Ma 2020 február 28. Elemér napja van. Holnap Anonymus napja lesz.
Gyurcsány undorító üzenetet küldött

Gyurcsány undorító üzenetet küldött

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Ezúttal Kötcsébe akarta törölni a mocskos cipójét.
De találkozási pontja három különböző mai közéleti felfogásnak.

„Kevés olyan kistelepülés van az országban, ahova három miniszterelnök is kötődik.

Antall József miniszterelnök sokadik felmenői telepítették be a térséget a XVIII. század közepén hesseni németekkel és szervezték újjá a környék életét. A volt miniszterelnök fia, Péter és családja sok éve visszavásárolta a család egykori kúriáját, korábban aktívan jelen voltak a falu életében, mostanában csendesebbek. Itt élnek méltóságteljes távolságban.

Én tíz éve félig-meddig ideköltöztem. Hogy miért, az hosszú történet. Most csak annyit, hogy a lovaglásnak és egy régi barátságnak volt ebben döntő szerepe. A házat amelyben lakunk Kerkápolyi Károly építette vagy kétszáznegyven éve, hivatalosan egy későbbi tulajdonos, Unger Géza nevét viseli. Az elmúlt évek visszafogott átalakításai ránk szabták ezt a régi épületet. Meg összenőttünk a faluval. Mostanra benne élek a hétköznapokban, nyáron rövidnadrágosan, kinyúlt pólóban, boltba járva, szomszédolva.

A mostani miniszterelnök is idejön évente egyszer-kétszer. Biztonságiak és NER-emberek kísérik. Nagy sátor, zárt körben elmondott beszéd, kézfogások, hátlapogatás. Egy napra megszállt falu, a focipályán autók tolonganak. A falut még nem látta. Még nem sétált a Magyar utcában, nem nézte meg a zsidó temetőt, nem ugrott be a kocsmába, nem találkozott a helyiekkel. Jön és megy. Ja! Ez a Dobozy kúriáként emlegetett ház tőlünk vagy 150 méterre van, a kötcsei monográfia Kiss Ödön kúriájaként írja le.

Kötcse nem Magyarország közepe. De találkozási pontja három különböző mai közéleti felfogásnak. Mindenki hozza a maga formáját, kultúráját. Bizonyára így van ez jól.

(Sorrendben: Antall kúria, Kiss Ödön, ma Dobozy kúria ahol a kötcsei pikniket tartják, az utolsó Unger Géza kuriaja, ami a most a mi házunk.)”

Az eredeti, teljes írást ]]>itt olvashatja el]]>.

]]>www.mandiner.hu ]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Flag gondolja (33) Sport (729) Életmód (1) Tereb (139) Gasztronómia (539) Heti lámpás (232) Mondom a magamét (4340) Történelem (13) Alámerült atlantiszom (142) Autómánia (61) Mozaik (42) Belföld (5) Jobbegyenes (1695) Mozi világ (440) Szépségápolás (15) Tv fotel (65) Vetítő (37) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (171) Politika (1571) Irodalmi kávéház (480) Gazdaság (640) Nagyvilág (1446) Egészség (50) Kultúra (4)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>