Ma 2022 október 04. Ferenc napja van. Holnap Aurél napja lesz.
d5c6d75836b85e44eb0473ae0cf27f25.jpg

Natasha könyvespolca - Meztelenül egy rakás amazon közt

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Mit csinálnál ha több tucat férfira éhes, egyedülálló és fiatal nő között találnád magad a külvilágtól elzárt és a civilizációtól távol fekvő telepen, miközben a környéken alig akadna vetélytársad?

Enni- és innivalóval tele van a raktár, semmiben nem szenvednél hiányt, a kívülállóktól pedig nem kell tartani. Megtanulnál a hölgyektől varrni?

Martinelli doktor épp egy ilyen elzárt telepen tartózkodik: a külvilágban a szexuálisan aktív férfiakat elpusztító betegség terjed, ezért az Egyesült Államok kormányának parancsát követve néhány kutatót összeterelnek a célból, hogy megvédjék őket a pusztulástól és felfedezhessék a betegség ellenszerét. A tudósok nem tudják eldönteni, hogy a fegyveresek, a szögesdrót és az őrtorony a védelmüket szolgálják és a telep maga a kánaán, vagy azért építették olyan koncentrációs telep-jellegűre az egészet, hogy fogva tartsák őket. Biztos, hogy nem fog bekerülni a táborba a betegség, örö e bódottá lesz minden és megmenekül a férfinem?

Merle, meglovagolva a feminista eszméket, létrehozta azt az Amerikát, amelyben a politikai és gazdasági élettől kezdve, a párkapcsolaton keresztül még a munkahelyeken is a nő hordja a nadrágot - a szó szoros értelmében. Nő az elnök, nők a katonák, nők vannak mindenütt. Nem is lehetne másképp, hiszen a férfiak nagy többsége eltűnt a föld színéről. Aki féltette az életét és volt lehetősége, illetve ideje dönteni, annak választania kellett: vagy kiherélteti magát, vagy a nőkhöz verődve próbál menekülni a fertőzés elől. Több lehetősége nincs az életben maradásra, ugyanis csak néhány kiváltságos kapott esélyt a fallosza, a becsülete és az élete megmentésére úgy, hogy vitrinben kell tengetniük az életüket a betegség eltűnéséig.

Bár a nyolcvanas évek közegébe helyezte a történetet, nincsenek olyan elemek a regényben, melyek kizárnák a történet időtlenségét. Annyira aprólékosan gondolta ki az író a nők által irányított világot, a nemek között létrejövő hierarchiát, mintha egy saját társadalmat alakított volna. Példának említeném azt az apróságot, hogy ebben az újraszervezett társadalomban a férjes asszonyt nem lehetett Mrs. Smith-nek nevezni, hanem csak és kizárólag Cornwallnak. Csak úgy, ahogy születésekor hívták. Nincs miszisz, nincs missz, semmi megkülönböztetés a nők között. A férfiakat persze lehet miszternek hívni.
 

A kötet részletessége, pörgőssége és logikus érvelése érdekében még azt is elfelejtettem, hogy tulajdonképpen nekem szólt be. Még egy ilyen történetért érdemes odatartani a másik orcánkat is!

Könyv adatai:

- Kiadó: Európa Könyvkiadó Kft.
- Oldalszám: 496
- Borító: cérnafűzött, keménytáblás
- ISBN: 9789630782227
- Megjelenés: 2010

 

Natasha
Szerző a Flag Polgári Műhely tagja
]]>http://biblioteka.freeblog.hu]]>   

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Belföld (8) Tv fotel (65) Mozi világ (440) Sport (729) Mondom a magamét (6349) Történelem (15) Szépségápolás (15) Rejtőzködő magyarország (168) Flag gondolja (33) Vetítő (30) Titkok és talányok (12) Gasztronómia (539) Egészség (50) Jobbegyenes (2432) Politika (1581) Alámerült atlantiszom (142) Autómánia (61) Heti lámpás (260) Irodalmi kávéház (514) Tereb (142) Mozaik (83) Nagyvilág (1464) Kultúra (6) Gazdaság (667) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>