Ma 2024 május 28. Emil, Csanád napja van. Holnap Magdolna napja lesz.
db80773164d267d19ff1f60a78234176.jpg

Mercedes-Benz LAPV 6.X Concept - most szép lenni katonának...

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A katonák nyáron is katonák... A hangzatos nevű EUROSATORY 2010 kiállítást júniusban rendezték meg Franciaországban és a "kötelező gyakorlaton" bemutattak mindent, amivel gyilkolni lehet - meg azt is, amivel menekülni... 

A Mercedes-Benz - egyebek között - ezen a kiállításon mutatta be a Light Armoured Patrol Vehicle (LAPV) járműosztály legújabb fejlesztését, a 6.X Concept modellt. A zseniális G-osztály jólismert civil erényeit megtartva, a katonák igényeihez igazított Könnyű Páncélos Járőrautó olyannyira jól sikerült, hogy nyugodtan dalra is fakadhatunk: "Most szép lenni katonának..."A teljes nevén G-Wagon Light Armoured Patrol Vehicle 6.X Concept 1,3 tonnányi hasznos teherrel is eléri 150 km/órás tempót. Hajtásáról csak annyit árult el a gyár, hogy közös nyomócsöves dízelmotorja képes a járművet akár 45-50 fokos emelkedőn is feltolni. Lejtmenetben négy hűtött tárcsafék fogja meg a dobozt. Modulrendszerű páncélzata sérülés esetén ]]>könnyen és gyorsan cserélhető]]>, haspáncélja a gyalogsági aknáktól is megvédi utasait.

A portálhidaknak köszönhetően alapból is jó gázlóképességű autó szabad magassága a ]]>levegős lengéscsillapítók]]>kal 450 mm-esre (45 cm!) növelhető. A felfüggesztést vezérlő automatika menet közben az aktuális terepviszonyokhoz állítja a guminyomást is, a speciális BFGoodrich abroncsok aszfalton is látványosan feszítenek a ]]>beadlock-rendszerű felnik]]>en.

A Satory bázison a biztonsági felszereléseken és az autó tereptulajdonságain kívül leginkább az autó távközlési és informatikai berendezései ejtették ámulatba a meghívott vendégeket.

A Daimler - együttműködve az Airbus repülőgépeket gyártó EADS konzorciummal - megoldotta, hogy amikor a LAPV 6.X parancsnoki státuszban, irányítási pontként üzemel, ]]>fedélzeti számítógépe]]> rögzíti a bevetés minden egyes fontos mozzanatát, integrált kommunikációs rendszere pedig átfogja a teljes UHF és VHF-sávot. Az autóba beépítettek egy ]]>mobil Tetrapol-bázisállomás]]>t is, amelyhez olyan, a mobiltelefonokhoz hasonló ]]>kézi készülékek tartoznak]]>, amelyekkel nemcsak telefonálni lehet, hanem rádióadó-vevőként is funcionálnak, beleértve a csoporthívás lehetőségét is. Ezt a rendszert olyan területeken használják, ahol más hálózatoknak már nincs térereje.

Az autón narancssárga minden olyan egység, amelyet műszaki újdonságként jegyez a cég.

4x4online

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Flag gondolja (36) Rejtőzködő magyarország (168) Nagyvilág (1310) Egészség (50) Gasztronómia (539) Mozaik (83) Alámerült atlantiszom (142) Mozi világ (440) Autómánia (61) Gazdaság (711) Nézőpont (1) Jobbegyenes (2807) Sport (729) Szépségápolás (15) Belföld (11) Mondom a magamét (7622) Vetítő (30) Életmód (1) Irodalmi kávéház (537) Titkok és talányok (12) Emberi kapcsolatok (36) Tereb (146) Tv fotel (65) Heti lámpás (317) Politika (1582) Kultúra (9) Történelem (18)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>