Ma 2020 július 13. Jenő napja van. Holnap Örs, Stella napja lesz.
Borulnak a Botka-bástyák

Borulnak a Botka-bástyák

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Endre megbukott!

A címzetes főjegyző után Botka balkeze is belebukott a VIP-parkolási botrányba: romokban hever a balliberális körökben egekig magasztalt szegedi városvezetés. A „király” mosná kezeit, de meztelen!

Újabb szoci dominó dőlt el Szegeden: „személyes és családi okokra hivatkozva” lemondott Solymos László alpolgármester. Botka László (ha még emlékeznek: a bukott szocialista miniszterelnök-jelölt) már-már „örökös” vörös polgármester jobb-, pontosabban inkább: balkezének megfutamodása nem érte teljesen váratlanul a politika iránt érdeklődőket, tekintettel arra, hogy egy hét múlva másodfokon tárgyalja a szegedi városvezetést behálózó VIP-parkolóügyet a Gyulai Törvényszék, és jogerős ítélet várható.

Recseg-ropog a gránitszilárdságúnak hazudott Botka-birodalom, melyet alapjaiban rengetett meg a parkolómutyi.

Előbb Mózes Ervin címzetes főjegyző ment nagy hirtelen nyugdíjba a tavasz beköszöntével, majd most Solymos László távozott, balra el. Szeged fura vörös urának legfontosabb támaszai, legszorosabb szövetségesei tűntek el bevetés közben. (Zárójelben jegyezzük meg: másik bevett Botka-alpolgi, a elvhűségéről (sem) ismert hírhedt pártfogyasztó-pártszédelgő, az ex-SZDSZ-es és egykori Együtt-oszlop Nagy Sándor pedig eközben a Momentumhoz igazolt, vagyis lehet: Fegyőrék is keresztet vethetnek pártjukra...)

Nyugdíjkorhatár ide, személyes és családi okok oda, aligha gondolhatjuk komolyan, hogy a Botka-bástyákat nem a parkolási botrány borítja fel egymás után. ]]>Közismert:]]> a Gyulai Járásbíróság mások mellett Szeged immár nyugdíjazott címzetes főjegyzőjét, a most lemondott Solymos László alpolgármestert, valamint a Botka-kabinet (még?) vezetőjét, Kalmár Gábort felbujtóként jelentős, illetve nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettében mondta ki bűnösnek. A vádlottakat a bíróság egyen-egyenként hat-tíz hónapnyi, végrehajtásában egy évre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta, megállapítván: több száz parkolóbérletet biztosítottak természetes és jogi személyeknek anélkül, hogy erre képviselő-testületi felhatalmazásuk vagy egyéb jogszabályi alapjuk lett volna.

Úgy tűnik, a politikai bizalmasok viszik el a balhét.

Merthogy rokonoknak, haveroknak, párttársaknak, elvtársaknak is jutott a fincsiből, azaz a százezres értékű ingyenes parkolóbérletekből a szoci Szegeden – vagyis olyanoknak, akik semmilyen kapcsolatban nem álltak az önkormányzattal. A botrányos ügyet feltáró, szálára szedő és a feljelentés megtételével a helyi közélet megtisztításáért folyó küzdelemben oroszlánrészt vállaló Szabó Bálint jogász arra számít, a másodfok nem enyhít a korábbi ítéleteken, sőt! Reményei szerint akár már az első tárgyaláson, május végén jogerősen börtönre ítélhetik Botka közvetlen kollégáit.

Vagyis ez a harc lesz a végső. Így aztán érthető a solymosi sietség.

Valami bűzlik a Botka-bunkerben, ez most már kétségtelen. A „király” ugyan mossa kezeit, de a vak is látja: bizony meztelen. Ám, mivel az igazság néha ideát van, még az is lehet, a végén tényleg megfizetnek a gazdagok.

De mikor ébred végre Szeged, és milyen lesz ébredése?

]]>https://ezatuti.blogstar.hu/]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (652) Irodalmi kávéház (489) Rejtőzködő magyarország (171) Flag gondolja (33) Heti lámpás (241) Életmód (1) Tereb (140) Mondom a magamét (4650) Jobbegyenes (1798) Titkok és talányok (12) Kultúra (6) Mozaik (83) Politika (1571) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1450) Sport (729) Autómánia (61) Mozi világ (440) Vetítő (37) Tv fotel (65) Gasztronómia (539) Belföld (5) Egészség (50) Történelem (14) Emberi kapcsolatok (36) Szépségápolás (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>