Ma 2022 augusztus 19. Huba napja van. Holnap István napja lesz.
91435a3db1f3226e34e2821a8f8e8222.jpg

Bayer Zsolt: Szövetségbe szakadtak

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Bizony. Szó szerint: beleszakadtak. A tartótisztek leszóltak. Közölték, hogy elég volt a szórakozásból. Tessék összeállni. Hát összeálltak.

Vissza-visszatérő gondolata volt ez beszélgetéseknek, lakossági fórumoknak, találgatásoknak. Mármint, hogy az egész veszekedés csak színjáték, és a végén úgyis összeállnak.

Azoknak lett igazuk, akik erre voksoltak. Bár nem hiszem, hogy a huzavona pusztán színjáték lett volna. Nem. Néhány pillanatig úgy tűnt, Mesterházy komolyan gondolja a baloldal megújítását. De nem volt hozzá sem bátorsága, sem ereje, sem elegendő intellektusa. Pedig tehetett volna valamit. Legkésőbb akkor, amikor Gyurcsány kilépett az MSZP-ből. Akkor kiállhatott volna a nyilvánosság elé, hogy „ameddig a volt miniszterelnök a párt egyik vezetője volt, nem volt erőnk szembeszállni vele, és megválni tőle. Ezért osztozunk az összes bűnében, amiért bocsánatot kérünk. De most új fejezetet nyitunk, és megmutatjuk, hogy a magyarországi baloldal képes megújulni”. Ennyit kellett volna mondania. De nem mondta. Helyette odaállt Gyurcsány mellé, hogy ott folytassák, ahol 2010-ben abbahagyták.

Ráfért volna erre a hazai baloldalra valami megújulás, mert szellemi-lelki örökségük maga a bűn. Pedig nagy utat tettek meg. Hajdanán, a hőskorszakban, ha azt mondták nekik, irtsd ki a családodat, csak annyit kérdeztek: hány golyóm van rá? Ma, ha azt mondják nekik, add el a hazádat, csak annyit kérdeznek vissza: mennyiért?

Ez a hazai baloldal útja. Vállalt örökségük Lukács György és Jászi Oszkár – a gyilkos és a hazaáruló. Csak titokban merik imádni Kun Bélát és a többi népbiztost, s legfőképpen Kádárt. Egyetlen progresszív örökségüket, a népi írókat már régen megtagadták. Németh Lászlót előbb kiátkozták, aztán megvették és „konszolidálták”.

És Gyurcsány Ferenc az új bálványuk, ő maradt az ígéret, a remény, a megváltás. Kár lenne s elpocsékolt idő, ha most a fejükre olvasnánk egykori szavaikat és ígéreteiket. Amióta odaálltak egymás mellé, Gyurcsánytól Kunczéig, kár minden szóért. Vagy most tényleg Szanyi Tiboron akarjuk számon kérni, hogy három hete azt mondta, Gyurcsány vagy elmebeteg vagy gazember, most pedig büszkén odaáll a kamera elé, és kijelenti, Gyurcsány bizony benne lesz az első ötben a listán. Mit akarunk számon kérni ezeken? Ezek Cserny József és a Lenin-fiúk óta nem változtak semmit.

Jávor Benedekékről pedig legalább minden tudható most már. Nekik nem most szóltak le a tartótisztek. Őket eleve azok küldték. Csak a többieknek szóltak most. De most szóltak. Mesterházy nem tudta semlegesíteni őket. Az egykorvolt SZDSZ odaküldte mellé Lendvait meg Kovács Lászlót – és a tartótisztek most elérkezettnek látták az időt, hogy véget vessenek a komédiának.

S végül a legnagyobb parancs jött: Tessék a becsületet kiköhögni! Az öreg Kunnénak könnyű dolga volt, neki csak a tüdőt kellett… (Olvassatok Adyt!)

Mesterházy kiköhögte. És most ott állnak egymás mellett. Legitimálták, felmentették a rendszerváltás legnagyobb, legaljasabb, legundorítóbb gazemberét, Gyurcsány Ferencet. S mindössze három évet kellett várni erre a szégyenteljes pillanatra.

Mesterházy, Bajnai, Gyurcsány, Fodor, Kuncze. Ez a megújult baloldal. S olvasom a sok kommentet, elemzést a saját oldalunkon, miszerint ez milyen jó nekünk. Tévedés. Ostobaság. Felületesség. Önbecsapás. Ez nem jó nekünk. Egyfelől azért nem, mert íme, tovább él és jogfolytonos a magyarországi baloldal beteg, gyilkos, elviselhetetlen öröksége. Másfelől ez a szövetségbe szakadás igenis megnehezíti a jobboldal dolgát. Ne tagadjuk: ez a Cserny József-féle baloldal politikai értelemben kifejezetten racionálisan cselekedett. És hülye, aki azt hiszi, ezzel nekünk tettek szívességet. Mert az igaz, hogy a mozgósító kampányt megspórolták a jobboldalnak Gyurcsánnyal, de azt már most felejtsük el, hogy Gyurcsány többet visz, mint hoz nekik. Hoz nekik. Mert ezek ilyenek. Odafent és odalent egyaránt. Úgyhogy kétszer annyit kell dolgoznunk a győzelemért. És győznünk kell. A hazánkért, és azért, mert így viszont egy esély mindenképpen teremtődött: ha áprilisban kikapnak, akkor tényleg végük van. Örökre és végérvényesen. Ha Mesterházy ellen tudott volna állni a tartótiszteknek, gondolhatott volna 2018-ra. Most már nem gondolhat. Együtt fog eltakarodni a többi gazemberrel. Örökre.

„Az öreg Kun a múltra gondol, / Eszébe jut a lakodalma. / Ölni szeretne. A mécs pislog / S a vénasszony ránevet halva.”

Áprilisban Mesterházy lesz az öreg Kun. S Gyurcsány az ő vénasszonya. Na, ezért lesz érdemes megverni őket, a muszájon túl.

Bayer Zsolt – magyarhirlap.hu

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Titkok és talányok (12) Életmód (1) Emberi kapcsolatok (36) Nagyvilág (1464) Egészség (50) Mozi világ (440) Gazdaság (667) Rejtőzködő magyarország (168) Irodalmi kávéház (513) Sport (729) Belföld (8) Mozaik (83) Szépségápolás (15) Történelem (15) Flag gondolja (33) Jobbegyenes (2388) Autómánia (61) Gasztronómia (539) Politika (1581) Tereb (142) Heti lámpás (260) Vetítő (30) Tv fotel (65) Mondom a magamét (6251) Kultúra (6)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>