Ma 2022 január 25. Pál napja van. Holnap Vanda, Paula napja lesz.
95bd9629926ebf7da5e8988432f9673a.jpg

Bayer Zsolt: Beteg ország

Flag

Szöveg méret

1
Átlag: 1 (1 szavazat)

Magyarország beteg. Súlyos beteg. A tünetek aggasztóak. Először itt van a rendőrszakszervezet és a tüntetések. És a szakszervezeti vezető, aki azt mondja, hogy nem tudja garantálni a tüntetések békés jellegét. Ezt merészeli mondani! 

Egy egészséges országban ezért kommandósok törnék rá az ajtót, csuklyát húznának a fejére, és börtönben rohadna meg. Ugyanis
1. A hatályos törvények szerint bármely tüntetés szervezője felel a tüntetés békés jellegéért, s ha erre képtelen, köteles a tüntetést lefújni;
2. Mindez hatványozottan áll egy rendőri vezetőre; 3. Ezzel a kijelentésével Kónya Péter megszegte esküjét, és leköpte az Alkotmányt (na nem az újat, hanem azt a régit, amely a mögötte állók szerint a létező alkotmányok legjobbika).

Kónya Péter provokátor. Megbízást teljesít. Vagy elment az esze. De egészséges országban – ismétlem – ezt nem tehetné meg büntetlenül. De itt megteszi, és a mögötte állók kontráznak neki, a baloldali sajtó a Népszavával és Bolgárral az élen polgárháborút vizionál és dörzsöli a tenyerét.

Magyarország beteg.

A tünetegyüttes része mindaz, ami a Nemzeti Színház körül zajlik. És most mindjárt az elején szeretném leszögezni: mindezért nem Alföldi Róbert a hibás. Legalábbis nem elsősorban. Alföldi Róbert egy tehetséges ember. Megverve sorsának s hajlamainak minden boldogtalanságával és frusztráltságával. Sorstársai többnyire pótcselekvésekbe, alkoholba, önpusztításba menekülnek, vagy szégyellik magukat. Alföldi a művészetben találja meg boldogtalan életére a gyógyírt. És ezzel nincs semmi baj. Bármelyik színház élén helye lenne, egyetlenegyet kivéve: a Nemzeti Színházat. Ugyanis Alföldi Róbert életműve önnön balsorsának lenyomata – ezt azonban mégsem avathatjuk Nemzeti Üggyé. Ez itt a probléma. A fő felelősség azoké, akik őt éppen a Nemzeti élére tették. S mindezzel együtt egészen biztos vagyok benne, hogy a Tragédiából Alföldi legjobban éppen a római színt rendezte meg. Ugyanis a római szín a mi korunk, s Alföldi minden bánatával a mi korunk hőse. (Amúgy persze roppant kíváncsi vagyok, ha mondjuk a debreceni színház igazgatója viccelődött volna szopásügyileg mondjuk a Népszava újságírónőjével, akkor vajon a Népszava megvédené-e őt. Ugyan! Dehogy védené! Teljes erőből követelné azonnali eltávolítását…)

De hát Magyarország beteg.

Magyarországon a magát szocialistának nevező és országrablásra szakosodott banda őrjöng, ha az állam visszavásárolja a legnagyobb és legerősebb cég részvényeit az oroszoktól. Mert minálunk, a beteg országban, a szocialisták építik le az államot, bűnszövetségben a liberálisokkal.

Magyarország beteg.

Súlyos beteg.

Állunk a műtőben, kezünkben szike. Muszáj műteni. Vágni, fertőtleníteni, s aztán mindent újrakezdeni.

Állunk a műtőben.

Baloldalról köpködnek befelé, és próbálják még jobban elfertőzni azokat az üszkösödő sebeket, amelyeket ők okoztak.

Jobboldalról egy faékkel, egy rozsdás ácskapoccsal és szaros gumicsizmában dörömbölnek a műtő ajtaján, a sziklaszilárd ostobaság rendíthetetlen hitével, amely szerint faékkel és rozsdás ácskapoccsal kell gyógyítani.

Hogy is mondta a miniszterelnök a választási győzelem éjszakáján? „Tisztában vagyok vele, hogy életem legnehezebb feladata előtt állok.”

Tudtuk mi is.

De erre azért nem számítottunk.

De ha ez a műtét most nem sikerül, akkor Magyarország meghal.

Ezért nincs visszaút.

Ehhez képest kéretik a maga helyén értékelni akár Alföldit, akár Kónya Pétert – akár akárkit. Mondom még egyszer: nincs visszaút.

Bayer Zsolt,  magyarhirlap.hu

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Jobbegyenes (2204) Sport (729) Flag gondolja (33) Gasztronómia (539) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Irodalmi kávéház (509) Életmód (1) Belföld (6) Mozi világ (440) Tereb (139) Kultúra (6) Rejtőzködő magyarország (168) Mozaik (83) Politika (1579) Nagyvilág (1464) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (663) Történelem (14) Autómánia (61) Heti lámpás (256) Vetítő (30) Egészség (50) Mondom a magamét (5838)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>