Ma 2021 október 23. Gyöngyi napja van. Holnap Salamon napja lesz.
A Tanácsköztársaság véres almanachja

A Tanácsköztársaság véres almanachja

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
A leninista típusú bolsevizmus minden „szépsége"...

A proletárdiktatúra kortörténeti dokumentumgyüjteménye - Raffay Ernő ajánlásával - 4 könyv egyben + 2mp3CD hangoskönyv - sorszámozott díszkiadás!

készült a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulójára, a proletárdiktatúra kortörténeti dokumentumgyűjteményeként, jelképesen 1919 sorszámozott példányban.

4 könyv egyben + ajándék Bujdosó könyv hangoskönyv 2CD mp3

Részlet Raffay Ernő ajánlásából:

„Amikor eljött az I. világháború végén az összeomlásnak nevezett, szerintünk azonban tudatos, előre megfontolt összeomlasztásnak tartott helyzet, 1918 október utolsó napján ugyanabba a szervezetbe kerültek a hasonló baloldali erők. Itt azonban nem egyik vagy másik szociáldemokrata munkásszervezetről; nem egyik vagy másik liberális társadalomtudományi egyesületről, és nem egyik vagy másik fővárosi szabadkőműves páholyról, hanem a végrehajtó hatalom csúcsáról, a magyar kormányról volt szó. Károlyi gróf kormányának két meghatározó pártja a szociáldemokrata- és a Martinovics páholyban szervezett polgári radikális párt lett. Íme, a magyar történelemben először, kormánykoalícióra lép egymással a két nagy baloldali ideológia: liberalizmus és szocializmus. (Megjegyzem, ilyen legközelebb majd 1994-ben lesz hazánkban.) Ebből következően a Károlyi-kormány a magyar történelem első baloldali, szabadkőműves többségű végrehajtó hatalma.

]]>]]>

A Károlyi-kormány, baloldali nézeteiből természetesen következően gyakorlatilag föladta az országot a cseh, román és szerb hadseregeknek és eladta az „utódállamoknak”, azzal, hogy honvédelem helyett 1918. december 22-én, Böhm Vilmos hadügyminiszter-helyettes parancsával visszarendelte a csapatait. E kormány a szociális ígéreteiből semmit sem tudott megvalósítani, úgyhogy végül saját marxista miniszterei és államtitkárai árulták el: 1919. március 21-én kikiáltották a Magyarországi Szocialista Szövetséges Tanácsköztársaságot. Az nem érdekelte a vezetőket, hogy e szép elnevezésnek még a szavait sem ismerte a magyarok óriási többsége.

Nos, néhány hét múlva mindenki megismerte a hazai, immár leninista típusú bolsevizmus minden „szépségét”...

*
A kötet az alábbi könyveket tartalmazza:

AZ ÖSSZEOMLÁS 1918–19 – Kozma Miklós

A BOLSEVIZMUS MAGYARORSZÁGON
(Szerkesztette GRATZ GUSZTÁV) 1921.
I. KÖNYV – Állami és politikai élet
II. KÖNYV – Gazdasági élet
III. KÖNYV – Közigazgatás, igazságszolgáltatás és jog
IV. KÖNYV – Kultúra
Térképmellékletek

TISZTELT SZOVJET 1919
Gyorsírói feljegyzések a szovjet-ülések lefolyásáról
I-IX. ülés (1919. június, 6 füzetben)

A VÖRÖS URALOM ÁLDOZATAI MAGYARORSZÁGON
– Dr. Váry Albert 1922
(hivatalos jelentések és bírói ítéletek)

Kiemelten ajánljuk mellé:
]]>Nincs kegyelem DVD]]>
]]>A bolsevik iszonyat 100 éve]]>
]]>Trianon 100 - Trianon Almanach - 7 könyv egyben (sima kiadás)]]>
]]>A Trianoni gyalázat 100 éve]]>

RENDELHETŐ!

]]>]]>]]>]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Történelem (14) Sport (729) Gasztronómia (539) Heti lámpás (255) Mozaik (83) Flag gondolja (33) Tv fotel (65) Autómánia (61) Rejtőzködő magyarország (168) Vetítő (30) Nagyvilág (1463) Mozi világ (440) Alámerült atlantiszom (142) Kultúra (6) Szépségápolás (15) Egészség (50) Irodalmi kávéház (506) Tereb (138) Jobbegyenes (2133) Politika (1578) Titkok és talányok (12) Gazdaság (662) Életmód (1) Emberi kapcsolatok (36) Mondom a magamét (5652) Belföld (6)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>