Ma 2024 június 25. Vilmos napja van. Holnap János, Pál napja lesz.
771bcd11d4c9a08da7db1fa249d223d2.jpg

Közelkép – Február

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Hazánkba látogatott Merkel és Putyin, elmérgesedett a Simicska-Orbán „háború”, valamint elveszett a Fidesz 2/3-os kormánytöbbsége. Ezek voltak a februári hónap legjelentősebb eseményei.

"Edward király, angol király
Léptet fakó lován:
Körötte csend amerre ment,
És néma tartomány"

 - Arany János - Walesi bárdok
-

Magyarország geopolitikai helyzetének, illetve Orbán Viktor markáns személyének egyaránt szerepe volt abban, hogy pár hét leforgása alatt Németország és Oroszország első embere egyaránt tiszteletét tette Budapesten.

Az ukrajnai fegyveres harcok miatt hazánk szerepe felértékelődött, stratégiailag megkerülhetetlenné vált. A baloldali sajtó vészmadarai arról cikkeztek, hogy Merkel selyemzsinórt hoz majd a magyar miniszterelnöknek.

Jelentem nem így történt, sőt egy nagyon baráti találkozó zajlott le kettőjük között. Egyébként úgy tűnik a februári eseményeket górcső alá véve, hogy az USA-val is kezd az elmúlt hónapok során megromlott, elhidegült kapcsolat pozitív irányt venni. A kérdés az az, hogy mi mit adtunk cserébe azért, hogy kedvezőbben ítéljenek meg minket a nagy és erős nyugati demokratikus (!) államok.

Putyin látogatása pedig azért volt nagyon jelentős, mert a gázszolgáltatást biztosítani kellett 2015 után is hazánknak, méghozzá a most lejáró szerződéstől kedvezőbb feltételek mellett. az eddig fel nem használt gázmennyiség lehívhatósága nagyon jelentős gazdasági eredménye a Putyin-Orbán találkozónak. Összességében mind a két ország vezetőjével való tárgyalás pozitív kicsengésű volt. Annak ellenére, hogy a baloldali média igyekezett kisebbíteni ezt a két külpolitikai szempontból nagyon jelentős látogatást.

Talán a nemzetközi szintéren rendeződni látszanak a dolgaink.

Nem így van ez azonban a belpolitikában, ahol ezzel szemben egyre másra jöttek a kormány számára kedvezőtlen történések.

Vannak ellenségeid? Jó.
Ez azt jelenti, hogy valamikor, valamit felépítettél már az életedben.

 -  W. Churchill -

A Simicska Lajos nevével fémjelzett médiabirodalom, amelynek zászlóshajói: a Hír Televízió, a Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió kihátrálni látszanak Orbán Viktor mögül. Vagy legalábbis nem olyan határozottan, teljes mellszélességgel teszik oda magukat a kormány oldal mögé, mint tették azt mondjuk fél évvel ezelőtt.

Ennek a sokak által már várt fordulatnak a gyakorlati, immár húsbavágó lecsapódása volt a fent nevezett médiumok vezetőinek a lelkiismereti okokra hivatkozó lemondása, majd a Hír Tv legnézettebb, szinte emblematikus műsorának a Célpontnak a látványos szakítása az „új irányvonallal”.

Simicska alpári módon beszélt egykori barátjáról, Orbán Viktorról és állítólag felszólított médiabirodalmának a vezetőit, hogy vegyenek 180 fokos fordulatot, persze nem egyik napról a másikra, hanem szép lassan megfontolt és átgondolt lépésekkel.

Nos ebből nem kértek a prominensek, így távozott a teljesség igénye nélkül:  Gajdics Ottó, Liszkay Gábor vagy éppen Csermely Péter.

Mindenesetre fájó, hogy egy nagyon-nagyon nehezen felépített polgári, nemzeti média-hátteret, nyilvánosságot el fogunk veszíteni. De az tisztán látszik, hogy a baloldali médiumok a legnagyobb káoszban is segítették egymást, addig a jobboldali-nemzeti – polgári értékrendet magáénak valló médiumok és az azok mögött álló mecénások nem tudtak megegyezni, szinte semmiben.

Nincs egység. A hajszálrepedések pedig, ha ezen nem változtat a Polgári Magyarország zászlaja alatt felsorakozó befolyással bíró józan emberek csoportja, akkor nagyon nagy baj lesz.

Hogy a reklámadó volt e az igazi ok, vagy pedig a március idusán induló új közszolgálati hírcsatorna verte ki a biztosítékot Simicskánál, vagy egész egyszerűen a pénz áll minden mögött, soha sem fogjuk megtudni.

"Nem csak az a nagy sportoló, aki nyerni tud,
hanem az is, aki egy pofon után fel tud állni!"

 - Egerszegi Krisztina -

Mint ahogy azt sem, hogy a Fidesz Veszprémi választási veresége milyen mértékben tudható be ennek a médiaháborúnak. De erős a gyanúm, hogy nyomós érv volt a Fidesz, illetve Orbán ellenesek gondolatvilágában.

Kész Zoltán „független” jelölt győzelme fel kell, hogy nyissa a kormány oldal szemét, most még (talán) nem késő változtatni, nem késő helyre hozni, ami jól láthatóan elromlott.

A tanulságokat le kell vonni, a munkát pedig, G. Fodor Gábor szavaival élve, el kell végezni, soha nem lehet semmilyen körülmények között sem lespórolni!

Jó reggelt Magyarország! Jó Reggelt Magyarok!

Csépányi Balázs

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Történelem (18) Autómánia (61) Nagyvilág (1310) Politika (1582) Emberi kapcsolatok (36) Szépségápolás (15) Irodalmi kávéház (537) Gasztronómia (539) Tereb (146) Mondom a magamét (7671) Egészség (50) Kultúra (9) Titkok és talányok (12) Életmód (1) Vetítő (30) Rejtőzködő magyarország (168) Sport (729) Gazdaság (711) Mozaik (83) Flag gondolja (36) Nézőpont (1) Heti lámpás (320) Jobbegyenes (2819) Alámerült atlantiszom (142) Tv fotel (65) Belföld (11) Mozi világ (440)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>