Ma 2024 április 21. Konrád napja van. Holnap Csilla, Noémi napja lesz.
71bded03b5d5a9935aa3cc6f998dac0c.jpg

RE-akció - Gyurcsány a terrorista

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Seres László a hirszerző.hu munkatársa cikkét megírta, a HVG legfrissebb számának vélemény rovatában. A cikk címe: Gyurcsány a terrorista. Találó cím mondhatnánk joggal, de a (hír)szerző nem Ferenc testvér ellen, hanem mellette emelte fel a tollát, illetve ütötte le a karaktereket  számítógépén.

Seres írásában felvonultatja a tipikus baloldali érveket, lineárisan, egymás mellé sorakoztatva, nem túl meggyőzően. Összemossa, egy akolba tereli Gyurcsány ügyészségi meghallgatását a Balsai féle, 2006 őszét feltáró jelentésben foglaltakkal. Egymásból logikusan, - az ő olvasatában tudatosan, koncepciót nyíltan vélelmezően - kapcsolódóan. Pedig ez a gondolat, vélemény egész egyszerűen nem fedi a valóságot. Ugyanis két önmagában is súlyos esetről van szó. Mind a Sukorói szerződés ügye, mind pedig a feltárt 2006 őszi brutális események tudatos irányítása állam és nemzetellenes cselekmény. S amennyiben akár melyik vizsgálat bebizonyítja a volt miniszterelnök bűnösségét, abban az esetben a felelőségrevonásnak meg kell történnie. Nincs mese! Magyarország eddig méltán érdemelte ki Fritz Tamás után szabadon:  a "következmények nélküli ország" címet.  Ezen változtatni kell, mert az nem helyénvaló, hogy nálunk bárki, (és nem csak politikusokra gondolok) bármit megtehet büntetlenül. Mindenkinek vállalnia kell a tetteiért, döntéseiért a felelőséget.


A hirszerző.hu publicistája, úgy véli, hogy ezek az ügyek mind-mind a Fidesz bosszúhadjáratának a részei és amennyiben nem állna meg a gyanú a Sukorói "kaszinó-ügyben", akkor vésztartalékként, mint annak idején Ötvös József zenebohóc, - Van másik felkiálltással ismételeten meg lehet majd támadni, hurcolni - a Seres szerint politikai súlyát elvesztő Gyurcsányt a 2006-os eseményekkel kapcsolatos felelőségre vonással.

Abban téved a tisztelt kolléga, hogy ez a felelőségrevonás csak részben érdeke a Fidesznek, sőt megkockáztatom, hogy egyáltalán nem lesz pozitív hozadéka. A legnagyobb kormánypárt ezen a Gyurcsány- ügyön csak veszíthet. Egyfelől természeretesen tapasztalható, érezhető egy hatalmas elvárás, igény a jobboldali szavazók körében, hogy legyen elszámoltatva mindenki aki az elmúlt nyolc évben bármilyen módon , mind erkölcsi, mind pedig anyagi téren megkárosította Magyarországot. Másfelől pedig fennál a veszélye annak, hogy kvázi, mártírt csinálnak Gyurcsányból. De ezeket a dolgokat, hogy mi hoz és mi visz majd a politikai konyhára egész egyszerűen nem szabad mérlegelni a Fidesznek, mert akkor soha nem lesz rend az országban.

Seres azt állítja, hogy GY.F. paradox módon fontos szerepet tölt be, mind a két oldal számára, a "baloldalon ő a jövő reménysége, a karizmatikus ellenzéki vezér" (sic!) - melyik országban él kedves Seres László? Gyurcsány, mint a jövő embere? Nevetséges!  A jobboldalon pedig "bűnbak, Untermensch, gyűlöletvezető, voodoobábu".
Azt azért ne feledjük el, hogy a volt miniszterelnök joggal lett gyűlölt személy a politikai térfél jobb oldalán: Öszödi beszéd, 2006-os véres események, állami szintre emelt lopások, sikkasztások, arcátlan hazudozások egész sora stb. 

Bármilyen furcsán hangzik, Gyurcsánynak nagyon-nagyon sokat köszönhet a Fidesz.. Gyakorlatilag tönkre verte a nagy demokrata, a tévedhetetlen táncművész, a narancsos buktát bőszmén osztogató pártvezér a saját pártját, úgy hogy még mindig vissza-vissza löki a szakadékból kimászni kívánó egykori elvtársait bomlottagyú, bárgyú megszólalásaival.

Engedjék meg kedves olvasóim, hogy még egy gondolatotra Re-flektáljak a HVG-beli cikkből. A tibetiek budapesti tüntetését annó Orbán saját, személyes utasítására a rendőrség feloszlatta. Ezt bírta Seres Úr párhuzamba hozni a 2006-os Gyurcsány féle utasításokkal, aminek nyomán magyar embereket veretek véresre Budapest utcáin. Gratulálok! Ez ám az éleseszű párhuzam! 
Addig jó, amíg Ferenc blogol, bomlaszt, bolykottál és a bértollnokok nem gondolkoznak, csak mélán és szolgaian írják zsírosan megfizetett PR cikkeiket!

Csépányi Balázs
Szerző a Flag Polgári Magazin főszerkesztője

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mondom a magamét (7549) Szépségápolás (15) Belföld (11) Heti lámpás (312) Jobbegyenes (2789) Titkok és talányok (12) Történelem (18) Kultúra (7) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (168) Irodalmi kávéház (537) Autómánia (61) Mozi világ (440) Flag gondolja (36) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1310) Vetítő (30) Egészség (50) Tereb (146) Gasztronómia (539) Tv fotel (65) Életmód (1) Sport (729) Politika (1582) Gazdaság (705) Mozaik (83) Nézőpont (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>