Ma 2024 február 28. Elemér napja van. Holnap Anonymus napja lesz.
A Tayos-barlangok rejtélyei

A Tayos-barlangok rejtélyei

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Az elveszett civilizációk titkai az Andok és az Amazonas találkozásánál.

A kötet az ecuadori Tayos-barlangrendszer és az annak mélyén csillogó kincsek ellentmondásos expedícióinak részletes vizsgálata.

A Cuevas de los Tayos egy barlangrendszer az ecuadori Amazonas-esőerdőben. Nevét a tayos zsírfecskékről kapta, amelyek benne élnek.

Ezekhez a barlangokhoz számtalan titok kapcsolódik: a megmagyarázhatatlan építészeti részletektől az állítólagos átkokon és kincseken keresztül a suár bennszülöttekkel való veszedelmes találkozásokig, akik a barlangokat szent helynek tartják.

Több mint 30 évnyi kutatómunkájának anyagát, illetve saját tayos-barlangi felfedezéseinek eredményeit megosztva Alex Chionetti megvizsgálja a hellyel és az oda merészkedő felfedezőkkel kapcsolatos legendákat és rejtélyeket.

]]>]]>

Részletesen értekezik a Tayos-barlangrendszer felfedezéséről, ami egy magyar felfedező, Moricz „Juan” János nevéhez fűződik az 1960-as években, beleértve Moricz nyilatkozatát az aranykönyvekből álló fémkönyvtár megtalálásáról. Vizsgálja a suárok szájhagyományát, azt, hogy miként lehet a térség az inka kultúra és El Dorado legendájának esetleges bölcsője.

A szerző beszámol saját veszedelmes expedícióiról is, amelyeket a Tayos-barlangokba tett, s a barlangász Julio Goyén Aguadóval készített, kiadatlan interjúk alapján rekonstruálja az 1960-as, ’70-es években lezajlott felfedezőutakat, leleplezi a mormon egyház kutatását az elveszett lemezek után, a brit hadsereg látogatását, a festmények, aranyszobrok és aranycsontvázak, rézlemezek és egy kristályszarkofág megpillantását – olyan kincsekét, amelyekhez hasonlót a Crespi-gyűjteményben találtak.

A szerző részleteket közöl Stanley Hall 1976-os, gyanús felfedezőútjáról is, amelyen az űrhajós Neil Armstrong is részt vett.

A Tayos-kincsek mögött álló elveszett civilizációkat kutatva Chionetti megvizsgálja a lehetséges kapcsolatokat Atlantisszal, az idegenekkel, az ősi űrhajósokkal és az üreges Föld elmélettel; a barlang kapcsolatait hermetikus társaságokkal; azokat az állításokat, miszerint a járatrendszer több ezer mérföldre nyúlik mindkét amerikai kontinens alatt a Sziklás-hegységtől Patagóniáig.

*
„A Tayos-Barlangok Rejtélyei” című ezen kiadvány elbeszél egy valódi kalandot, ami vadabb, mint egy Indiana Jones történet, bemutatja, hogy az ősi múlt számos felfedezésre váró titkot tartogat...
*
Alex Chionetti díjnyertes újságíró, felfedező, filmes. Konzultáns producere volt számos Ősi idegenek évadnak, dokumentumfilmjeit a Fox, az NBC, az A&E, a History Channel és más nemzetközi csatornák is vetítik. Két elveszett andoki város felfedezője, a Felfedezők Klubjának tagja, a New Jersey-i Matawanban él.
*

Az Angyali Menedék további ajánlott könyvei:
 

RENDELHETŐ!

]]>]]>

]]>]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Jobbegyenes (2764) Gazdaság (699) Kultúra (6) Irodalmi kávéház (535) Flag gondolja (36) Belföld (10) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142) Történelem (17) Életmód (1) Mozaik (83) Nézőpont (1) Mondom a magamét (7429) Rejtőzködő magyarország (168) Heti lámpás (306) Gasztronómia (539) Tereb (146) Nagyvilág (1309) Sport (729) Autómánia (61) Tv fotel (65) Politika (1582) Titkok és talányok (12) Emberi kapcsolatok (36) Szépségápolás (15) Mozi világ (440)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>