Ma 2022 augusztus 12. Klára napja van. Holnap Ipoly napja lesz.
Bayer Zsolt: Akkor beszéljünk egyenesen

Bayer Zsolt: Akkor beszéljünk egyenesen

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Veresegyházán farkasokat is tartanak ám.

Az elmúlt nagyjából két hétben medve borzolja a kedélyeket Aszódon és környékén.

Pontosítok: medVÉK borzolják a kedélyeket Aszódon és környékén.

Mert hogy immáron kettőt láttak, kettőt rögzített a vadkamera.

És akkor gondolkodjunk kicsit:

Aszód Pest megyében van.

Medve meg odafönt Szlovákiában, illetve Erdélyben. Tehát vagy a Tátrából kóborolhat át hozzánk, vagy a Kárpátokból.

De akárhonnan is kóborol(na) át hozzánk, egészen biztos vagyok benne, hogy nem Aszódon és környékén kötne ki. Mi a jó büdös francot keresne egy vad medve odalent a sík vidéken, a sűrűn lakott helyeken, miért is ne állna meg valahol a Börzsöny, vagy a Mátra, vagy a Bükk hegyeiben és rengetegeiben.

Normális medve ilyet nem csinál.

Viszont van Veresegyházán egy úgynevezett medveotthon. Ottan medvéket tartanak, és medvéket lehet nézegetni, „a Medveotthon december 25. és január 1. kivételével minden nap nyitva tart: a nyári időszakban (március–szeptember) 8:00-tól 19:00-ig. a téli időszakban (október–február) 8:00-tól sötétedésig.”

Veresegyház és Aszód távolsága 21,4 km, időben ez 24 perc.

Itt lenne az ideje, hogy az illetékes hatóságok kilátogassanak Veresegyházára a Medveotthonba, és kérdéseket tegyenek fel az üzemeltetőnek.

Mert ezt diktálja a logika és a természet rendje.

Amit meg lehet sérteni.

(u.i.: Veresegyházán farkasokat is tartanak ám. Aztán mostanában egyre több farkas bukkan fel például a Mátrában, elpusztítva a muflon állományt, óriási károkat okozva. Én erre is rákérdeznék, ha én lennék az illetékes hatóság...)

Forrás - ]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Politika (1581) Belföld (8) Mondom a magamét (6238) Mozaik (83) Nagyvilág (1464) Életmód (1) Gazdaság (667) Kultúra (6) Rejtőzködő magyarország (168) Sport (729) Mozi világ (440) Történelem (15) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Vetítő (30) Heti lámpás (260) Emberi kapcsolatok (36) Egészség (50) Tereb (141) Flag gondolja (33) Jobbegyenes (2381) Alámerült atlantiszom (142) Autómánia (61) Irodalmi kávéház (513) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>