Ma 2024 június 25. Vilmos napja van. Holnap János, Pál napja lesz.
b16171a3ed822db3f2b360edb4860e80.jpg

Így mennek a Gauchók

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Az elmúlt egy hónap legjelentősebb eseménye mindenképpen a brazíliai labdarúgó világbajnokság volt. A németek örülhettek, immár negyedszer a torna 1930 óta íródó története során.

Sajnos az első győzelmüknek mi voltunk a kárvallottjai, hiszen a „nationalelf” 1954-ben Bernben, a mi „Aranycsapatunkat” fosztotta meg attól, hogy elfoglalja méltán megérdemelt helyét a világ tetején.

Idén azt kell, hogy mondjam megérdemelték a németek ezt a címet, méltán ülhettek 24 év után ismét a világ labdarúgásának képzeletbeli trónjára. Semmit nem bíztak a véletlenre, hogy csupán egy dolgot említsek,  a német labdarúgó szövetség (DFB) egy luxusüdülőnek beillő edzőtábort építtetett a válogatottnak a brazíliai világbajnokságra Porto Seguro térségében, az Atlanti-óceán partján.

Összeért a német foci erre a megmérettetésre, ez egy győzelemre ítélt korosztály, - hallhattuk számtalanszor különböző szakértők szájából, és ez még nem a csúcs, hiszen hatalmas potenciál rejlik a német utánpótlásban is. Egy szó, mint száz nagy most az öröm Németországban. Nagy volt az ünneplés is, ami fogadta a bajnokokat hazájukban.

Ezt a fényes győzelmet azonban jelentősen beárnyékolja egy a berlini ünneplésen történt sportszerűtlen és etikátlan incidens. Történt ugyanis, hogy jó néhány korsó sör elfogyasztása után, meglehetősen illuminált állapotban a német válogatott számos tagja (Klose, Götze, André Schürrle, Shkodran Mustafi, Roman Weidenfeller és Toni Kroos) összegörnyedve, leszegett fejjel  dülöngélt be a színpadra, és azt skandálták, hogy "így mennek a gauchók (argentin marhapásztorok, ez a válogatott egyik beceneve), a gauchók így mennek", majd felegyenesedve, kidüllesztett mellel  vonultak tovább, és azt harsogták, hogy "így mennek a németek, a németek így mennek".

Nem volt szép annyi bizonyos, hiszen a legyőzött ellenfelet kigúnyolni, nevetségessé tenni nem illik, kulturáltság és intelligencia kérdése az, hogy miként kezelik a sportemberek az ilyen helyzeteket.

Természetesen örülni lehet és kell is, hiszen ez a győzelem egy fényes diadal volt, de győzni is méltóssággal kell, mint ahogy veszíteni is.

Úgy látszik ezt még meg kell tanulnia a németeknek!

Csépányi Balázs

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Kultúra (9) Tereb (146) Mozi világ (440) Heti lámpás (320) Alámerült atlantiszom (142) Mondom a magamét (7671) Vetítő (30) Titkok és talányok (12) Emberi kapcsolatok (36) Politika (1582) Autómánia (61) Jobbegyenes (2819) Életmód (1) Nagyvilág (1310) Flag gondolja (36) Gazdaság (711) Rejtőzködő magyarország (168) Nézőpont (1) Mozaik (83) Tv fotel (65) Sport (729) Egészség (50) Belföld (11) Szépségápolás (15) Irodalmi kávéház (537) Történelem (18)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>