Ma 2023 március 31. Árpád napja van. Holnap Hugó napja lesz.
Bayer Zsolt: Az ártatlanság félelme

Bayer Zsolt: Az ártatlanság félelme

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
De mindig nem lesz mázlid, fittelinás Gyurcsány, elévülős Gyurcsány, eltűnt szakdolgozatos Gyurcsány, sukorós Gyurcsány. Egyszer eljön a te időd is.

„Ők ártatlanok. Tudom, mert ismerem az ügyet és az eljárást. A nyomozó ügyészek, az elmarasztaló ítéletet hozó bírák a bűnösök. De jön majd új kor. Új kormány. […] Soha nem felejtem. Soha.”

Gyurcsány Ferenc teátrális, ócska, ripacs Facebook-bejegyzését olvashatták az imént. Egy becstelen és gyáva gazember sorait. S hogy miért? Ezért: „A Kúria három, illetve két és fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélte hűtlen kezelés kísérlete miatt a 2008-as sukorói telekcsere ügyében Tátrai Miklóst és Császy Zsoltot, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. egykori vezetőit. A harmadfokú ítélet jogerős.”

Kilenc év után pont került hát ennek a mocskos ügynek a végére. Kevés ügy van, amelynek a végére pont került. Ideje volt, hogy legalább egy ilyen akadjon. Mocskos ügy volt a sukorói ügy, olyan éppen, mint Gyurcsány, mondhatnánk, a sukorói svindli maga volt a gyurcsányság.

Fiktív cserék, fiktív lakások és lakcímek, az állami vagyon elherdálása, a környezetvédelmi szempontok és a lakók érdekeinek semmibevétele, hűtlen kezelés és lopás – ez volt a sukorói kaszinóváros terve. Igazi, tőrőlmetszett gyurcsányság.

Az izraeli „befektetőt” pedig azzal az indoklással mentették fel annak idején, hogy „nem ismerte a magyarországi jogszabályokat”, ezért nem tudta, hogy törvénytelenséget követ el. Igen, ne feledjük, ez az indoklás egy bírónő szájából hangzott el.

Nem vagyok jogász, de azt hiszem, a jogi egyetemen az első órán tanítják meg a hallgatóknak, hogy „a büntető törvénykönyvben a jogi tévedés mint önálló kategória nem jelenik meg. A jogtudomány ismert tétele szerint a jog nem tudása nem mentesít a felelősség alól, így a jogi tévedés nem értékelhető büntetőjogi felelősségre vonás akadályaként.”

(Hati Csilla: A társadalomra veszélyességben való tévedés.)

De most már ez is mindegy. A lényeg, hogy Császy és Tátrai börtönbe megy. Egy végtelenül hosszú és egymásnak homlokegyenest ellentmondó ítéletekkel záruló bírói eljárás végén.
Sajnos a mai Magyarország tele van egymásnak homlokegyenest ellentmondó bírói ítéletekkel.

Csak kettőt hadd emeljek ki a végtelen folyamból: a debreceni képviselő asszony meggyilkolásának ügye – először börtönbe küldték a fiát, mint gyilkost, majd felmentették –, illetve most a Burka-ügy, ahol apát és fiát előbb elítélték gyilkosságért, majd felmentették őket, horribilis összegű kártérítést fizetett nekik az állam, most pedig jogerősen mennek vissza a fegyházba, mert kiderült, mégis gyilkosok.

Szóval sajnos semmi meglepő nincs az ilyen esetekben. És teljesen biztos, hogy ez végzetesen rombolja az állampolgárok igaz­ságszolgáltatásba vetett hitét.

Miképpen az is, amikor a politika szereplői egy-egy ítélet után azonnal megfogalmazzák véleményüket az döntésről. Lásd például a szocialisták és a liberálisok szokását. A számukra kedvező ítéleteknél azonnal kijelentik, hogy a „független magyar bíróság a jogállam utolsó bástyája”, számukra kedvezőtlen ítélet esetén ugyanilyen határozottsággal jelentik ki, hogy a „bíróságok is a kormánypártok irányítása alá kerültek”, így vége a jogállamnak.

„Az elmarasztaló ítéletet hozó bírák a bűnösök”, jelenti ki most Gyurcsány, és ne tévedjünk: e kijelentés önmagában bűncselekménygyanús. És ne felejtsük azt sem, a sukorói csalás nyomozásának korai szakaszában Tátrai azt vallotta: létezik egy írásos emlékeztető arról, amikor Gyurcsány kiadja az utasítást a sukorói projekt bármi áron történő megvalósítására.

Így kell olvasni Gyurcsány mostani kirohanását. Mert ez lényegében fenyegetés a börtönbe vonulóknak, hogy kuss legyen. Ez az ártatlanság félelme. A bizonyosság, hogy akik most börtönbe mennek, valaki helyett is mennek a börtönbe.

De mindig nem lesz mázlid, fittelinás Gyurcsány, elévülős Gyurcsány, eltűnt szakdolgozatos Gyurcsány, sukorós Gyurcsány. Egyszer eljön a te időd is.

Bayer Zsolt - ]]>www.magyaridok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Történelem (15) Mozaik (83) Nagyvilág (1306) Jobbegyenes (2578) Mondom a magamét (6709) Belföld (8) Életmód (1) Gazdaság (676) Tv fotel (65) Politika (1581) Mozi világ (440) Kultúra (6) Szépségápolás (15) Emberi kapcsolatok (36) Egészség (50) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (168) Gasztronómia (539) Tereb (142) Irodalmi kávéház (519) Flag gondolja (33) Autómánia (61) Vetítő (30) Heti lámpás (261) Alámerült atlantiszom (142) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>