Ma 2024 május 19. Ivó, Milán napja van. Holnap Bernát, Felícia napja lesz.
08d59368a9e94681f884605b6beb0d7f.jpg

TGM megőrült!

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

A 168 óra címoldalán Tamás Gáspár Miklós ül egy tetszetős fotón gyönyörű könyvek között, mint egy polihisztor és hevesen gesztikulál. Megmondja a frankót, mint mindig, hiszen baloldali filozófusként aposztrofálják az interjúban. Világvégéről, demokrácia felszámolásáról, kényszermunkatáborokról és még istentudja mikről viziónál.

Komoly, kemény és nehéz szavakat használ a szakállas filozófus. Szavait mégsem lehet komolyan venni, sőt bevallom mosolyt csaltak érvei, gondolatai az arcomra. Az egy dolog, hogy fikciókról ír hatalmas hülyeségeket, de hogy ezt egy csikos polóban farmernadrágban és hózentrógerben teszi, az teljesen hiteltelenné, katyvazzá, egy bomlott elme tébolyult kirohanásává silányítja az egész cikket.

Bevallom tökös legénynek tartottam TGM-et, amikor pár éve rendszeresen bejárt a Hír Tv-be, elmondta a véleményét, szinte egyedüli baloldaliként. Persze mindig helyén kezeltem a gondolatait, hiszen őt a cikkben használt baloldali filozófus megnevezés helyett sokkal inkább szélső baloldali, kommunista, anarchistának gondolom. Néhány hajmeresztő gondolatát megmutatom önöknek.

"A Franco-rendszer utolsó évtizedében már alig csuktak le valakit, ugyanakkor marginalizáltak minden szabad hangot: nyíltan beszélni csak zárt kis szubkultúrákban lehetett. Nálunk is létezik még néhány ellenzéki orgánum, főleg hetilap, de a magyar nép döntő többsége a közszolgálati televíziók híradójából, a Kossuth Rádióból meg a helyi lapokból, az ingyenes újságokból, az internetes bulvárportálokból tájékozódik a politikáról. Ezekből már hiányoznak az információk, a tények, az elemzés, a kritika. Az emberek az őket érintő, életbevágó intézkedésekről sem tudnak. A Fidesz–KDNP médiatörvénye fényesen bevált."

Egész egyszerűen nem értem, hogy  TGM miről beszél. Ellenzéki orgánumot mikor hallgattatott el a Fidesz? Működik napilapként a Népszava és a Népszabadság is, kormánypárti napilapként szintén kettőt tudok említeni a Magyar Nemzetet és a Magyar Hírlapot. A pédányszámokban pedig egyáltalán nincs jobboldali túlsúly, de még egyensúly sem, hiszen nagyságrendekkel több példányszámban jelennek meg a baloldali lapok. A baloldal viszont mindent megtett annak idején ezügyben, hiszen a Pesti Hírlapot teljesen ellehetetlenítette, majd a Demokratát és a Napi Magyarországot is célba vette, nagy nehezen sikerült a jobboldalnak összegründolni a Magyar Nemzetet. De az nem volt diktatúra TGM szerint, bár még emlékszem örökbecsű demokratához illő szavaira, mi szerint fel kellene gyújtani minden olyan újságosbódét, ahol Demokratát árulnak.  Azt pedig a Fidesz médiatörvényének hibájaként megemlíteni, hogy az emberek miből tájékozódnak az nonszensz. Igen bulvárosodik a társadalom, igen a könnyed híreket inkább olvassák az emberek. Ez társadalmi és kultúrális probléma, nem csak nálunk, hanem az egész világon. De, hogy erről is a Fidesz tehet, az finoman szólva is merész gondolat.

"De a kormány célja ennél ambiciózusabb: a nyilvánosság teljes politikai megszállása, a független szellemi műhelyek megszüntetése, a magaskultúra leépítése. Elég megnézni, ami mostanában a honi filmgyártásban vagy a színházakban történik, és amit minden alternatív formációval művel a tekintélyuralom."

Ez ám a nagyképűség! Mert TGM szerint a "magaskultúrát" csak ŐK képviselik. Tipikus liberális gőg, amit megszokhattunk hosszú-hosszú éveken át az SZDSZ-től. Ez a vad, céltalan szabadelvűség Tamásnál anarchista, kommunista gondolatokkal párosul.

"A szegénységet most bűncselekménynek tekinti a kormány, bűnözőként kezeli a nincsteleneket. Másrészt a szegénység jó üzlet az államnak: szinte ingyenes tömeges munkaerőhöz jut. A stadionok és gátak építésére kivezénylik majd a munkanélküliek százezreit, a legnehezebb fizikai munkára foghatják őket, akár a hadsereg és a nyugdíjból visszarendelt rendőrök felügyeletével. Ez a tömeges kényszermunka bevezetését jelenti."

Ez már már a hitleri németország és a legvadabb sztálini diktatúra vízióját kelti. Tömeges kényszermunka .... Úristen! Hallja ez az ember, hogy mit beszél? A munkanélküli segély adható időtartamának lecsökkentésétől jutott el erre a gondolatra TGM. Az állampogári jogok sérülnek, a szabdaságjogok sérülnek, minden jog sérül, arról azonban hajlamos elfeledkezni mindenki, hogy nem csak jogok vannak, hanem kötelezettségek is!


 

Azt már nem szeretjük annyira, mint a jogokat. De TGM sem szereti a kötelezettségeket, a civil társadalom összefogásában látja a kiutat ebből a "ravasz diktatúrából", de nem kerülhető meg az LMP és a szocik sem ebben nagyon fontos harcban. Polgári engedetlenség, a szakszervezetek ereje, közös fellépés a kormány ellen. Anarchia szítása, ez a terepe csupán TGM-nek. 

"Gondolja, szó nélkül tűri majd mindenki, ha rendőri felügyelettel visznek ezreket kényszermunkára, vagy amikor rádöbbennek, hogy a szociális rendszer, az oktatás, az egészségügy lényegében összeomlott? Itt néhány hónap múlva százezres tiltakozó tömegek vonulhatnak az utcára."


Ezeket a gondolatokat olvasva jutottam a címben szereplő következtetésre, hogy TGM megőrült, ugye nem sokat tévedtem?

Csépányi Balázs
Szerző a Flag Polgári Magazin főszerkesztője

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Autómánia (61) Szépségápolás (15) Vetítő (30) Titkok és talányok (12) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (146) Nagyvilág (1310) Sport (729) Tv fotel (65) Mondom a magamét (7608) Irodalmi kávéház (537) Belföld (11) Életmód (1) Heti lámpás (313) Rejtőzködő magyarország (168) Flag gondolja (36) Gazdaság (709) Kultúra (9) Egészség (50) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Mozaik (83) Jobbegyenes (2804) Nézőpont (1) Mozi világ (440) Politika (1582) Történelem (18)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>