Ma 2023 december 08. Mária napja van. Holnap Natália napja lesz.
94c852727be314157079972f630a9080.jpg

Bayer Zsolt: A dolgok állása

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Megjött a legújabb KSH-adatsor. Eszerint a rendszerváltás óta nem volt ilyen magas a foglalkoztatottak aránya, mint most. Ez praktikusan annyit jelent, hogy a dolgozók száma novemberben eléri, sőt némiképp meghaladja a négymillió főt.

A Klubrádió ezt a tényt azzal a szöveggel vezeti fel, miszerint „némileg árnyalja a képet, hogy a foglalkoztatás bővülésében nagy része van az állami szerepvállalásnak”. Aztán a megszólaltatott szakértő persze arra is felhívja a figyelmet, hogy a piaci szektorban is megállt a foglalkoztatás csökkenése, sőt egy hajszálnyi emelkedés is tapasztalható – de ez persze nem érdekes. A lényeg, hogyha már egyszer kénytelenek jó híreket bemondani, akkor „nagy része van az állami szerepvállalásnak”.

Van bizony!

Mert pontosan ez az állam feladata, különösen válságok idején, és különösen akkor, amikor olyan állapotú országot örököltek, mint ez a kormány. Már csak a liberális megmondóemberek szajkózzák a hülye és ezerszer megcáfolt mantrát a piac mindenhatóságáról és az állam szörnyűségéről.

És tele vannak ilyen örök és nem is vitatható „igazságokkal”, „törvényszerűségekkel”.

Húsz éve hallgatjuk például, hogy a jegybank dolga magas kamatokkal küzdeni az infláció ellen. Most folyamatosan vágja a kamatot a jegybank – a folyton kiröhögött, unortodox Matolcsy! –, és eközben negyven éve nem látott szinten van az infláció. Senki ne tévedjen: negyven éve nem volt olyan alacsony, mint most!

S ez még mindig nem minden.

E hónap 14-én a következő hatalmas méretű címmel jelent meg a Népszabadság:

„MAGYARORSZÁG LEMARAD A RÉGIÓBAN”

A cikkből pedig – egyebek mellett – megtudhattuk, hogy „Magyarország növekedése elmarad a régiós társak, Lengyelország, Csehország, Szlovákia gazdasági bővülésétől”.

Még ugyanazon a napon napvilágot látott a negyedéves növekedési adat, amely 1,7%-os gazdasági növekedést rögzített. A Népszabadság másnap ezt írta:

„AUDIN JÖTT A FORDULAT”

Mert hát azt mégsem írhatta, hogy kedves olvasóink, tegnap hülyeségeket beszéltünk és hazudoztunk. Inkább megjött Audin a fordulat – és azért kénytelen voltak közzétenni az EU-tagállamok növekedési ada­tait is. Eszerint: Románia az első 1,6-os negyedéves és 4,1-es éves adattal.

A lengyelek állnak előttünk, az ő vonatkozó számaik 0,6 illetve 1,7. És láss csodát! Harmadik helyen következik az unortodox Magyarország, 0.8-as illetve 1,7-es számokkal. Szlovákia három helyezéssel áll mögöttünk, míg Csehország kilenccel!

Akkor ki maradt le a régióban?

Hát semmiképpen sem mi. De ez nem számít. A lényeg, hogy egyik nap le lehessen írni, a másikon meg el lehessen dugdosni a valóságot. És közben folyamatosan, nagyképűen, megingathatatlanul tessenek hazudozni és megfellebbezhetetlen közgazdasági „igazságokat” szajkózni. S ha végképp nem lehet a valóságot hozzápasszítani a hülye elméletekhez és még hülyébb elvekhez, akkor is vannak ám ötletek! Például amikor megjelent a negyven éve nem látott alacsonyságú inflációs adat, a Népszabadság ezt írta: A kormány kinyírta az inflációt. Jézusom! Értik ugye? Adva volt az a helyes, tündéri, cuki infláció, olyan volt, mint egy bébifóka, de a szemét kormány kinyírta. És még azt is hozzátették, hogy a krumpli ára a „sötét ló”, az még megdobhatja ám ezt az adatot.

Milyen keserves is lehet liberális-baloldali seggfejnek lenni mostanában. Állandóan meg kell magyarázni valahogyan, hogy ami jó, az igazából rossz. Azt is meg kell magyarázni, miért rossz, ha az emberek kevesebbet fizetnek az energiáért.

Aztán, ha végképp nincs több magyarázat, videókat kell gyártani.

A csúnya-csúnya Fideszről, amely szavazatokért fizet a cigányoknak, és bértüntetőket alkalmaz a drága, aranyos Bajnai Gordon ellen.

Ti még nem unjátok önmagatokat? Nem baj, gyerekek. Még egy darabig totyogjatok magatok körül, mint a fostos kiskacsa. Nyugi! Nem sokára vége lesz…

Bayer Zsolt – magyarhirlap.hu

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Nézőpont (1) Történelem (16) Flag gondolja (34) Szépségápolás (15) Belföld (10) Heti lámpás (282) Gasztronómia (539) Gazdaság (694) Mozaik (83) Rejtőzködő magyarország (168) Tv fotel (65) Sport (729) Egészség (50) Tereb (146) Autómánia (61) Mondom a magamét (7254) Kultúra (6) Jobbegyenes (2724) Politika (1581) Életmód (1) Vetítő (30) Mozi világ (440) Irodalmi kávéház (531) Emberi kapcsolatok (36) Titkok és talányok (12) Nagyvilág (1309)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>