Ma 2023 október 04. Ferenc napja van. Holnap Aurél napja lesz.
lead-cropped-0.jpg

Bayer Zsolt: A Fidesz Mohácsa

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Ó, drága jó Istenem! Hát persze!

Időközi választások voltak a hétvégén. Karcagon alig valamivel kapott többet a Fidesz–KDNP kilencven százaléknál, ezt gúnyosan úgy közölték a 444.hu és társainál: „A Fidesz nagyon megverte a Munkáspártot Karcagon”, ugyanis a városban rajtuk kívül senki nem indult a fideszes jelölttel szemben. Mivel már el sem mernek indulni. Ez önmagában elég jelképes, különösen a Jobbik állapotára nézve, hisz 2018-ban ők még harminc százalék körül tudtak szerepelni, mára elfogytak. Ott is. Jakab a nagy Houdini. De arról se feledkezzünk meg, hogy Karcagon nemcsak polgármestert választottak, hanem egy körzetben egyéni képviselőt is. Ott beállt egy jelölt mögé a teljes ellenzék, így a fideszes „csak” 75 százalékot kapott.

Igazi tétje azonban a mohácsi időközi választásnak volt, ahol polgármestert és teljes képviselő-testületet is választottak. Az ellenzéki média neki is állt hangulatot teremteni, a DK, a Momentum, az MSZP

„B-közepe”, a 24.hu, a 444.hu, a Hvg.hu stb. egymás sarkára hágva igyekezett növelni a tétet, és valahogy elhurcolni az ellenzéki szavazókat az urnákhoz. (Itt jegyezzük meg: ma már nem az ellenzéki pártok, hanem ezek az ellenzéki propagandalapok végzik el a politikai munka nagy részét, miközben magukat függetlennek és objektívnek nevezik egész nap.)

A 24.hu vitte most a prímet, ezzel a cikkel hangolt: „Ha Mohácson meg lehet szorongatni a Fideszt, az ébresztő lenne Orbánnak.” A szerző az a Kerner Zsolt nevű ellenzéki „B-közepes”, aki arról szokott álmodozni, hogy majd felakasztanak bennünket. Nos, nevezett hosszan elemzi a semmit (ebben a legjobbak!), és arról álmodozik Mohács kapcsán, hogy most aztán majd jól megszorongatják a Fideszt az „ősfideszes” városban, és ez lesz a nyitánya a 2022-es nagy ellenzéki győzelemnek (és nyilván az akasztásoknak). Az Index sem tétlenkedett, ők egyenesen a középkori magyar állam bukásának kezdőpontjaként emlegetett mohácsi csatára asszociáltak, és feltették a nagy kérdést: „Mohács lehet a Fidesz Mohácsa?”

Ezen hangulatfestő és vágyvezérelt képek után került sor a mohácsi időközi választásra, amelyen a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje győzött a voksok 57 százalékával, a képviselő-testületben pedig kétharmados Fidesz-győzelemmel zárult a verseny. Remek szórakozás volt este tíz körül nézegetni a 24.hu és a 444.hu oldalait, ahol – szintén Kerner „dejólenneakasztani” Zsolt tollából – ez volt a vezető hír: „Csekéné Hóbor Kornélia Ilona és Marton Anna Janka 48-48 szavazatot kaptak, ezért új választás lesz Kemeneskápolnán.”

Valóban: este tízkor, amikor mi már mindenhol megírtuk, hogy Mohácson a kormánypártok győztek, az ellenzéki olvasótábor körömrágva figyelte a kemeneskápolnai fejleményeket. Végül aztán fél tizenegy körül sikerült megszülni a kommunikációs panelt, amely így szólt (naná, hogy Kerner!): „Nyert ugyan a Fidesz, de komolyan megerősödött az ellenzék Mohácson.”

Ó, drága jó Istenem! Hát persze! De azért a biztonság kedvéért álljon itt néhány adat: Pávkovics Gábor kormánypárti polgármesterjelölt 4708 szavazatot kapott (57 százalék). Szekó József, a várost két évtizeden át irányító fideszes polgármester 2014-ben 3375 szavazatot kapott, 2010-ben ugyanő 4015 szavazatot. Vagyis Szekó József 2014-es legjobb eredményéhez képest Pákovics most 700 szavazattal kapott többet. Ez a brutális ellenzéki erősödés, amelyet a 24.hu megpróbál eladni a 2022-es választások előhírnökének, vagyis az ellenzék majdani sikerének.

S hogy el ne felejtsük: vasárnap Gánton is a kormánypárti jelölt győzött, pedig ott is volt ám minden, „orbánbányázás”, korrupció – szóval a szokásos. Jól van ez így.

Bayer Zsolt - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Jobbegyenes (2685) Sport (729) Tereb (145) Életmód (1) Flag gondolja (34) Egészség (50) Titkok és talányok (12) Nézőpont (1) Belföld (10) Tv fotel (65) Politika (1581) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (689) Szépségápolás (15) Mozi világ (440) Heti lámpás (276) Mozaik (83) Gasztronómia (539) Autómánia (61) Nagyvilág (1309) Történelem (16) Rejtőzködő magyarország (168) Kultúra (6) Mondom a magamét (7110) Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (530) Vetítő (30)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>