Ma 2024 június 15. Jolán, Vid napja van. Holnap Jusztin napja lesz.
Bogár László: A káosz elmélete és gyakorlata

Bogár László: A káosz elmélete és gyakorlata

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A világ, amelyben élünk, a megvalósult abszurditások világa.

A narratívák globális háborúja napjainkban szétzúzni készül az emberi létmegismerés olyan alappillérjeit, mint a tény, igazság, valóság: Ha ez bekövetkezik, az ember képtelenné válik arra, hogy helyesen ítéljen a világ dolgairól. Ha nem tud helyesen ítélni, nem tud helyesen dönteni, és ha nem tud helyesen dönteni, akkor nem tud helyesen cselekedni sem. Ha egy emberi közösség tartósan képtelenné válik a helyes cselekvésre, akkor elbukik. Ma a világ, Európa és Magyarország is ezen a létlejtőn mozog, és a kötet írásait az a törekvés kapcsolja össze, hogy legalább azt próbáljuk megérteni, hogy mindez miért történik velünk. Ha ezeket megértjük, talán kiderül, hogy van-e még esélye az erről a lejtőről való visszafordulásnak.

A világ, amelyben élünk, a megvalósult abszurditások világa, így már semmin nem lepődünk meg, ám egyre nyomasztóbb a fokozódó káosz, az, „ami van széthull darabokra” érzés lélekre nehezedő nyomása.

A narratívák globális háborúja napjainkban éppen szétzúzni készül az emberi létmegismerés olyan alappillérjeit, mint a tény, igazság, valóság, és ha ez bekövetkezik, az ember képtelenné válik arra, hogy helyesen ítéljen a világ dolgairól.Ha nem tud helyesen ítélni, nem tud helyesen dönteni, és ha nem tud helyesen dönteni, akkor nem tud helyesen cselekedni sem. És ha egy emberi közösség tartósan képtelenné válik a helyes cselekvésre, akkor elbukik.

Ma a világ, Európa és Magyarország is ezen a létlejtőn mozog, és a kötetben most napvilágot látott írásaimat az a törekvés kapcsolja össze, hogy legalább azt próbáljuk megérteni, hogy mindez miért történik velünk...

*
Ha ezt megértjük, talán az is kiderül, hogy van-e még esélye az erről a lejtőről való visszafordulásnak...?!
*

AJÁNLJUK MELLÉ:

]]>A hálózat emberei]]>
]]>A hálózat pénze]]>
]]>Az Impexek kora (2020-as kiadás)]]>
]]>A kádári Magyarország titkos élete]]>
]]>Túléltem, mások belehaltak]]>

 

]]>]]>

]]>]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tereb (146) Nagyvilág (1310) Alámerült atlantiszom (142) Vetítő (30) Rejtőzködő magyarország (168) Gazdaság (711) Mondom a magamét (7652) Szépségápolás (15) Sport (729) Tv fotel (65) Nézőpont (1) Heti lámpás (319) Mozaik (83) Mozi világ (440) Életmód (1) Titkok és talányok (12) Kultúra (9) Történelem (18) Jobbegyenes (2813) Flag gondolja (36) Gasztronómia (539) Autómánia (61) Egészség (50) Irodalmi kávéház (537) Belföld (11) Politika (1582) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>