában…

Bayer Zsolt, magyarhirlap.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Vetítő (30) Mozi világ (440) Flag gondolja (36) Belföld (10) Heti lámpás (306) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Kultúra (6) Autómánia (61) Sport (729) Titkok és talányok (12) Nagyvilág (1309) Rejtőzködő magyarország (168) Jobbegyenes (2763) Gazdaság (698) Politika (1582) Tv fotel (65) Mondom a magamét (7425) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Szépségápolás (15) Mozaik (83) Történelem (17) Nézőpont (1) Irodalmi kávéház (535) Egészség (50) Tereb (146)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>