Ma 2019 szeptember 19. Vilhelmina napja van. Holnap Friderika napja lesz.
Itt az újabb Ujhelyi bukta

Itt az újabb Ujhelyi bukta

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Hoppá! Eltitkolt egy nyaralót!

Volt vezetője szerint a balatoni házat a Szeviép újította fel

Úgy tűnik, Ujhelyi István elfelejtette, hogy haszonélvezeti joga van édesapja egykori badacsonytomaji nyaralójára, mivel nem tüntette fel az ingatlant ­2014-es országgyűlési képviselői vagyonnyilatkozatában. A ház felújítását a Szeviép végezte el, a cég volt vezetője szerint hálából a politikus közbenjárásáért.

Ujhelyi elmondása szerint a balatoni ingatlant, amely nem szerepelt az adóbevallásában, édesapja ajándékozta unokáinak halála előtt. A politikus állítja, őrzi a számlákat a ház felújításáról, amely 1,2 millió forintba került. Ezeket a dokumentumokat nem hozta azonban nyilvánosságra. A szóban forgó ingatlan a tulajdoni lap tanúsága szerint egy 714 négyzetméteres telken fekvő, emeletes, panorámás lakóház. A Magyar Hírlapban közölt légi felvételeken látható rendezett, jó állapotú ingatlan falszerű kerítéssel van körülvéve, és nehezen képzelhető el, hogy ilyen csekély összegből rendbe lehetett volna hozni.

A szocialista politikusnak fel kellett volna tüntetnie holtig tartó haszonélvezeti jogát a képviselői vagyonnyilatkozatában, hiszen az a tulajdonjoggal szinte egyenértékű vagyoni értékű jognak számít. A nyaraló felújítása egyébként a helybéliek visszaemlékezése szerint 2006 tavasza után történt, ami megegyezik azzal az időszakkal, amikor Baranyi Sándor állítása szerint a Szeviép „lerótta” tartozását Ujhelyinek.

Mint ismert, Ujhelyinek nem ez az első gyanús ingatlanügye. A Szeviép egykori vezérigazgatója, Baranyi Sándor márciusban egy interjúban vádolta meg a szocialista politikust, hogy 2008-ban Szeged-Szőregen lévő házának és badacsonytomaji nyaralójának a felújításáért cserébe jelentős állami megrendeléshez juttatta a Szeviépet. Baranyi elmondása szerint az ügylet lebonyolításához egy közvetítőcéget vettek igénybe. Az erről szóló állítólagos kölcsönszerződést a Magyar Hírlap tegnapi számában hozták nyilvánosságra.

Ujhelyi István tagadta a vádakat, és még márciusban meghívta magához a sajtó képviselőit Szeged-Szőreg­re 3780 négyzetméteres telkén fekvő 135 négyzetméteres házának bejárásra. A politikus állítólagos számlákat lengetett az ingatlan felújításáról, amiket azonban nem engedett lefényképezni. A három számla együttes összege a szocialista EP-képviselő elmondása szerint alig haladta meg az egymillió forintot.

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Irodalmi kávéház (469) Gasztronómia (539) Mondom a magamét (3919) Emberi kapcsolatok (36) Történelem (12) Kultúra (4) Flag gondolja (33) Sport (728) Belföld (5) Életmód (1) Szépségápolás (15) Mozaik (9) Gazdaság (623) Politika (1571) Tv fotel (65) Tereb (137) Mozi világ (440) Vetítő (37) Autómánia (61) Rejtőzködő magyarország (171) Nagyvilág (1414) Alámerült atlantiszom (142) Egészség (50) Heti lámpás (213) Jobbegyenes (1595)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>