Ma 2021 június 23. Zoltán napja van. Holnap Iván napja lesz.
fa387ebe27aad23e357c09f1808ae6e7.jpg

Sorozatmustra XXXIV. - Detroit 1-8-7

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Az ABC rendelt egy újabb nyomozós sorozatot, ami ráadásul hasonlít nagyon egy korábbira (Southland). Van jövője még egy ilyen sorozatnak? Mivel tud esetleg más vagy több lenni? Megnéztük az első részt, és arra jutottunk, hogy érdemes bepróbálni. Van valami Detroit hangulatában és pár szereplőben, ami megér 40 percet. A vélemény a teljes bejegyzésben.

Egy újabb nyomozós sorozat? Kell a francnak gondolhatnánk, és bizonyos szempontból igazunk is van, de egy apró esélyt érdemes adni az újoncnak. Az ABC rendelte be, és az upfronts után még teljesen más képet festhettünk le a sorozatról. Azóta viszont annyi történt, hogy az első részt újraforgatták, változott a felépítés. A dokumentarista elemeket kivették a sorozatból. Eredetileg olyan lett volna, hogy látni ahogy egy csapat követi a nyomozókat mindenfelé, és felveszi az eseményeket. Ezt viszont csak az első előzetesben láthattuk, a pilotban nagyon kevés alkalommal fordult elő, hogy erre utaló jelekkel találkozzunk.

 
 
 
A történet (és a sorozat is) Detroitban játszódik (lett felvéve). Az ország egyik legveszélyesebb városáról beszélünk, a legtöbb gyilkosság itt van, legalábbis a statisztika sosem hazudik. Ennek megfelelően a gyilkosságiakhoz pillanthatunk be. Újonc első bevetésén, rögtön egy bolthoz érkeznek, ahol két embert is megöltek. Egy másik páros egy másik gyilkossághoz siet, a sztori alakulásával pedig rájövünk, hogy ezek a gyilkosságok összekapcsolódnak. Bár a történet ismertetése nagyon szegényes, és igaz, hogy nagy hangsúly van fektetve a nyomozásra, de nem ez viheti hátán a sorozatot. Sokkal inkább a karakterek, a megismert szereplők, a környezet felelhet a nagyobb sikerért.
 
A színészek közül, minden keresgélés nélkül talán Michael Imperioli nevét tudnám mondani biztosan, aki ismerős lehet a Sopranos-ból, vagy a Life on Mars-ban is alakított már rendőrt. A többieket nem tudnám most felsorolni, de nem is kell szerintem. Van pár színész, akit láttunk más sorozatban, de ahogy egy rész története, úgy az ismeretség sem lehet döntő szempont. Továbbra is kapaszkodok a hangulatba, ami egyáltalán nem volt rossz.
 
A dokumentarista elemek kivételével gondolhatnánk azt is, hogy egy átlagos, már ezerszer látott sorozatot kapunk. És némi hasonlóságot is felfedezhetünk a Southland című sorozattal. Ott járőrök, itt gyilkosságiak. Ott is újonc, itt is, plusz a megszokott karakterek. Viszont azt kell mondjam, hogy ezzel a várossal kicsit megvettek. Plusz ahogy sikerült felvezetniük a karaktereket, ki hány éve dolgozik már. A nyugdíjastól kezdve, a korábban már említett újoncig fontos láncszemei lehetnek a sorozatnak. A megvalósítással kapcsolatban azért meg kell jegyeznem, hogy volt két nagyon látványos jelenet, amikor a kamerás-doku vonal megmaradt. Egyszer beleordítanak látványosan a kamerába. Másik jelenetnél meg lehet látni, ahogy egy kamerás megy a nyomozók után. De ennyi, és ezek sem lógnak ki a képernyőből. Plusz, lehet ezzel zökkentett vissza kicsit a valóságba a sorozat, hogy a vége miatt elkezdtem várni a folytatást. Még ha kicsit kamu cliff is volt, nem megszokott húzás, és átértékeltem ettől a részt. 7/10, még akkor is ha a hatásvadász "finálé" dobott az egészen minimum egy pontot.


teddike
(]]>teddike.freeblog.hu]]>)

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tereb (138) Kultúra (6) Irodalmi kávéház (504) Életmód (1) Rejtőzködő magyarország (168) Flag gondolja (33) Nagyvilág (1456) Gasztronómia (539) Mozaik (83) Mondom a magamét (5383) Egészség (50) Vetítő (30) Jobbegyenes (2053) Autómánia (61) Mozi világ (440) Alámerült atlantiszom (142) Tv fotel (65) Politika (1578) Titkok és talányok (12) Sport (729) Heti lámpás (255) Gazdaság (657) Szépségápolás (15) Történelem (14) Emberi kapcsolatok (36) Belföld (6)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>