Ma 2024 február 24. Mátyás napja van. Holnap Géza napja lesz.
9ee50641c1fdb0eb0289260254191f67.jpg

Natasha könyvespolca - A megfigyelés otthon kezdődik

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Hol van már az, amikor Poirot a szürke kis agysejtjeivel próbált megoldani egy bűnügyet? Manapság ujjlenyomatokat keresnek, DNS-minta alapján azonosítják az elkövetőt és lehallgató készülékkel szereznek bizonyítékokat. Felesleges Miss Marple-ként a csevegéssel az időt pocsékolni! 

A krimik szerelmeseként azt hittem, nekem már nem tudnak újdonságot mutatni, hiszen rengeteg detektívvel találkoztam már. De Lisa Lutz meglepett egyedi ötletével, ugyanis regénysorozatának főszereplőivé a Spellman Nyomozóirodát tette: egy családot, ahol szinte mindenki detektívként dolgozik. Akár a tökéletes amerikai família mintaképei lehetnének, ha nem lenne a középső lány.

Ugyanis Izzy a huszonnyolc éve ellenére hajlamos elfeledkezni a hajmosásról, megesik, hogy kéthavonta borotválja a lábát, ráadásul messziről kerüli a magas sarkú cipőket. Igazi kalandvágyó - számára megszokott dolog kint aludni a pázsiton és másnaposan ébredni. Ő a család fekete báránya. Ezzel szemben mégis szimpatikus számunkra, mivel legtöbbször érezzük, hogy gyakori fellázadásai ellenére törődik a szeretteivel.

Veszekedések, zsarolások és egymás utáni kémkedések tarkítják Spellmanék mindennapjait – pont mint az életben, csak sokkal több humorral fűszerezve. Bár a családban zajló konfliktusok alkotják a regény szívét, a lelket a tagok nyomozási szenvedélye adja hozzá. Az idő folyamán egyre izgalmasabb rejtélyeket kell megoldaniuk, melyek próbára teszik a detektívek tehetségét és idegeit.

A rajzfilmszerű borító és a fülszövegben levő hasonlatok ne tévesszenek meg senkit: nem gyerekeknek írt és nem is szinglitörténet ez. Sokkal életszerűbb holmi Bridget Jonesoknál: fel is sóhajtottam, hogy végre egy regény, amelyben nincsen jelen a tökéletes pasi iránti állandó vágyakozás és a nagyvárosi szingliéletmód! Bár Izzy kavar néhány férfival, megvan benne az az egyszerű, racionális hozzáállás, amelyet sok, nőknek szánt regényből hiányolok: egy kapcsolat nem mindig tart örökké. Ha feltűnik egy férfi, a lány automatikusan a következő számú expasijaként gondol rá – valószínűleg azért, mert földhözragadtsága miatt alig tudja elképzelni, hogy előfordul a holtodiglan-holtomiglan.


Ugyan kicsit zavaróak voltak a történetbeli ugrálások, de alapvetően vicces és könnyed olvasmány. Csak azt nem tudom, mi újat tud még hozni Lutz a többi részben? Kíváncsivá tett.

Könyv adatai:

- Kiadó: Konkrét Könyvek
- Oldalszám: 496
- Borító: puhatáblás, ragasztókötött
- ISBN: 9637424526
- Megjelenés: 2009

Natasha
Szerző a Flag Polgári Műhely tagja
]]>http://biblioteka.freeblog.hu]]>  

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Irodalmi kávéház (535) Autómánia (61) Szépségápolás (15) Egészség (50) Flag gondolja (36) Mozi világ (440) Tv fotel (65) Nézőpont (1) Mozaik (83) Rejtőzködő magyarország (168) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (698) Életmód (1) Történelem (17) Sport (729) Tereb (146) Kultúra (6) Mondom a magamét (7422) Nagyvilág (1309) Vetítő (30) Heti lámpás (305) Gasztronómia (539) Belföld (10) Alámerült atlantiszom (142) Politika (1582) Titkok és talányok (12) Jobbegyenes (2761)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>