Ma 2024 március 04. Kázmér napja van. Holnap Adorján, Adrián napja lesz.
lead-cropped-0.jpg

Bayer Zsolt: Kisvilág-elmélet

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Nagyon szeretem, amikor olyan fantasztikus, oknyomozó, tényfeltáró cikkeket olvasok, mint amilyen a minap jelent meg a válasz.hu-n.
Tényleg, egy újságíró legyen alapos, kérlelhetetlen, no és pláne független. S ha egy újságíró, sőt, egy egész szerkesztőség ilyen, akkor nem marad el az eredmény – íme: 

„A Válasz.hu azt írja, a Zrínyi utcai OGYÉI-székházat közel 4 milliárdért megvevő nő egy cégben kapcsolatba hozható Habony Árpád egy ismerősével is.

Mint arról korábban beszámoltunk, egy játékboltos vette meg az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet belvárosi, Zrínyi utca 3. szám alatti székházát. Az épületért közel 4 milliárdot fizetett a vásárló, bár szakértők szerint akár 9 milliárdot is megérhetett az ingatlan.

A Válasz.hu most utánajárt az épületet megvásárló hölgynek, Rózsa Juditnak, aki a nyilvános adatok alapján a Minipolis nevű játékboltot vezeti a budai Mammut bevásárlóközpont közelében. Emellett igazgat néhány olyan hazai vállalkozást, amely egzotikus offshore társaságok tulajdonában van. A külföldi hátterű cégek többnyire vagyonkezeléssel foglalkoznak, a 2016. augusztus 16-án bejegyzett EastCastle Investments Kft. azonban ingatlan-adásvétellel, -kezeléssel és -üzemeltetéssel is, a cégnek pedig szintén offshoree háttere van, tulajdonosa a máltai EastCastle Investments Limited Liability Company.

A máltai cég kézbesítési megbízottja egy Békés Ádám nevű ügyvéd, akiről az Index korábban azt írta, hogy a Rogán Antalhoz és Habony Árpádhoz közeli jogászi háló tagja.

A magyar és a máltai cégbírósági dokumentumok alapján az EastCastle Investments Limited Liability Company egyszemélyes tulajdonosa pedig egy Dina Moshavi nevű, a II. kerületi Fillér utcában élő nő, akinek leánykori neve Dina Gagel, és testvére annak az izraeli-grúz Michael Gagelnek, akivel korábban Habony Árpád és Andy Vajna is együtt fotózkodott.” (444) 

Na? Kérlelhetetlen mi? „Jogászi háló”, offshore, de a kedvencem mégis az a nem tudom kinek a nem tudom kije, „akivel korábban Habony Árpád és Andy Vajna is együtt fotózkodott.”

Egyébként Dina Gagel nagynénjének a keresztanyja viszont révkalauz Galacban, és egyszer együtt látták egy átkelésnél egy lipován halásszal, akinek a fia viszont egyszer együtt horgászott Áder Jánossal.

Kristálytiszta dolgok ezek! Így kell feltárni a korrupciót!

Amúgy egy rossz hírünk viszont van. Évekkel ezelőtt olvastam egy tanulmányt, ezt: Vásárhelyi Orsolya: Bevezetés a hálózatok világába – mindenhol ott vannak. Na most, ebben egyebek mellett a következő található:

„(…)Ekkoriban jelentek meg a „kisvilág” elméletek, melyek egy 1929-ből származó Karinthy idézettel ragadhatóak meg a legjobban: "Annak bizonyításául, hogy a Földgolyó lakossága sokkal közelebb van egymáshoz, mindenféle tekintetben, mint ahogy valaha is volt, próbát ajánlott fel a társaság egyik tagja. Tessék egy akármilyen meghatározható egyént kijelölni a Föld másfél milliárd lakója közül, bármelyik pontján a Földnek - ő fogadást ajánl, hogy legföljebb öt más egyénen keresztül, kik közül az egyik neki személyes ismerőse, kapcsolatot tud létesíteni az illetővel, csupa közvetlen - ismeretség alapon…” Lehet, hogy az író ezt csak tréfának vagy fikciónak szánta, de viszonylag közel lőtte be a számot. Stanley Milgram kutatásai alapján arra jutott (1967), hogy a társadalmi hálókban az átlagos távolság, (azaz, hogy egy véletlenszerűen kiválasztott ember egy másik véletlenszerűen kiválasztott embertől hány ismerősön keresztül érhető el) legfeljebb 6 „ismerősnyire” van.

Úgyhogy ha elég alaposan ráfekszünk a témára, hamar ki fog derülni, hogy Dina Gagel mögött ott áll Obama. Ja! Bocs! Az nem jó! Dina Gagel mögött Trumpnak kell állnia. És mindössze hat lépéssel el is jutunk hozzá.

Hat lépéssel mattot lehet adni a józan észnek. Ahogy ezek ezt meg is teszik naponta.

Bayer Zsolt

Forrás: Bádog - Bayer Zsolt blogja

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Jobbegyenes (2764) Mozaik (83) Politika (1582) Történelem (17) Belföld (10) Heti lámpás (307) Gasztronómia (539) Flag gondolja (36) Kultúra (6) Autómánia (61) Tereb (146) Vetítő (30) Mondom a magamét (7439) Emberi kapcsolatok (36) Titkok és talányok (12) Életmód (1) Gazdaság (699) Egészség (50) Szépségápolás (15) Irodalmi kávéház (535) Nagyvilág (1309) Tv fotel (65) Alámerült atlantiszom (142) Mozi világ (440) Sport (729) Nézőpont (1) Rejtőzködő magyarország (168)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>