Ma 2022 október 06. Brúnó, Renáta napja van. Holnap Amália napja lesz.
lead-cropped-0.jpg

Bayer Zsolt: Agresszív támadássorozattal szabadulnának meg Trumptól a republikánusok

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
A republikánus párt olyan stratégiát dolgozott ki, amitől azt remélik, megállíthatják az egyre megállíthatatlanabbnak tűnő Donald Trumpot. Tervükről a New York Times készített összefoglalót.

Azt írják, a republikánusok szembesültek vele, Trump olyan előnyre tett szert, amit csak agresszív támadássorozattal lesz esélyük behozni. Ha a gerillaharc kudarcot vallana, a republikánusok arra is fel vannak készülve. Ez esetben független jelöltet indítanak majd a választásokon, hogy megvédjék a republikánus elveket és választási lehetőséget kínáljanak a konzervatív szavazóknak. A Times szerint a republikánusoknak már megvannak a stratégiái, hogyan fogják kiválasztani a jelöltet, akit szembeállítanak Trumppal. A lap szerint szóba jöhet Tom Coburn volt oklahomai szenátor, aki tavaly azt nyilatkozta, hogy Trumpot meg kell állítani, és Rick Perry volt texasi kormányzó is. A Trumpellenes republikánusok jelenleg azon vitáznak, kit kéne támogatniuk Trump helyett: Ted Cruz texasi szenátort vagy John Kasich ohiói kormányzót. Mindkét politikus még mindig versenyben van az elnökjelöltségért. Donald Trumpnak pillanatnyilag 250-nel több delegátusa van, mint Cruznak.

A The New York Times arra mutat rá, hogy a republikánus tábor megosztottsága nem tesz jót nekik, hanem éppen hogy erősíti Trumpot. A pártelitet nem támogató republikánusok Ted Cruz texasi szenátort támogatják, míg a pártelit újabban John Kasich ohiói kormányzót látná szívesebben elnökjelöltként.” (444)

Szóval adott ugye egy jelölt, aki teljesen nyilvánvalóan élvezi a republikánus szavazók többségének bizalmát és támogatását. Viszont nem élvezi a republikánus pártelit, pártvezetés bizalmát, továbbá nem élvezi úgy általában az amerikai establishment bizalmát sem, hiszen olyan „unortodox” a pali, és mindenféle olyan dolgot beszél, amiről nem illik, nem szabad, sőt, egyenesen tilos beszélni. És például a birodalmi Amerika kárára a nemzetállami Amerikát akarja újra erőssé tenni. Ezért aztán a pártelit, a pártvezetés és az establishment úgy döntött, hogy Trumpot „meg kell állítani”. Nem számít az emberek véleménye és akarata, az establishment véleménye és akarata számít. A demokrácia nagyobb dicsőségére. Amúgy Trump a lehető legjobb opció lenne például Európának. És nekünk is. Vele szemben pedig ott van Clintonné, akinél gonoszabb, agresszívabb, aljasabb perszónát rég’ nem látott a világ.

Úgyhogy: Hajrá Trump! Már csak a jóérzés végett is…

Bayer Zsolt

Forrás: ]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142) Autómánia (61) Gazdaság (667) Nagyvilág (1464) Jobbegyenes (2435) Tv fotel (65) Irodalmi kávéház (514) Heti lámpás (260) Történelem (15) Életmód (1) Vetítő (30) Flag gondolja (33) Titkok és talányok (12) Belföld (8) Sport (729) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (168) Mozi világ (440) Kultúra (6) Emberi kapcsolatok (36) Mondom a magamét (6355) Szépségápolás (15) Tereb (142) Mozaik (83) Politika (1581)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>