Ma 2022 december 02. Melinda, Vivien napja van. Holnap Ferenc napja lesz.
Templomos rendek a szabadkőművességben

Templomos rendek a szabadkőművességben

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

A titok...

A szabadkőművesség világszerte több millió taggal rendelkező ún. titkos társaság, amely az erkölcsi értékek, valamint a szellem szabadságának egyetemességét vallja és a felvilágosodás eszméjét követve tevékenykedik.

A tagok rituális beavatási szertartás keretén belül ismerhetik meg a szabadkőművesség kőművesmesterséghez kapcsolódó szimbólumainak mélyebb jelentését.

Részlet az ELŐSZÓ-ból:

Figyelembe véve azt a tényt, hogy a mai formájában ismert és gyakorolt emblematikus szabadkőművesség egy operatív céhből fejlődött ki bizonyos londoni páholyok keblében (melyek 1717 előtt a céh múltjából merítették a címeiket, és ismerték a régi elveiket), meglehetősen valószínűtlennek tűnhet, hogy negyven évvel a nagypáholy megalapítása után lovagi rendek alakuljanak a mesterség égisze alatt, melyek egyes esetekben a keresztény lovagrendek régi intézményeiből merítik a címeiket.

Azonban mégis ez történt, mégpedig átütő sikerrel; 1754-től a Nagy Francia Forradalom küszöbéig a létszámuk rohamosan nőtt - onnantól pedig új megnevezéseket alkottak, miután a régi címeket már kimerítették...

*
A „Templomos Rendek a Szabadkőművességben” című, Arthur Edward Waite eme tanulmánya bemutatja a Templomos Rendek és a szabadkőművesség közötti kapcsolatot, valamint a Memphis-Mizraim ősi okkult-hermetikus beavatási rítusát...
*

 

]]>]]>

]]>]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Sport (729) Szépségápolás (15) Kultúra (6) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Irodalmi kávéház (516) Tv fotel (65) Nagyvilág (1304) Titkok és talányok (12) Heti lámpás (260) Belföld (8) Jobbegyenes (2485) Mozi világ (440) Vetítő (30) Flag gondolja (33) Gazdaság (669) Történelem (15) Tereb (142) Mondom a magamét (6468) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Politika (1581) Mozaik (83) Rejtőzködő magyarország (168) Autómánia (61)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>